Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pan Sebastian to Wam za reklame powinien zaplacic 8)

My juz zblizamy sie wielkimi krokami do zlozenia papierow do odbiorow :D . Mam juz elektryke zamknieta. Wczoraj elektryk nam papiery przywiozl Jeszcze ko mi niarz ile dasz i chyba wsie papiery beda. Tylko nasz kierownik budowy niestety zachorowal, wlasnie wyladowal w szpitalu :-? .

Ja dalej w poszukiwaniach klamki, bo otwieranie drzwi scyzorykiem doprowadza do szalu.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

przez grupę chyba p. Sebastian dostanie jakąś premię i się zarobi. co kawałek ktoś będzie wchodził do Impro i prosił p.Sebastiana. My wkrótce też będziemy się przymierzać do tematu drzwi i już wiem, gdzie skieruję pierwsze kroki.

Spoko, spoko - musi się nagimnastykować trochę ;) Zresztą dał przyzwoity rabat, bo wie o co biega - ciut niższa marża, ale za to większy obrót. W grupie siła i to leżało u podstaw jej założenia. Głównie liczyłem na wymianę informacji co i za ile, ale sprawy jak widać poszły dalej i są rabaty dla Grupy :)

Pan Sebastian to Wam za reklame powinien zaplacic 8)

Ja dalej w poszukiwaniach klamki, bo otwieranie drzwi scyzorykiem doprowadza do szalu.

Nie przesadzajmy - mamy dobry rabat. Chociaż... jeżeli będzie parę ładnych zamówień, to może wciągniemy go do grupy i na spotkaniu flaszkę postawi ;-) Tylko że jakby należał do grupy to popadłby w konflikt interesów :lol:

Z tym scyzorykiem to uważaj - ktoś zobaczy i zadzwoni na policję sądząc, że włamywcza. Jak policjanty będą szybkie, to najpierw będziesz leżał na ziemi (może nawet w błocie), a potem będziesz miał prawo się wytłumaczyć :wink:

Niezły numer zrobiła córka lat 6 koledze jak byliśmy w USA. Byli w parku i chciał już jechać do chaty, a ona nie. Zaczęła mu uciekać i krzyczeć... "Don't touch me!!! Don't touch me!!!" Jak zobaczył, że 2 gości już się szykuje do akcji, to zrezygnował i zostali dłużej. Tam jest normalne, że tłumaczysz się już w kajdankach. W takiej sytuacji to tłumaczenie zajęłoby mu pewnie kilka dni i jakieś ekspertyzy psychologiczno-medyczne. W USA nie ma "wolności" ;)

Ale chyba o to chodzi, im lepszy rabat, wiecej ludzi kupuje i obrot i tak jest wiekszy. Az zaluje, ze mam juz drzwi :wink: .

Hehehe dobre z ta coreczka. Nasze starsze dziecie tez nam robi numery. Na szczescie powoli z tego wyrasta.

Frankai jam kobitka :D

A z tym scyzorykiem to tak mamy od poczatku. Na szczescie nie ma mozliwosci podejrzenia czym sie drzwi otwiera. A nawet to policja do nas dojezdza jakies 2 godziny. Tak bylo ostatnio jak sie staruszka w srodku nocy zgubila ( przyjechala spod Kamiennej Gory myslac, ze jest we wsi obok). Pol nocy czekalismy na policje a pozniej na pogotowie.

No coz, przyzwyczailam sie do swojego nicka 8) .

Czy ktos wie gdzie mozna zamowic lustro na wymiar? Bylam wczoraj w Lustrexie, ale ich cena mnie lekko powalila.

Google Twoim przyjacielem jest :) Jest cała masa firm. Przykładowo: Świat Szkła Nie wykluczam jednak, że też będą drodzy. W weekend wysyłam do wyceny do ich punktu w Poznaniu.

Tania alternatywa zwykle to najbliższy szklarz. On jednak tylko wymodzi proste lustro. Tamci jak pytałem o piaskowanie, fazowanie, podświetlenie, to deklarują wszystko.

