Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Albo to jest firma "Oknoplast", a nie "Oknoplast Kraków". Ta popularna to ta druga, też pamiętam był spory rabat jak zamawialiśmy :-)

Witam,

chozi o Oknoplast Kraków. Pisząc o rabacie na poziomie 3% nie brałam pod uwagę tego "niby" rabatu 30% od ceny podstawowej.

Mnie tez Oknoplast dawał ten nieby wielki rabat (ponad 30%) ale to był tylko pic na wode, bo cena końcowa była i tak jak bez rabatu. Zresztą handlowiec sam się przyznał, że to tylko taki chwyt marketingowy. W efekcie końcowym w przypadku moich okien Oknoplast był o 10 tyś droższy od Jezierskiego. Serio.

a jak z jakością okien Jezierski? w sumie tych okien nie braliśmy pod uwagę. a może warto...?

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie tez Oknoplast dawał ten nieby wielki rabat (ponad 30%) ale to był tylko pic na wode, bo cena końcowa była i tak jak bez rabatu. Zresztą handlowiec sam się przyznał, że to tylko taki chwyt marketingowy. W efekcie końcowym w przypadku moich okien Oknoplast był o 10 tyś droższy od Jezierskiego. Serio. :wink:

Jolu musiała u Ciebie w wycenie zajśc jakaś pomyłka,ja wybierając okna brałam pod uwagę tylko te 2 firmy tzn Okna z Krakowa oraz Jezierskego,wiedziałam że na oknach nie można oszczędzac,w moim przypadku Jezierski wycenił mi o ok 1000 zł drożej od Okien z KRAKOWA a i tak jak wiesz wybrałam tego droższego,zadecydowała ramka między szybami w kolorze brązowym a nie jak w większości okien srebna którą bardzo widac :-?

O pomyłce nie mam mowy. Oknoplast chciał 35 tyś za moje okna. Też byłam w szoku, więc sprawdzałam to. Z Jezierskiego jestem bardzo zadowolona, choć faktycznie wszyscy twierdza że ich okna są bardzo drogie. Nas kosztowałay niecałe 25 tyś. W sumie to była najkorzystniejsza oferta. Co do jakości, to górna półka wśród plastików. Polecam.

Się witam po długim czasie nieobecności forumowej :-)

A propos p. Pałaszewskiego i firmy Master Bruk - zostawili rozgrzebane prace po tygodniu roboty u naszej forumowej scur - bo jak to się Aga wyraziła, inwestorka miała za duże fanaberie :roll: :-? . Okazało się że miała inną wizję niz właściciel firmy co do ułozenia kostki granitowej i wzorków.

Ten sam pan układał u mojego kolegi i jego znajomej z pracy oraz u naszej forumowej żaby_goni - i wszyscy narzekali na charakter i podejście do pracy - nie jego jakość, bo ta jest ok.

Generalnie pan ma wysokie mniemanie o sobie i uważa, że on wie najlepiej jak nalezy teren inwestora zagospodarować :o . Jak ktoś ma inny pogląd to ma problem - patrz przeboje scur.

Żeby nie było - tez z nim rozmawiałam i wiem co mówię :roll: :evil: .

No i tego właśńie się boję:) Takie same wrażenie odniosłem po pierwszym spotkaniu... Dzięki za upewnienie :)

To ja też bo baaaardzo długim czasie powiem wiosennie dzień dobry. :) :)

Coś mnie tknęło żeby zajrzeć i proszę nawet w dobrym momencie.

Potwierdzam, wszystko co Dabell napisała. Koszmarny facet. Jakość też niestety zakwestionowana przez kilku innych, którzy się przez moje podwórko przewinęli i nie chcieli po nim kończyć. W końcu jednak trafiłam na super solidną i uczciwą ekipę. Szybko, sprawnie, z pomysłem i uczciwie podeszli do sprawy.

Natalko, tam nic nie będzie. Mam obok wielką (jak dla mnie) 13 metrową jadalnię. Trudno zrobić sensowene fotki. Tam w rogu będzie tylko jeszcze lodówka i zmywarka pod blatem.

