Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Drzwi Cal zewnętrzne wypaczyły się w zimie i jestem w trakcie załatwiania reklamacji (jak dalej będą się z tym tak guzdrać to im taką antyreklamę strzelę na forach, że się zdziwią i wyślę linki do ich kierownika marketingu, żeby porozmawiał z serwisantami) :evil:

a to ciekawe - właśnie wczoraj miałem zamówić sobie drzwi CALa "złoty dąb na dębie" - drzwi mam od zachodniej strony i pomimo dość dużej zadaszonej werandy to jak wieje potrafi zalać tymczasowe drzwi. Ale Pani w Budusie mnie zaskoczyła ceną (chciałem drzwi 100 - dopłata 900zł - koszmar). Dlatego się na razie wstrzymałem.

Te Twoje drzwi były na sośnie czy dębie?

mam dodatkowe pytanko ile od ceny katalogowej można wynegocjować upustu na zewnetrzne drzwi CALa? bo zdaje mi się, że mało % dostałem (upust jednocyfrowy)

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

[

a to ciekawe - właśnie wczoraj miałem zamówić sobie drzwi CALa "złoty dąb na dębie" - drzwi mam od zachodniej strony i pomimo dość dużej zadaszonej werandy to jak wieje potrafi zalać tymczasowe drzwi. Ale Pani w Budusie mnie zaskoczyła ceną (chciałem drzwi 100 - dopłata 900zł - koszmar). Dlatego się na razie wstrzymałem.

mam dodatkowe pytanko ile od ceny katalogowej można wynegocjować upustu na zewnetrzne drzwi CALa? bo zdaje mi się, że mało % dostałem (upust jednocyfrowy)

U mnie sytuacja jest dokładnie taka sama tzn. położenie i rozmiar drzwi.

Dopłacałem tą horendalnie wysoką kwotę do dędu na dębie i teraz mnie jeszcze pokarało :evil:

Niestety rabat był na poziomie procentowym vatu za robociznę :wink:

Stolarze, którzy robili i montowali mi drzwi wewnętrzne powiedzieli, że za drzwi zewnętrzne ocieplone pianką 100x260 z ościeżnicą drewnianą na mur 27 cm z montażem biorą 4 500 zł, więc jak chcesz namiar napisz na priv (za 100x220 wezmą na pewno mniej).

U mnie sytuacja jest dokładnie taka sama tzn. położenie i rozmiar drzwi.

Dopłacałem tą horendalnie wysoką kwotę do dędu na dębie i teraz mnie jeszcze pokarało :evil:

Niestety rabat był na poziomie procentowym vatu za robociznę :wink:

Stolarze, którzy robili i montowali mi drzwi wewnętrzne powiedzieli, że za drzwi zewnętrzne ocieplone pianką 100x260 z ościeżnicą drewnianą na mur 27 cm z montażem biorą 4 500 zł, więc jak chcesz namiar napisz na priv (za 100x220 wezmą na pewno mniej).

Sebastian z IMPRO wspominał o reklamacjach na CAL-a, więc nie jesteś jedyny. Ktoś sugerował, że za ścianą ma konkurencję sprzedającą CAL-a, więc to miał być niby powód tych poufnych informacji. Jak widać - są jednak podstawy.

Drugą sugestią Sebastiana było montowanie zamków 4-punktowych, które dodatkowo usztywniają drzwi. Ludzie ponoć takich nie zamawiają z uwagi na dopłatę. Jaki masz zamek?

Sprawdź w IMPRO na Robotniczej. "Dyrektor Oddziału" pan Sebastian dla Grupy Wrocławskiej daje bardzo dobre rabaty. Jak on Ci nie da większego, to znaczy, że się nie da.

Drzwi Cal zewnętrzne wypaczyły się w zimie i jestem w trakcie załatwiania reklamacji (jak dalej będą się z tym tak guzdrać to im taką antyreklamę strzelę na forach, że się zdziwią i wyślę linki do ich kierownika marketingu, żeby porozmawiał z serwisantami) :evil:

Jeśli już Budus to tylko rozmawiajcie z Pawłem 607241788. Jak Was nie zadowoli dajcie mi znać :wink:

Jeśli już Budus to tylko rozmawiajcie z Pawłem 607241788. Jak Was nie zadowoli dajcie mi znać :wink:

Brzmi to bardzo dwuznacznie :wink:

Kilka lat temu pracowałem jako Field Service Enineer. FSE czasem nazywano Industrial Prostitutes, bo trzeba było być gotowym, żeby o każdej porze nocy jechać do klienta i zadowolić go :roll: Zdarzało mi się zadawalać klientów w nocy. Na szczęście było to na Kanarach i w kontynentalnej Hiszpanii. 8)

Teraz jako sprzedawca odpadło mi "o każdej porze dnia i nocy" :lol:

To jeszcze parę anegdotek z tego tematu.

