Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Drzwi Cal zewnętrzne wypaczyły się w zimie i jestem w trakcie załatwiania reklamacji (jak dalej będą się z tym tak guzdrać to im taką antyreklamę strzelę na forach, że się zdziwią i wyślę linki do ich kierownika marketingu, żeby porozmawiał z serwisantami) :evil:

Email do kierownika serwisu do wiadomości działu marketingu dał efekt tzn. serwisanci byli już wczoraj (a nie za 2 miesiące).

Okazało się, że skrzydło drzwi trochę się wyprostowało i po regulacji szczeliny na dole i górze mają 2-3 mm i już przez nie nie wieje wiatr, bo uszczelka działa do 5 mm.

Gwarancja przedłużona o kolejny rok, więc jesli wygną się znów zimą mam się do nich zgłosić (podobno drzwi "pracują" przez pierwszy sezon i później powinno być już ok).

Ościeżnica ma odchyłki po 2 mm od pionu i poziomu i nie ma kąta 90 stopni na górze, więc jest źle zamontowana i tu kamyczek do ogródka Brzezbud-u (montazyści Budusa) więc ich nie polecam :evil:

Ponadto dowiedziałem się, że szczeliny po 2-3 mm są przy drzwiach drewnianych dopuszczalne, bo drewno pracuje i zwykle takie występują, więc warto wzieść to pod uwagę przy wyborze drzwi :-?

Czy wiecie gdzie jak najbliżej Jelcza-Laskowic można kupić kliniec w dobrej cenie ?

Planuję wysypać nim podjazd do garażu i tu mam jeszcze jedną zagwozdkę - mam sciany fundamentowe ocieplone styropianem 10 cm i jest on także równo z posadzka garażu - czy powinienem wyciąć go około 15-20 cm i zasypać podjazd równo do samej ściany fund. czy też moge wykonać tam jakiś szeroki próg wjazdowy np. z blachy ryflowanej 50 cm na klińcu i styro, i 50 cm na posadzce.

Do tego brama po zamknięciu w kilku miejscach nie domyka się idealnie do posadzki (widać mienimalne prześwity pod uszczelką), bo planowałem kafelki w garażu gdy była montowana a stanęło na pomalowaniu podłogi chlorokauczukiem do posadzek.

Blacha ryflowana załatwiłaby mi za jednym zamachem oba problemy.

Czy dobrze kombinuję, a może macie jakiś inny pomysł ?

Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Wam.

Miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr,

Zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze.

Pracy, która pomaga żyć.

Wiary, aby napełniała Wasze serca radością i pokojem.

Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać

i Szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie.

Wielkich Dni, po Wielkiej Nocy !

ELO

dla wszystkich WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!!!!

z innej beczki:

czy kupowaliście ostatnio Karchera? Na co zwrócić uwagę?

jaka moc, jakie ciśnienie będzie odpowiednie (mycie auta, kostki, klienkieru, etc)

czy KARCHER a może BOSCH lub B&D?

jak macie jakąś wiedzę w tym temacie to proszę o pomoc

pozdrawiam (wracam do robienia mojego koronnego chrzanu)