Zapewniam Was, że kuchnia będzie wyglądać super!!!

Bardzo ładny jest kolor frontów -nie widać tego na zdjęciach.

A to piekne okno na zywo jest jeszcze o niebo lepsze :wink: :D

Jolu jeszcze raz ogromnie dziekuje za zaproszenie :D :D

Pozdrawiam :D

Potwierdzam, wszystko co Dabell napisała. Koszmarny facet. Jakość też niestety zakwestionowana przez kilku innych, którzy się przez moje podwórko przewinęli i nie chcieli po nim kończyć. W końcu jednak trafiłam na super solidną i uczciwą ekipę. Szybko, sprawnie, z pomysłem i uczciwie podeszli do sprawy.

A możesz pochwalić się namiarami na tą ekipę? Troszkę mnie pili bo tonę w bagnie jak pobada:(

Natalko, tam nic nie będzie. Mam obok wielką (jak dla mnie) 13 metrową jadalnię. Trudno zrobić sensowene fotki. Tam w rogu będzie tylko jeszcze lodówka i zmywarka pod blatem.

Zapewniam Was, że kuchnia będzie wyglądać super!!!

Bardzo ładny jest kolor frontów -nie widać tego na zdjęciach.

A to piekne okno na zywo jest jeszcze o niebo lepsze :wink: :D

Jolu jeszcze raz ogromnie dziekuje za zaproszenie :D :D

Pozdrawiam :D

Asiu, i jak? Zrobił Ci już wycenę kuchni?

Witaj Jolu :D

Z wycena to jeszcze na razie cisza. Napisal mi za to, ze z tym okiem to dosyc mocno bylo. Wiem,ze ma jeszcze sie u Ciebie pojawic 8) Moze wtedy bedzie mial chwilke wolniejszego czasu. Chętnie porozmawiamy z nim jeszcze na spokojnie,bo teraz nie bylo jakos dobrego momentu.

Poza tym nie mielismy jeszcze kiedy przyjrzec sie kolorom frontow i blatow, zeby juz podac konkrety.

PS. A Ty bedziesz miala szafke pod zmywarke taką jak reszta szafek czy jakos inaczej to rozwiązaliscie?

Witam się znowu :-)

Ja po amoku budowlanym dostałam amoku ogrodowego i nie powiem Wam ile juz wydałam w ciągu ostatnich dwóch tygodni... :oops: Toż tu kasa idzie szybciej niż przy niektórych etapach budowy ! :roll:

W związku z tym mam prośbę - może usystematyzujemy namiary na dobre szkółki roślin? Kilka miesięcy temu temat sie przewijał, nawet powstała chyba wstępna grupa zakupowa roślinna :-).

Ja po dwóch tygodniach pracy w ogrodzie (od podstaw tylko z trawnikiem), mam kilka uwag dotyczących nasadzania roślin:

- lubię pojechac i oglądnąć każdą roślinkę z wszystkich stron, więc zakupy bez oglądania nie wchodza u mnie w grę :-)

-chcę kupować nie najmniejsze roślinki, ale tez nie wielkoludy, chociaż kupiłam kilka drzewek szczepionych na większych wysokościach, tak dla wyglądu od razu :wink: - no budowa zeżarła całą moją cierpliwość :-)

- nie ma mowy, żeby kupić większą partię roślin i od razu nasadzić :-), kupuję partiami, tak szczególnie przed weekendem i potem nie wiem dlaczego juz jest znowu poniedziałek :lol: , po kilka roślin wsadzam codziennie, ale to przy dzieciach i pracy jest dostłownie po kilka sztuk - ale tu najwazniejsze, żeby mieć co posadzić, więc od poniedziałku znowu zakupy :-)

- duże rośliny - duże doły - konieczna pomoc przy kopaniu :-) - mąż znalazł sposób jak wyciągać bryły korzeniowe roślin z dużych donic (jedna miała >60cm !) może się komuś przyda :-) - elektryczna piła tarczowa (przecina donice na pół od dołu zatrzymując się przy górze, jak roslina jest na własciwej pozycji juz przeniesiona w całości dzięki temu do dołka :-)- docina od góry plastik i wtedy rozsuwamy na boki i wyciągamy).

