Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Na te okienka też proszę namiar :lol:

A to do mnie? Ja polecałem mojego okniarza do malowania podbitki :roll:

No ale na okienka w sumie też nie narzekam. Były jednak robione 5 lat temu (są w stanie idealnym tam gdzie "fachowcy" ich nie uszkodzili). Gość jednak jest trudnoosiągalny jak się za dużo mu wpłaci i ma dokończyć jakieś drobiazgi. Adres na priv-a.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zmienię temat na chwilkę - PILNIE - szukam namiarów na geologa z Wrocławia lub takiego, który przyjedzie na działkę na południu Wrocławia

:(

Geologa!? czy Geotechnika? do czego - jak do badania struktury i warstw gleby to mam taka Panią - jest super

Daro_K - chcemy oczyszczalnię zainstalować, a prawdopodobnie gleba jest gliniasta i na dodatek prawdopodobnie wysoki poziom wód gruntowych.

Musimy to ustalić, jeśli Pani o której piszesz może to zrobić, to proszę prześlij namiary na PW lub napisz na forum, będę wdzięczna

:D

Zmienię temat na chwilkę - PILNIE - szukam namiarów na geologa z Wrocławia lub takiego, który przyjedzie na działkę na południu Wrocławia

Na stronie wrocławskich misiów p. Robert z Oleśnicy. Robił nam odwiert pod POŚ 2 tygodnie temu.

Pozdrav

Trabi, to co się nie chwalisz i ukrywasz :lol: :lol: :lol:

Dawaj te namiary prędziutko

:)

Pisz proszę, czy wybrałeś już oczyszczalnię i dostawcę. Siedzimy od 4 dni szukamy i szukamy...... już mam mętlik w głowie.

:o :o :o

Geologa!? czy Geotechnika? do czego - jak do badania struktury i warstw gleby to mam taka Panią - jest super

Daro_K - chcemy oczyszczalnię zainstalować, a prawdopodobnie gleba jest gliniasta i na dodatek prawdopodobnie wysoki poziom wód gruntowych.

Musimy to ustalić, jeśli Pani o której piszesz może to zrobić, to proszę prześlij namiary na PW lub napisz na forum, będę wdzięczna

:D

Nie wiem, czym się obecnie zajmuje, jutro zapytam ją czy życzy sobie tego by wylądaowac na forum, bo do tej pory robiła super duże inwestycje, w tym drogowe, no i mój dom 8)

Ja robiłem u niej badaniam by ustalić nośność gleby i poziom wód. Poszerzyłem ławy o 10cm i zastoswoałem B25 - tak w ramach dmuchania na zimne... oraz wyeliminowałem oczyszczalnię natychamist. Mam szambo ;]

Piszę, bo mam zagwozdkę.

Czy znacie jakieś dobre spryskiwacze ogrodowe, a jeśli tak to jaki zasięg mają. Musze skończyć jutro kopanie systemu rurek i nie wiem jak to dokładni zaplanować.

przy okazji pozdrawiam[/i]

Ja mam linie kroplujące 2x50 mb z Czastoramy (bardzo dobre z wkładkami plastikowymi tam, gdzie są otworki) wzdłuż ogrodzenia z tujami i polecam je :D

Na razie mam jeden zraszacz obrotowy regulowany Gardena - ma spory zasięg, ale żeby ruszył potrzebuje dużego ciśnienia (nawet z jedną działającą linią nie chodzi jak trzeba, a mam pompę Omnigena 750 W z Castoramy) - zasięg zależy od wydajności pompy - u mnie do 15-20 m.

Ostatnio kupiłem obrotowy zraszacz w Mrówce za 8 zł :o i jutro go sprawdzę :wink:

Nie wiem, czym się obecnie zajmuje, jutro zapytam ją czy życzy sobie tego by wylądaowac na forum, bo do tej pory robiła super duże inwestycje, w tym drogowe, no i mój dom 8)

Ja robiłem u niej badaniam by ustalić nośność gleby i poziom wód. Poszerzyłem ławy o 10cm i zastoswoałem B25 - tak w ramach dmuchania na zimne... oraz wyeliminowałem oczyszczalnię natychamist. Mam szambo ;]

Ok, to zapytaj i jeśli będziesz mógł to napisz :)

Piszę, bo mam zagwozdkę.

Czy znacie jakieś dobre spryskiwacze ogrodowe, a jeśli tak to jaki zasięg mają. Musze skończyć jutro kopanie systemu rurek i nie wiem jak to dokładni zaplanować.

przy okazji pozdrawiam[/i]

Ja mam linie kroplujące 2x50 mb z Czastoramy (bardzo dobre z wkładkami plastikowymi tam, gdzie są otworki) wzdłuż ogrodzenia z tujami i polecam je :D

Na razie mam jeden zraszacz obrotowy regulowany Gardena - ma spory zasięg, ale żeby ruszył potrzebuje dużego ciśnienia (nawet z jedną działającą linią nie chodzi jak trzeba, a mam pompę Omnigena 750 W z Castoramy) - zasięg zależy od wydajności pompy - u mnie do 15-20 m.

Ostatnio kupiłem obrotowy zraszacz w Mrówce za 8 zł :o i jutro go sprawdzę :wink:

No z tym ciśnieniem będzie u mnie różnie, więc musze coś mniej wymagającego wybrać, Chętnie posłucham Twojej opinii.

Witam

Czy ktos ma namiar na transport ale w miare tani, chodzi o przewóz z załadunkiem ziemi z Wrocławia do Kalinowice Dolne? będę wdzięczna o namiary .

Grażynko, ja od lat ( 1999 rok)korzystam z firmy Mikiewicz - tel. 607554079.

Spróbuj, ja jestem z nich zadowolona to już 4 przeprowadzka z tą firmą.

http://www.mikiewicz.pl/

Proszę Was o namiary na sprawdzoną ekipę od tynków cementowo wapiennych i elewacji zewnętrznej.

Poszło na priv.

A, ja to co...? :)

Mam nowa opcje otynkowania domu. Co o niej myslicie?

1. tynk zwykla na cegle, bo mam wewnatrz styropian, pozniej jakis akrylowy kolorowy

2. styropian 5cm na cegle, a na to tynk akrylowy.

Co lepsze? Czy lepiej wziac tynkarza z materialem czy tylko sama robocizne, a material kupic samemu?

Podobno kabe jest dobry.

Proszę Was o namiary na sprawdzoną ekipę od tynków cementowo wapiennych i elewacji zewnętrznej.

Poszło na priv.

A, ja to co...? :)

Mam nowa opcje otynkowania domu. Co o niej myslicie?

1. tynk zwykla na cegle, bo mam wewnatrz styropian, pozniej jakis akrylowy kolorowy

2. styropian 5cm na cegle, a na to tynk akrylowy.

Co lepsze? Czy lepiej wziac tynkarza z materialem czy tylko sama robocizne, a material kupic samemu?

Podobno kabe jest dobry.

A czy styropian we wnątrz nie parzy się, pytam bo tak słyszałam że to nie polecane...czy sie myle?

Witam

Czy ktos ma namiar na transport ale w miare tani, chodzi o przewóz z załadunkiem ziemi z Wrocławia do Kalinowice Dolne? będę wdzięczna o namiary .

Grażynko, ja od lat ( 1999 rok)korzystam z firmy Mikiewicz - tel. 607554079.

Spróbuj, ja jestem z nich zadowolona to już 4 przeprowadzka z tą firmą.

http://www.mikiewicz.pl/

Bardzo dziekuje, a nie wiesz ile oni biora za km? w grę by wchodziło 60 km