Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Trociu - do Cermagu oczywiście dzwonilam, ale wystawki żadnej z nich nie mają. Można obejrzec jeden z odcieni na magazynie- tylko to jest w tej chwili na palecie, nawet dekoru nie maja do obejrzenia na zywo :cry:
E - jak mają na magazynie to nie problem. Zawsze mogą przywieźć. Myśmy tak oglądali kafle przed zamówieniem. Po prostu ściągneli z magazynu.

No właśnie nie za bardzo fajnie, bo nie mogliśmy porównać odcieni minimala 2 i 3, a to radykalna różnica w kolorze :-? (był tylko tej najjaśniejszy kafel i myślę ze moze być trosze za jasny do naszej koncepcji).

Dekor też był z innej firmy, ale to już "pikuś" :wink:

No nic, może Daro mi napisze co za odcienie ma u siebie :wink: :D

Jakie są Wasze opinie o świetlikach Veluxa? Warto je montować - dają dużo światła? Mam ciemne schody na poddasze (ściany pokoi z obu stron) i waham się czy nie warto umieścić tam dać 1 świetlika.

Pzdr

Ja dałam nad schodami okno wyłazowe,dużo jaśniej jest na klatce a świetlikami również się interesowałam ale ta cena :o

Witam,

Może ma ktoś z Was do poloecenia ekipę, która poprawiłaby delikatnie nadbitkę?

Dach jest już skończony ale niestety wykończenie pozostawia wiele do życzenia. Mam zrobioną nadbitkę ale jeszcze nie skończone malowanie, rynny też niezbyt prosto zawieszone wykusz niezabardzo spasowany (deski doczołowe). Niestety ekipę, która to robiła musiałem pogonić, bo już nie mam siły do nich. Proszę o kontakt na jakąś sprawną ekipkę :)

Z góry dziękuję

A jednak, czarny scenariusz Ci się spełnił.

Zapytaj stolarza, który robił mi podbitkę.

Fajny facet, robotę widziałeś.

Witam wszystkich

Właśnie zabieramy się za wybór okien i drzwi do naszego domu. Polecono nam firmę Polokno z Ratowic. Mają oni tam dość ciekawą ofertę okien PVC firmy Kömerling.

Czy ktoś ma doświadczenia z tą firmą w Ratowicach lub oknami tego producenta? Bardzo prosił bym o opinię.

Poza tym poszukuję dobrej oferty bramy garażowej segmentowej drewenianej. Może ktoś ma jekieś fajne namiary?

Dziękuję z góry.

Ja mam od nich okna. Jestem bardzo zadowolona z:

- jakości okien,

- ceny,

- montażu,

- współpracy z firmą w czasie kupowania, montażu oraz obsługi późniejszej.

Okna mam już dwa lata. Po roku panowie przyjechali lekko je podregulowac i wszystko gra.

Jeśli chodzi o Kömerling - bardzo dobra półka. Tak się składa, że trochę się na oknach znam i byle czego bym sobie nie zamontowała.

Rafałsz - ten Fast cenowo wychodzi jak Duffe, myślę wprawdzie że Duffe jest lepszy (ale scur i tak pozdrawiam) przynajmniej naocznie...

Frankai - niestety bruk musiałam przełożyć na późniejszy termin, fachowiec uczciwie zawiadomiony, więc impreza dziękczynna też... :D

Slav - no cóż, mam nadzieję na kawę w twoim domku :lol:

też właśnie będę w przyszłym tygodniu kłaść gipsowe bo elektrycy już kończą

czy ktoś może mi polecić kogoś od wylewek ale na północy wrocka bo Janzar niestety ale nie obsługuje już tego rejonu ze wzglegu na zamkniętą Krakowską a bede potrzebowła wylewek gdzieś za 2-3 tygodnie

z góry wielkie dzięki za namiary

pozdrawiam

Ja mogę polecić 2 ekipy.

Od tynków pan Krystian Pawłowicz tel 606-715-003

z materiałem 24-25 zł/m2 brutto, tynki równe, gotowe pod malowanie, biegaliśmy z 2 metrową pozimicą, są super!!!

Firma od wylewek p. Jarek 603-200-120, 14 zł/m2 brak zastrzeżeń wylewki idealne.