- u mnie sprawdziła się

1. szkółka krzewów i drzew Kulas (ja kupuję w punkcie przy Braniborskiej, sa tez na Brucknera i chyba przy Botanicznym)- drogo ale porządne roslinki i drzewka, pięknie się przyjeły. Za zakupy 1500 zł rabat - ja umówiłam się na zakupy na raty, dostałam karteczkę na której pan zapisuje mi kolejne partie , jak sie uzbiera - dostaję rabat od całosci :-)

2. Zielone Ogrody przed Leśnicą po prawej jadąc z Wrocka - duże rośliny, ładne - przyjeły się - drogi punkt :-)

W związku z powyższym mam prośbę - dopisujcie szkółki z roslinami - może uda nam się stworzyc w jednym miejscu spis miejsc gdzie warto pojechac po rośliny. Zaczął się sezon - myślę że wiele osób skorzysta.

Z tego co pamiętam z poprzednich postów:

3. Szkółka w Dobrzykowicach - bierze od Kulasa - ładne rośliny, cenowo tak sobie, pan nie udziela rabatów :-)

pozdrawiam wszystkich wiosennie i ogrodowo :-)

Iza

witaj dabell :-)

- punkt przy Ogrodzie Botanicznym to mój ulubiony :D :D :D

wszystkie byliny mają karteczki z opisem i to jest fajne - bo jak się kupi dużo to potem się wszystko myli :-? chyba wszystko co u nich kupiłam przyjęło się

- nietypowe roślin (większość to byliny) ma szkółka w Niezgodzie koło Milicza;

w sobotę są rano na targu w Trzebnicy

- szkółka pomiędzy Ligotą Piękną a Wisznią Małą (przy drodze po lewej stronie) również sprawdzona przeze mnie - bylin mało, dużo iglaków i krzewów liściastych w różnych rozmiarach

Witaj Jolu :D

Z wycena to jeszcze na razie cisza. Napisal mi za to, ze z tym okiem to dosyc mocno bylo. Wiem,ze ma jeszcze sie u Ciebie pojawic 8) Moze wtedy bedzie mial chwilke wolniejszego czasu. Chętnie porozmawiamy z nim jeszcze na spokojnie,bo teraz nie bylo jakos dobrego momentu.

Poza tym nie mielismy jeszcze kiedy przyjrzec sie kolorom frontow i blatow, zeby juz podac konkrety.

PS. A Ty bedziesz miala szafke pod zmywarke taką jak reszta szafek czy jakos inaczej to rozwiązaliscie?

Szafkę pod zmywarkę do zabudowy też zamówiliśmy, ale z braku funduszy zmywarka na razie będzie stara, a szafka poczeka na strychu.

cześć moje kochane dziewczyny

weszłam właśnie do domu bo zaczęło grzmieć i chmurzyć się.

Od 8 rano szalałam z mężem w ogródku. Specjalnie wolne sobie na tą okazję wzięłam. Jestem padnięta. Szał ogródkowy mnie też dopadł. W tygodniu ok 1500 zł na roślinki wydałam. Do tego następne na ziemię, korę, narzędzia....

Nie skończą sie te wydatki.

:roll: :roll: :roll:

Muszę wam powiedzieć, że każda roślinka bardzo mnie cieszy. Ślicznie zaczyna się robić. Naprawdę aż chce mi się babrać w tej ziemi.

Ja kupuję:

1. Szkółka w Dobrzykowicach - ładne rośliny ale mało wyszukane. Podstawowe gatunki. Pan kiedyś pracował u Kulasa i jest jego uczniem. Z tego co wiem raczej od niego nie bierze roślin. Potrafi dobrze doradzić. zna się na roślinkach. cenowo - wg mnie raczej tanio.

Kora - bardzo dobra i tanio 80 l - 9 zł, Thuje Smaragd - tanio.

Pan nie udziela rabatów.

