Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chcemy w całym domu zrobić ogrzewanie podłogowe, czy ktoś z forumowiczów ma takie rozwiązanie? I jak się sprawdza????

Podłogówka będzie częściowo pod pyłkami, podłogową warstwową a na poddaszu pod panelami.

Jakie deski warstwowe najlepiej zastosować? Jakiej firmy? Co u Was się najlepiej sprawdza?

Czy możecie polecić mi sprawdzonych fachowców od podłogówki? U nas będzie to spory kawał podłogówki do położenia ... i trzeba to dobrze zaprojektować, wykonać i żebyśmy nie poszli z torbami ...

Dziękuję i pozdrawiam

MY mamy podłogowe w na całym parterze, co prawda w systemie Legalet, ale to nie jest tu istotne, mamy i panele i gres i narazie dywany.

W domu nie mamy ukropu, normalnie ok 20^C. Dzięki dobrze ocieplonemu domkowi najprawdopodobniej na poddaszu nie będziemy nstalować grzejników wogóle, być może jakąś awaryną farelkę ;) Ale w trakcie najgorszych mrozów, różnica między parterem a poddaszem ok 1,5^C

Witam!

Mam pytanie, ile obecnie kosztuje wywóz nieczystości płynnych?

Czy możecie podać namiary "szambonurków"?

Od 100-160 PLN nawet za 8m3. Mam fajny kontakt na zachód od Wrocławia.

Ło matko,ja za moje fakt mam tylko 6m3 płacę 70zł,też na zachodzie :p

Proszę o namiar na prv ;), ale obawiam się, że ten Twój gość ma beczkę 6m3 i dlatego u mnie musiałby dwa razy jeździć.

hej dzieki serdeczne!!!!! ja w sumie szukam blatow potrzebuje jakiegos taniego tymaczsowego moze sie uda znalezc

pozdrawiam flowi

Jak będziesz przejazdem w markecie budowlanym, możesz zapytać o resztki blatów.

Nam się udało kiedyś kupić w Obi za 30 zł blaty w 2 i 3 metrowych kawałkach. I tak musielibyśmy je pociąć...

Blaty pierwotnie kosztowały 150 zł za mb, więc powinniśmy za nie zapłacić ładnych parę stówek.

Do dzisiaj nie potrzebna mi deska do krojenia :lol:

Inna sprawa, że wtedy nie biegaliśmy za blatami. A wiadomo, że jak się czegoś konkretnego szuka - ciężko o okazje :wink:

Pozdrawiam

Witam wszystkich,

prosiłbym o informację gdzie można kupić korzystnie siatkę ogrodzeniową i słupki potrzebuję około 200mb siatki i około 100słupków.

I jeszcze jedno pytanie jakie głowice termostatyczne polecacie ?? ( producent)

Co sądzicie o automatycznych głowicach?? Czy warto takie kupować??

Witam wszystkich,

prosiłbym o informację gdzie można kupić korzystnie siatkę ogrodzeniową i słupki potrzebuję około 200mb siatki i około 100słupków.

I jeszcze jedno pytanie jakie głowice termostatyczne polecacie ?? ( producent)

Co sądzicie o automatycznych głowicach?? Czy warto takie kupować??

Podłączam się do pytania o siatkę ogrodzeniową

Jak producenta, to jasne że chcę :-) Chociaż nam osobiście jesion jednak nie przypadł do gustu - zastanawialiśmy się, ale taki zbyt różowy (surowy). A parkieciarz z jakich okolic? Jak z północy, to też proszę o namiary. Wprawdzie u nas do podłóg jeszcze daleko, ale namiarów nigdy za dużo.

Luśka z Łodzi ma biały jesion. Tak przynajmniej mówiła - nie bielony a biały. Sprowadzała chyba z gór - projektant wnętrz jej wynalazł.

Parkieciarz z Wielunia. Znaleziony na... Allegro. Sprawdzałem jakość, bo robił koło Ostrowa. Cena/jakości najlepsza z oglądanych. Rok temu było to 38zł/m2. Może dać własny egzotyk, tańszy niż w DLH Drewno. Wkrótce jedziemy wybierać. Będzie Doussie ale z tych tańszych ("ha ha tańszych" jakby powiedzieli w Scenkach rycerskich").

Tez planowalam. Za mlodu korzystalam z sauny w hotelu Wroclaw, niestety na starosc cisnienie tak mi skoczylo, ze moge zapomniec o saunie. Poza tym rozszerzone naczynka. Lekarz stanowczo zabronil.

A bylo tak super... goli panowie, ohhh.

Jak byliśmy w Tatralandii, to żona ze swoją siostrą poszła do tych cudów. Bynajmniej nie wydawała ohhh'ów na temat panów. Zwłaszcza jednego, który się do nich przyczepił - wielki brzuch i maciupki fiucik :lol: W hotelu Wrocław, to pewnie ambitniejsi (lepiej zadbani) byli.

Ale tym co nie wiedzą co to sauna to serdecznie polecam. Byłem ostatnio po długiej przerwie w klubie w Leśnicy - było bosko - i jak zwykle jakieś niedoleczone przeziębienie wypociłem (3x15min w temp. około 100 stopni i zimny prysznic na zmianę).

Sam w sobie nie przepadam za sauną, ale co do wypocenia choroby - jestem za. Gorąca herbatka i 2 godziny pocenia w łóżku potrafią przepędzić u mnie przeziębienie. Muszę więc poszukać sauny w okolicy, coby się wyleczyć i nie słuchać narzekań żony ;) Z tego saunowania to najbardziej mi się podoba wskakiwanie do basenu z zimną wodą. Żeby było śmieszniej - to z sauny korzystałem Arabii Saudyjskiej. W sumie to nie musiałem się wysilać z sauną. Wystarczyło się czegoś napić i zrobić spacerek na dworze - zgodnie z prognozą pogody było 52 stopnie w cieniu.

PS. Powiadomień coś nie dostawałem z tego wątku :roll:

Dzięki za odpowiedzi, chciałam się zorientować jakie są ceny, bo w tym roku to zdrożało prawie 50%. W MPWiK jest cena za ścieki 2,40/m3 ale dla tych co są podłączeni do kanalizacji miejskiej.

Powracając do szamba, otóż z ul.Obornickiej chcą 250,-zł/12m3 + VAT 7%.Zależy jaka beczka przyjedzie za tyle się płaci.

Ja mam szambo 10m3 i płaciłam ostatnio za 7m3 - 140zł, natomiast z Pawłowic bierze 150zł za 7,5m3. Sądziłam,że gdzieś jest taniej ale ceny są zbliżone.