Ja wiem, ze goglach ( jak mowi moj tesciu) wsio jest. Ja potrzebuje kogos sprawdzonego. Mimo, ze to zwykle proste lustro Lustrex cena mnie powalil. W poprzednim mieszkaniu nam robili i bylo zupelnie normalnie.

A to piaskowanie co daje?

Macik/szronik robi z szyby.

Drzwi zamówione. Jestem w ciężkim szoku i dalej zastanawiam się, co jest nie tak :roll: ;)

Lupol New3

- drewno: mahoń,

- kierunek otwierania: prawe, wewnętrzne (rzutuje na zawiasy)

- kolor palisander-mahoń,

- szyba klasy O2, wzór P2 - szyba piaskowana z wyjątkiem środka, gdzie jest przezroczysta kreska i 3 prostokąciki,

- zamek 4-ryglowy,

- obramkówka szyby ze stali nierdzewnej,

- wkładka tymczasowa,

- montaż,

Cena 3 430 brutto

Do tego czeka mnie tylko zakupienie klamek i wkładek docelowych, które będą w systemie jednego klucza.

Czas realizacji 5-6 tygodni.

Meranti poniżej 4 tys.? :roll: Niech mnie ktoś uszczypnie ;)

a pokaz te drzwi bo ja tez w czegos szukam ;)

w mahoniu wlasnie, a i cena niezla...

Ja wiem, ze goglach ( jak mowi moj tesciu) wsio jest. Ja potrzebuje kogos sprawdzonego. Mimo, ze to zwykle proste lustro Lustrex cena mnie powalil. W poprzednim mieszkaniu nam robili i bylo zupelnie normalnie.

nonek, na św. Wincentego jest zakład szklarski. Różne cuda tam robią (zamawiałam do pracy) i całkiem niedrogo. Ja u nich lustra zamawiałam

Odebrałam dziś moja Koronę i parapety wewnętrzne. Cudne są i jestem z siebie dumna bo idealnie udało mi się dobrać kolor drzwi i parapetów do okien. A wszystko kupowane w różnych miejscach :wink:

No to gratulujemy i zazdraszczamy :)

Ja drzwi wewnętrzne będę zamawiał jak zepchnę temat łazienek. Żona umówiła się z projektantem na poniedziałek. 5 wersja będzie :roll: A propos - czy ktoś ma blisko do Cermagu? Pstryknąłem fotki komórką, a przydałoby mi się zdjęcie normalnym aparacikiem.

nonek, na św. Wincentego jest zakład szklarski. Różne cuda tam robią (zamawiałam do pracy) i całkiem niedrogo. Ja u nich lustra zamawiałam

2 Lustra do łazienki, na wymiar zamawiałem w ... nie pamiętam nazwy firmy ;-). Wylot na Warszawę, przed Castoramą jest młyn a na terenie tego młyna jest zakład szklarski. Sam zakład nie jest jakiś bardzo wyjściowy, ale obsługa bardzo miła. Realizacja była w ciągu 2 dni - wraz z montarzem oczywiście. Wychodziło taniej niż w innych zakładach.

pozdrówka

saper

Jola no to gratulacje!

Dzieki za namiary, juz "staremu" przekazalam :D .

anjamen juz zaraz podam ci namiary na priva.

ja dzis w szaleje z renowacja starego kredensu po babci. Nie ma to jak sciagac 3 warstwy starej farby olejnej :roll: . Ale uparlam sie na odnowienie to mam zabawe na wieczorki.

ja dzis w szaleje z renowacja starego kredensu po babci. Nie ma to jak sciagac 3 warstwy starej farby olejnej :roll: . Ale uparlam sie na odnowienie to mam zabawe na wieczorki.

Swego czasu był na Forum odnawiacz mebli z USA, który już zapewne zakończył budowę i wrócił na łono ojczyzny jako emeryt. Chyba 2 lata temu sprawdzałem i niestety się już nie odzywał. Może mógłby Ci podpowiedzieć jakieś metody czy środki. A może jeszcze ktoś z tej samej branży grasuje po forum i warto zapytać?