Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szukałem trochę i wszędzie piszę o 5 paletach - więc raczej się zgadza.

Nie wiesz, że gazety kłamią :D

Jak piszę - dzwonić to dzwonić.

Właśnie przekręciłem do użytkownika 'smouk' firma PolInvest od którego chyba kiedyś brałem i oficjalnie tak jak mówisz jest to 5 palet min. ale że Wrocław, to można się dogadać ;)

Sprawdź zatem sobie czy ceny mają lepsze od Mega

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie 50 mi zostanie najwięcej. Jak się podliczysz z ilościami to pisz.
Mi braknie tylko z kilka kilkanaście metrów tej 5 więc za dużo nadmiaru nie wezmę. Może ktoś inny się jeszcze podepnie.

A może po prostu dasz więcej na ocieplenie stropu nad poddaszem. Ja dołożyłem w poprzek łaty 6x4 i tam właśnie wrzucam te 50mm wełny a na to dopiero OSB.

Właśnie 50 mi zostanie najwięcej. Jak się podliczysz z ilościami to pisz.
Mi braknie tylko z kilka kilkanaście metrów tej 5 więc za dużo nadmiaru nie wezmę. Może ktoś inny się jeszcze podepnie.

A może po prostu dasz więcej na ocieplenie stropu nad poddaszem. Ja dołożyłem w poprzek łaty 6x4 i tam właśnie wrzucam te 50mm wełny a na to dopiero OSB.

też można, ale trochę szkoda mi wysokości. Ja nabijam kontrłaty żeby móc włożyć wełnę 20cm między krokwie i jętki. Na to idzie jeszcze 5 cm superrocka - myślę, że to dość, tym bardziej, że sam strych będzie jeszcze ocieplony 18 cm wełny.

Pozdrav

Będę kupował Maga 1000 wełnę Toprock 200, 180 i 50 mm.

Problem w tym, że muszę zamówić pełne palety, co nijak się ma do moich potrzeb. Czy jest ktoś na południe od Wrocławia, kto byłby zainteresowany odebraniem kilku-kilkunastu rolek tej wełny?

Pozdrav

a to dziwne :roll: Mi przywieźli tyle ile chciałem bez zaokrąglania do czegokolwiek, poza pełną rolką ;)

Będę kupował Maga 1000 wełnę Toprock 200, 180 i 50 mm.

Problem w tym, że muszę zamówić pełne palety, co nijak się ma do moich potrzeb. Czy jest ktoś na południe od Wrocławia, kto byłby zainteresowany odebraniem kilku-kilkunastu rolek tej wełny?

Pozdrav

a to dziwne :roll: Mi przywieźli tyle ile chciałem bez zaokrąglania do czegokolwiek, poza pełną rolką ;)

Tomek,

a z kim tam rozmawiałeś? Ten facio najpierw do mnie dzwonił, żeby pytać czy czegoś mi nie trzeba, a potem nagle zaczął się dość dziwnie zachowywać.

Pozdrav

Tomek, a z kim tam rozmawiałeś? Ten facio najpierw do mnie dzwonił, żeby pytać czy czegoś mi nie trzeba, a potem nagle zaczął się dość dziwnie zachowywać

Nie jestem pewien ale najpierw chyba z p.Anią (chyba nie pokręciłem imienia :roll: ), później rzeczywiście przełączała do jakiegoś gościa. Ogólnie w biurze wszyscy byli bardzo kontaktowi. Z tego co pamiętam, to coś tam skasowali za dowóz wełny, lecz kupiłem ile chciałem i przy dobrej cenie. Być może mieli wtedy zapas we własnym magazynie.

ps. parę rolek toprocka 150mm jeszcze mam, w razie czego :)

Witam,

Może ma ktoś z Was do poloecenia ekipę, która poprawiłaby delikatnie nadbitkę?

Dach jest już skończony ale niestety wykończenie pozostawia wiele do życzenia. Mam zrobioną nadbitkę ale jeszcze nie skończone malowanie, rynny też niezbyt prosto zawieszone wykusz niezabardzo spasowany (deski doczołowe). Niestety ekipę, która to robiła musiałem pogonić, bo już nie mam siły do nich. Proszę o kontakt na jakąś sprawną ekipkę :)

Z góry dziękuję

Szukam pilnie firmy z uprawnieniami, do wykonania przylaczy wod-kan.

Z okolic Brzegu-Lewina-Olawy.

Prosze ..jakiekolwiek niamry sa mile widziane.

Szukaj na miejscu lokalnej ekipy z wodociągów i umów się na "fuchę". To najlepszy, niedrogi i bezproblemowy sposób. Chłopaki sobie dorobią, Ty skorzystasz i nie będzie najmniejszego problemu z odbiorami.

Mam pytanie,

Czy przed otrzymaniem pozwolenia na budowę możemy : zdjąć humus i wyznaczyć zarys domu , może ktoś wie??? :o :o

To zależy jak podejdzie do tego geodeta - nasz chciał widzieć pozwolenie. Ale próbować możesz - prawdopodobieństwo tego, że ktoś Was przyłapie na samowoli jest mniejsze niż 6 w totka.

Pozdrav