Wypowiedzi dzieci w przedszkolu o rodzicach:

1. Moja mama pracuje w agencji, wieczorami ładnie się ubiera i jeździ do klientów.

2. Moja mama ma zawód na "k". Ładnie się ubiera i jeździ do klientów.

Jakie zawody mają te mamy?

Skuszona informacjami z forum poprosilam o wycene schodów firmę

http://www.schodykowalik.pl/

schodów jest 15 sztuk, barierki w sumie z 5,5 m schody sa już wylane, chciałam tylko stopnie bezpodstopni, z klonu.

wycenili na 16 tys brutto :o :roll: zaznaczam że nie żadne gięte, wycena ze zykłego klonu a nie kanadyjskiego.

raczej konkurencyjni cenowo to oni nie są.....

Gaby, jestem w szoku. Nam Kowalik wycenił schody (są naprawdę wysokie i z duża barierką bo mam antresolę) z merbau na 13 tyś . I tak wydało mi się to niemało. I nie mam wylewanych, więc Twoje powinny wyjść taniej. Już im się chyba w ......poprzewracało. :o

Gaby, jestem w szoku. Nam Kowalik wycenił schody (są naprawdę wysokie i z duża barierką bo mam antresolę) z merbau na 13 tyś . I tak wydało mi się to niemało. I nie mam wylewanych, więc Twoje powinny wyjść taniej. Już im się chyba w ......poprzewracało. :o

Jola, w dup..ch im się jeszcze nie wyrównało... Teraz wykańczają ci co zaczęli budowę w zeszłym roku. Jeśli kryzys potrwa jeszcze parę miesięcy, to fachmani zaczną piszczeć za rok - na razie korzystają ile mogą, na nas...

TMK, masz racje.

Wszystko tak jakos podrozalo, zamiast potaniec.

Ej kobiety, kobiety... Moja żona też lubuje się w słowach: "wszystko", "zawsze", itp. Muszę więc zaprzeczyć na bazie własnych doświadczeń łazienkowych że nie wszystko. Kupowałem w luty i wiele elementów miałem taniej niż rok temu. Kilka stron wstecz też było dowodzone, że za gipsowanie chcieli 50, a teraz są oferty po 40. Proszę więc nie siać defetyzmu!!! 8)

Zgadzam sie z Frankai

Spadek cen jest odczuwalny - ja zakładam że między 15-20 %

Materiały sa już bez problemów dostępne i wraca normalna konkurencja między firmami.

Wykonawcy, jeszcze niektórzy próbują windować ceny ale to ostatnie podrygi, nie zapominajmy że najlepsi fachowcy właśnie wracają z Londynu ;)

Przykład np moja wycena hydrauliki. Jeden Pan za punkt 150 zł (firma jednosobowa) drugi Pan wycena 80 zł firma zatrudniająca kilkanaście osób 8)

Rada dla podłamanych - wystarczy chwilę poczekać i szukać ....

Co do bramy to mam ją na pilota - napęd Promatic - jest jak dla mnie za wolny - teraz jest dostępny Supramatic - jakbym teraz wybierał to właśnie ten :wink:

A może trzeba zwolnić tempo życia? :roll:

Raczej musiałbym posadzić przed domem linię drzew tzw. wiatrołap, lub poczekać aż sąsiad wybuduje dom i osłoni mnie od wiatru, bo wieje dokładnie od strony bramy :wink:

Zamków 4-punktowych nawet mi w Budusie nie proponowali - może nie wiedzą co to jest :roll:

Kiedyś rozmawiałem z Panem Sebastianem z Impro i faktycznie jest to spec od drzwi - tyle, że wtedy ceny polecanej przez nich Entry i Lutostańskiego mnie wystraszyły i nie udało mi się zdobyć rabatu dla Grupy Wrocławskiej (wtedy mieliśmy już załatwiony rabat w Budusie chyba jeszcze przez Kulkę).

Dopiero później zdecydowali się dać rabat gdy kolejne osoby zaczęły o to pytać, lecz wtedy już miałem zamówionego CAL-a.

W każdym razie jeśli w Impro jest rabat porównywalny z Budusem to nawet bym się dzisiaj nie zastanawiał gdzie iść (różnica w poziomie obsługi i fachowości jak między mięsnym z PRL a współczesnym salonem Mercedesa).