Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie poszukuje elektryka do odbioru, niestety moj naobiecywal nam ze zrobi odbior w ok tydzien a mija wlasnie 3 tydzien i na dodatek wyjechal na ferie :-(

dzieki z gory i pozdrawiam flowi

PS Z bankiem udalo nam sie dogadac w sprawie kredytu ale mamy wlasnie jak najszybciej zalatwic odbior...

Prześlij mi proszę na priv nazwisko i Imię tego elektryka abym na niego nie trafił. Obawiam się, że to jest ten sam co ja z nim się dogadyje:( Bo też wyjechał na ferie a miał zrobić już kilka rzeczy.

Nonek - dopiero teraz zauważyłam jaką ładną masz tę mozaikę. Chodziło mi o jasne kafle. Podobne wyglądają -czy to Magika?

Wysiadam, w małej łazience śmierdzi mi ze spłuczki. Dodam,że mam napowietrzenie, odpowietrzenie. Muszę chyba rozebrać geberit - może hydraulik zapomniał uszczelki dać :x

Joluś - w sprawie kuchni. Sąsiadka na wsi mi mówiła, że jej koleżanka zamówiła kuchnię w Niemczech , jakimś przygranicznym mieście. Jutro się dowiem w jakim. Koszt ze sprzętem wyniósł 1.500 euro. Cosik za tanio-ale jeśli chcesz, wezmę namiary. :wink:

Wysiadam, w małej łazience śmierdzi mi ze spłuczki. Dodam,że mam napowietrzenie, odpowietrzenie. Muszę chyba rozebrać geberit - może hydraulik zapomniał uszczelki dać :x

Od razu przypomniał mi się przypadek znajomych. Śmierdziało im gdzieś jak diabli. Doszli do wniosku, że może coś wlazło/wpadło za G-K (chyba obudowa rury) i zdechło tam. Rozwalili wszystko i nic nie znaleźli. Okazało się, że smród wynikał z... błędu sprzedawcy. Pomylił środki do szamba i użyto złego (który miał być stosowany później). Koszt odnowienia - 1000zł. :evil:

Wysiadam, w małej łazience śmierdzi mi ze spłuczki. Dodam,że mam napowietrzenie, odpowietrzenie. Muszę chyba rozebrać geberit - może hydraulik zapomniał uszczelki dać

pradopodobnie tak ale pewnie tej uszczelki na wylocie z muszli/wejsciu do kanalizacji

no albo ktorejs dalej - przypomnij sobie gdzie im sie najtrudniej wciskalo ksztaltki - to pewnie tam....

Czy teraz jest dobry czas na robienie wylewki?

A masz już ogrzewanie wewnątrz? Jeśli tak, to ja nie widzę przeszkód - też za niedługo będziemy robić :-)

I planuje się ogrzewać ;-) Jeżeli nie planuje się, to dochodzi dodatkowy koszt. Jeżeli grzeje się na choćby 5 stopni, to moim zdaniem warto. Oczywiście musi być minimalny przeciąg, żeby para wychodziła na zewnątrz, a nie w ściany ;)

I planuje się ogrzewać ;-) Jeżeli nie planuje się, to dochodzi dodatkowy koszt. Jeżeli grzeje się na choćby 5 stopni, to moim zdaniem warto. Oczywiście musi być minimalny przeciąg, żeby para wychodziła na zewnątrz, a nie w ściany ;)

Założyłem że jak ktoś ma ogrzewanie, to ogrzewa - np żeby mu lepiej schło to wszystko w środku :) Może błędne założenie, ale my ogrzewamy :-)

Z tym przeciągiem to potencjalny wykonawca mówił nam, by przez pierwsze kilka dni po wylaniu jednak nie wietrzyć za bardzo, aby nie wyschło za szybko i cement lepiej związał.

Z tym przeciągiem to potencjalny wykonawca mówił nam, by przez pierwsze kilka dni po wylaniu jednak nie wietrzyć za bardzo, aby nie wyschło za szybko i cement lepiej związał.

Słuszna uwaga. U mnie chyba następnego dnia rozłożyli nawet folię i polali ją wodą. No ale to był czerwiec.

Hm, trudno mi będzie teraz grzać, bo w całym domu ma być ogrzewanie podłogowe, i nie mam jeszcze zainstalowanej pompy ciepła :(

Jest tylko kozucha :wink:

Przetestuj kozę czy da te 5 stopni. Jeżeli tak to bym się raczej zdecydował. Swoją drogą - koza będzie wisiała skoro nie ma podłogi? :roll: A co na to obrońcy zwierząt? ;)

EDIT - w sumie nie pomyślałem, że jednak koza grzeje "punktowo" i to może "zepsuć" wylewkę w tym miejscu :roll: