Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja jeszcze w kwestii schodów, bo zdaje się, że niezbyt jasno się wyraziłam :oops:

My wybraliśmy tartak Dobroszyce na swojego wykonawcę :D

Nie dość, że cenowo przebili resztę to jeszcze rózne trafne sugestie pan nam zaproponował. Ogólnie jak na razie bardzo pozytywne wrażenie :D

Ale monataż jeszcze przed nami, więc tfu,tfu.... :wink:

rzucam temat - klej do płytek

szukam w pełni elastycznego (do podłogówki)

w dobrej cenie :D (oczywiście)

jakie możecie polecić a od jakich mam się trzymać z daleka?

My mieliśmy niemiecki Henkel C-Plus (nie dostępny w polsce) cena ok 36zł za worek. Przez pomyłkę i roztargnienie naszego sprzedawcy mieliśmy tego 2 TONY (słownie dwie tony) więc był mały problem bo towar jechał z Jeleniej Góry... ale to było rok temu.

Witam,

Mam pytanko dotyczace podlaczenia elektryki : czy jak sie ciagnie kabel od skrzynki do domu to trzeba od razu montowac rozdzielnie elektryczna (taka domowa skrzynke)?

czy to ma byc taka ostateczna skrzynka czy sa jakies wersje robocze budowlane ?

Pozdrawiam

To zależy jak chcesz, możesz mieć tymczasową budowlaną, albo docelową, do samego położenia kabla nic nie jest potrzebne, dopiero jak chcesz podłączyć do niego prąd to warto żeby w domu kończył się jakąś skrzyneczką.

Co do Dobroszyc, to od samego początku budowy planowałam schody robić właśnie u nich. Byłam nawet w tartaku i wrażenie bardzo pozytywne. W ostatniej chwili zmieniiłam na Kowalika, bo mówiac szczerze bardziej spodobały mi się wizualnie i skusiałam się na te merbau. Róznica w cenie była tylko 1000, więc sie zdecydowałam. Mam nadzieję, że nie będę żąłować. Gdybym dostała wycenę na te schody na 17 tyś nawet bym nie brała ich pod uwagę. :-? [/b]

Super, skoro piszecie o klejach to jest szansa, że wiecie, jaka jest aktualnie cena za położenie m2 płytek. Moi fachowcy chcą wziąć 50 zł. Ekipa jest sprawdzona, czy to dużo?

Akceptowalnie.

A jeśłi chodzi o kleje, to 4 miesiace temu OBI miało promocję na Mapei 8 - mocno szukałem i taniej nie znalazłem.

Super, skoro piszecie o klejach to jest szansa, że wiecie, jaka jest aktualnie cena za położenie m2 płytek. Moi fachowcy chcą wziąć 50 zł. Ekipa jest sprawdzona, czy to dużo?

50zł to biorą za zwykłe. Większy format drożej. Oczywiście inne elementy jeszcze też trzeba doliczac.

ja kupowalam w praktikerze 42zl

co do tynkow - dzisiaj sie wlasnie dowiedzialam, ze akurat tynk STO moze byc kladziony na welne w wersji mineralnej, silikatowej i silikonowej ale podobno to rzadkosc, poniewaz generalnie inne tynki silikonowe maja duzo wieksza zawartosc zywicy

My płaciliśmy 45zł za podłogę (33x33) i 55 za ścianę (różne - 25x36, ok 33x45), tak więc średnio też ok 50. I do tego za każdą pierdołę z osobna dopłacać trzeba było (zabudowy, cięcie pod kątem 45st, gruntowanie itp). Ta cena obejmowała tylko i wyłącznie klejenie i fugowanie, no i podstawowe otwory (na baterie, puszki). Dekory osobno, cokół osobno, silikon osobno, akryl osobno.... możnaby wyliczać i wyliczać :-)

Najtaniej jak znalazłam to 45zł m2

Kurcze

w 2005 roku płaciłam 18 zł, straszne te ceny ...

Czy nie da się teraz znaleźć nikogo za np. 30 lub 35? Został mi garaż do zrobienia ale z takimi cenami to chyba sami położymy

toteż w garażu i kotłowni kładzie mój tato z mężem.