Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Frankai moje drzwi zarówno zewnętrzne (Lupol) jak i wewnętrzne (Korona) także już czekają w Impro na odbiór. W sobotę miałam nawet okazję zobaczyć je na żywo :D Model New 3 z wybraną przez nas ramką po prostu mnie zauroczył :D :D

Ja zobaczyłem swoje fragmentarycznie. Ramka rewelka. A co z klamkami i osłonkami na zawiasy? Bierzecie Axa? O ile dobrze pamiętam, to pan Sebastian mówił o zamawianiu osłonek od producenta klamek. Sęk w tym, że Axa nie chwali się tym na stronie internetowej.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

uuuuu czy ja dobrze widzę ściany jednowarstwowe z keramzytu (zwykłego bez wkładki styropianowej) ?

z tego co się dowiedziałam jest to kerazmyt 45cm,

Grubość nie jest aż tak istotna. Lakusz robił "uuuuu" z uwagi na słabe ocieplenie. On preferuje termosy :wink: Ja też do miłośników 1-warstwowych nie należę. Jednak sprawa to gorsze parametry cieplne, ale także podatność na błędy związane z ocieplaniem. Dużym plusem za to bywa niski koszt budowy. Tak więc jak kto lubi - duży rachunek na początek a potem małe, czy odwrotnie.

Frankai - piękna ta płyta marmurowa !

Najważniejsze żeby teraz nie zepsuć łazienki za jej pomocą ;) Ja potrzebuję pewnie tylko połowę, ale jak widać będzie trzeba ciąć z dużą ilością odpadów, a nie jeden element obok drugiego. Płytkarze dopiero przyjdą po Wielkanocy :evil: Trochę więc będę musiał poczekać na efekty.

Frankai - piękna ta płyta marmurowa !

Najważniejsze żeby teraz nie zepsuć łazienki za jej pomocą ;) Ja potrzebuję pewnie tylko połowę, ale jak widać będzie trzeba ciąć z dużą ilością odpadów, a nie jeden element obok drugiego. Płytkarze dopiero przyjdą po Wielkanocy :evil: Trochę więc będę musiał poczekać na efekty.

ale te budowy ćwiczą naszą cierpliwość, prawda? ;-)

PS.

wędrujesz dalej po Polsce? do Wrocka kiedy zawitasz? ;-)

We Wrocku byłem 8 marca - nagły wypad do kina. Teraz nie mam planów na Wrocek, jak już to służbowo Warszawa, Poznań i Kozienice a prywatnie Wieluń. No chyba że odczulanie syna. Zaczynam się tym też interesować i prześledzę to co ostatniu tutaj napisano.

Odpadam, na razie nie mieszkamy we Wrocławiu, a nawet w okolicach

W weekend wiosenny TARBUD

Czy szanowna grupa się wybiera??

My chcemy iść, porozglądać się jescze w temacie schodów

Orientujecie się może czy jest jakieś ulgowe wejście dla forumowiczów??

Bardzo chętnie byśmy skorzystali

Normalny bilet 15 zł

Pozdrawiam

:(

Dzięki za cenne uwagi Frankai, jak na razie rozpoczynam zagłębianie się w tajniki "budowlanki" :D

Nie ma za co. Poza tym nie chcę Cię straszyć na starcie, ale jak chcesz się zagłębić w tajniki, to duuuuuuużo trzeba czasu na to poświęcić. Moim zdaniem jednak warto.

We Wrocku byłem 8 marca - nagły wypad do kina. Teraz nie mam planów na Wrocek, jak już to służbowo Warszawa, Poznań i Kozienice a prywatnie Wieluń. No chyba że odczulanie syna. Zaczynam się tym też interesować i prześledzę to co ostatniu tutaj napisano.

a to szkoda :-(

Witam :)

Tyle dzieje się na budowie (tynki, wod-kan, etc), że nie ma nawet czasu spojrzeć na Forum :).

Mam kilka pytań:

- jaki rabat mogę być w stanie dostac w Bingo na bramy Normstahla?

- czy podlogowka w kotłowni to dobry/zły pomysł? Instalator jest na tak - podłogówki ogólnie będzie u mnie dużo.

Pzdr,

TS

Tyle dzieje się na budowie (tynki, wod-kan, etc), że nie ma nawet czasu spojrzeć na Forum :)

Skąd ja to znam :roll: :wink:

Mam do Was pytanie - jaki rabat dostaliście w Bingo na bramy Normstahla?

Dokładnie nie pamiętam widełek rabatu Normstahla, ale Hörmann wyszedł atrakcyjniej (Irga kontakt p.Marzena). Jak będziesz chciał numer to zgłoś się na PW :) Ostatnio moja sąsiadka robiła rozeznanie w temacie bram i też ostatecznie wybór padł na Hörmanna :)

Ja zobaczyłem swoje fragmentarycznie. Ramka rewelka. A co z klamkami i osłonkami na zawiasy? Bierzecie Axa? O ile dobrze pamiętam, to pan Sebastian mówił o zamawianiu osłonek od producenta klamek. Sęk w tym, że Axa nie chwali się tym na stronie internetowej.

Cały komplet tj. klamka dość kwadratowa, 2 zamki (jeden klucz) itd. zamówiłam razem z drzwiami.

Taki sam zestaw jak w drzwiach modelowych New3 w Impro, ale nazwy już nie pamiętam :wink:

Dokładnie nie pamiętam widełek rabatu Normstahla, ale Hörmann wyszedł atrakcyjniej (Irga kontakt p.Marzena). Jak będziesz chciał numer to zgłoś się na PW :) Ostatnio moja sąsiadka robiła rozeznanie w temacie bram i też ostatecznie wybór padł na Hörmanna :)

Wiem - cena w Hormannie na moje 2 bramy to prawie 1000zł mniej. Niestety w moim kolorze nie ma podzialu bramy, który nam odpowiada i stąd raczej będzie to Normstahl.

Pzdr :)

Frankai odczulanie szczerze polecam. Mój mąż był odczulany wczesną wiosną i późną jesienią przez trzy lata i efekty są bardzo widoczne. Obecnie w okresie największego pylenia wystarczy słabizna w postaci alerica a pozostała część roku bez żadnych oznak alergii :o Wieczorkiem wyślę Ci namiary na jego poradnię alergologiczną :)

P.S. Też chcę taki piękny kamień (na obudowę kominka) 8)

Trociu, Daro_K wielkie dzięki za namiar :D

Byliśmy u pana i na razie będziemy sie wyceniać :wink:

Ceny spoko, ale robocizna troche nas zmroziła. Nie wiem czy nie zdecydujemy sie jednak na deskę juz gotową do przyklejenia, bo jednak wychodzi troche taniej (jakośc drewna tak samo dobra).

I jednak zdecydowanie marbau, na schody tez merbau będzie :D :wink:

Pozdrawiam :D

Asiu jak będziesz miała ochotę to za zapraszam do mnie za miesiąc na oględziny wszechobecnego merbau :) Deska parkietowa z Comfortplus a schody jak u forumowej utek :)

Frankai odczulanie szczerze polecam. Mój mąż był odczulany wczesną wiosną i późną jesienią przez trzy lata i efekty są bardzo widoczne. Obecnie w okresie największego pylenia wystarczy słabizna w postaci alerica a pozostała część roku bez żadnych oznak alergii :o Wieczorkiem wyślę Ci namiary na jego poradnię alergologiczną :)

P.S. Też chcę taki piękny kamień (na obudowę kominka) 8)

Z góry dzięki.

A co stoi na przeszkodzie? Wystarczy jechać i kupić :wink:

Tak jak pisałem kiedyś - obok siebie masz jedną hurtownię:

Stonneconnection

Skład mają co prawda w Jaroszowie, ale biuro i wystawkę na Mińskiej.

Na Szczecińskiej jest Levantina

Ja puściłem się aż do Interstone do Adamowic, bo miałem po drodze i podoba mi się ich stronka - można sprawdzić co mają i co będą mieć. Wklejają zdjęcia konkretnych partii. Rezerwują płytę do 3 dni bez żadnej zaliczki, a jak byliśmy to dali nam od razu cennik.

Oglądasz w necie kamienie, a potem na plac jedziesz zobaczyć kamień w naturze. Jak kamienia potrzebujesz sporo - możesz kupić własną płytę i dać kamieniarzowi. Czemu warto tak zrobić - bo wiesz ile co kosztuje i rządzisz gdzie ciąć. Tak jak pisałem - mi wyszło jakieś 280zł/m2 w płycie + 200-300zł za robociznę. Gotowe miałbym za 760zł minimum i nie wiem jaki "wzorek" to by był. Jak już pokroję płytę, to napiszę o końcowych efektach finansowych. Nawet jeżeli użyję tylko 2m2 z całej płyty 4.418m2, to już mi się opłacał taki interes. W szczególności, że jak brałem płytę, to brałem fakturkę na mojego kominkarza. Jak się okazało - ma 20% rabatu, który automatycznie został policzony :)

Ivonesca - jak widzisz rosną szanse na przyjazd rodzinny do Wrocka.