2. szkółka krzewów i drzew Kulas - ja kupuję w punkcie na Brucknera i czasami przy Botanicznym. Przy botanicznym zgłaszam sie do samego Kulasa bo on zna sie na roślinach. Jego pracownicy nie odróżniają jabłoni od gruszy. Kupowałam tam na jesieni i dostałam dość ładny rabat.

Roślinki ładne, zdrowe. Można kupić wyszukane okazy.

Dość drogo

3. Szkółka w Kiełczowie - Przy Wrocławskiej , obok prywatnego przedszkola. Pan potrafi dobrze doradzić. Zna się na roślinkach. Zrobiłam w ubiegłym tyg duże zakupy u niego. Kosodrzewiny ok 30 cm - 18 zł, Conika ok. 40 cm - 18 zł, brzoza szczepiona ok 2 m - 42 zł, byliny 1,5 - 4,5 zł, Migdałek szczepiony na pniu - 25 zł , rododendtony ok 40 cm, bardzo ładne - 18 zł, świerki białe glauca na pniu 80-160 zł. ..... Dużo ładnych roślin. Powalczyłam o rabat i dostałam.

Na dziś tyle. Dobrze, że deszczyk popada to może wszystko się pięknie przyjmie.

Potem jeszcze zajrzę do Was,

Pa

A witam szalone ogrodniczki :)

Dzięki za informacje o szkółkach my na razie ok 3 tygodnie temu posadziliśmy 28szt (więcej sensownych nie było) Trabanów (Thuja Brabant) kupionych w promocji w auchan - chyba tanio 13zł/szt za drzewko 100-120cm - ile takie kosztują w szkółkach ?

na razie wyglądają dobrze, ale potraktowaliśmy je profilaktycznie jakąś chemią, właśnie ze względu na pochodzenie ;) no i jak jest sucho to podlewamy...

na czym polega "brzoza szczepiona ok 2 m" ? drzewko wszepione na patyku z innego drzewa?

A możesz pochwalić się namiarami na tą ekipę? Troszkę mnie pili bo tonę w bagnie jak pobada:(

SCUR mogę prosić o namiary na Twoich brukarzy?

o widze ze moj ulubiony temat poruszony zostal ;)

ja procz tych szkolek o ktorych pisalyscie polecam szkolke w Tokarach to za Pasikurowicami) mam od niego kilkadziesiat drzew (glownie swierki-takie 1,5-2 metrow), klony, perukowce. bardzo dobre ceny.

Nie lubie za to tej szkolki ktora polecila Ivoneska przed Wisznia bo sprzedawca to gbur straszny ale kupilam w sobote u niego sosne szczepiona na pniu i modrzew (bo mam blisko)

duzo drzewek kupilam tez przed Psarami za hotelem Jasek

na trasie W-w W-wa jest killka duzych szkolek. ja ostatnio cos z Wielunia przytargalam :lol: :lol: :lol:

to jest jak choroba wiec swietnie Cie rozumiem Dabell

pozdrawiam ogrodniczki,

Lakusz nie sypie sie niczym zadna chemia po wsadzeniu roslin!!!!

O pomyłce nie mam mowy. Oknoplast chciał 35 tyś za moje okna. Też byłam w szoku, więc sprawdzałam to. Z Jezierskiego jestem bardzo zadowolona, choć faktycznie wszyscy twierdza że ich okna są bardzo drogie. Nas kosztowałay niecałe 25 tyś. W sumie to była najkorzystniejsza oferta. Co do jakości, to górna półka wśród plastików. Polecam.

Czy mogłabyś podac namiary na firmę, która montowała okna?

Właśnie jestem na etapie poszukiwania okien. Może też poproszę, o wycenę :p

witam

w sumie temat już się pojawiał ale ja wracam...

gdzie polecacie szklarza który zrobi lustro - tanio, dobrze i szybko? :D

Od paru lat jak tylko potrzebuję przeróżne szyby, lustra to zamawiam w Hurtowni Szkła Budowlanego przy Robotniczej 6. Ostatnio brałam u nich lustro do łazienki gr. 5mm :) Super tanio, jednak od ręki raczej nie zrobią :)