2 firmy naprawdę godne polecenia!!! :lol:

szukam kogoś poleconego od sufitów podwieszanych!!!

pozdrawiam

Ja również mam tynki wykonane przez pana Krystiana. Z samej pracy jesteśmy zadowoleni, ale sprzątania mieliśmy na cztery dni !!! :wink:

A wylewkarza z czystym sumieniem mogę polecić: p.Darek Brzoza 691 361 890

Witam w klubie sprzątających po Panu Krystianie :)

również u mnie wykonwywał roboty tynkarskie, co do ścian nie mam żadnych zastrzezeń robotnicy widać że lubią to robic i robią dokładnie ale niestety co do sprzątania nie było chętnych (katastrofa) wiec przez to nie polecam no chyba że spisze się dokładną umowę przedwstępną i określi w punktach za co można odliczyć jak nie będzie posprzątane.

Ogólnie bród pozostał i w domu i wokól niego niektóre rzeczy próbuje do tej poroy doczyścić mino tego że uprzedzałem aby uważali

...tak...

to ja jestem inwestorem który wprowadził Krystiana w naszą grupę... :oops:

pierwszy po nim sprzątałem i opieprzałem że nie zakryli okien folią...

robi dobrze, w miarę tanio ale niezła z niego fleja :D

Witam

Mało się udzielam na forum .Więcej czytam niż pisze. Ale gdy zobaczyłam powyższy wpis , postanowiłam, że nie zostawie tego bez odpowiedzi.

DOTYCZY TYNKÓW , ROBIONYCH PRZEZ KRYSTIANA PAWŁOWICZA.

1. cena - srednia ( nie było za drogo Ani tanio )

2. po robocie zostawiony bród i zniszczenia. Niedojedzony chleb, pety, puszki po piwie i śmieci z samochodu.

3. Tam gdzie tynki im nie wyszły - zamalowali gruntem żeby nie było widac. Niedoróbki było widac dopiero jak tynki wyschły.

4. Na zwróconą uwaga,że trzeba w paru miejscach poprawić - poleciały przekleństwa itd....

Dlaczego się na nich zdecydowaliśmy - bo byli polecani tu na forum.

Korzysytaliśmy nie raz z polecanych na forum ludzi - nigdy nie było problemu, poza tym jednym.

Zostaliśmy z tynkami , ktore w 80% trzebabyło poprawiać.

Niestety juz po fakcie znalazłam w internecie( rownież na tym forum) negatywne opinie i nich.

PRZESTRZEGAM PRZED TYMI PARTACZAMI.

Witam Was,

chciałam prosić o namiary na producenta (sprzedawcę) rolet materiałowych do okien połaciowych. Mam okna Roto ale nie koniecznie muszą być firmowe.

Może ktoś juz kupował, jest zadowolony i podzieli sie ze mną namiarem. Będę dźwięczna.

:wink: :wink: :wink:

Kilka dni temu kupiłem roletkę do jednego z okien i żona zobaczyła, że w opisie jest, że można je zastosować także do połaciowych.

Kupiłem więc jedną do połaciowego, a do tego prowadnice, zamontowałem i ... lipa.

Materiał jest zbyt wiotki i wysuwa się z prowadnic - trzyma się tylko koniec, gdzie jest listwa usztywniająca.

Teraz nie wiem czy to roletka jest zła, czy niedoświadczony montażysta nie dał rady :wink:

Witajcie,

RATUNKU-

szukamy kogoś, kto przewiezie garaż blaszany( jest rozłożony ), największy element to nakrycie dachu - 520 x 320.

Jeśli znajdziecie kogoś, kto nie zedrze z nas i przewiezie (w sumie 40 km), to proszę na PW o informację :( :(

Musimy szybko go zabrać ( do piątku 22.05.2009) - okolice Wrocławia ( południowy - zachód).

:cry: :cry: :cry: :cry:

Robił ktoś z Was elewację zewnętrzną tynkiem FAST?

Czy ktoś może coś na temat tego tynku powiedzieć?

Ja mam.

Jakość widziałeś. :lol: :lol:

Wg mnie bardzo ok, cena przyzwoita.

Kupowałam w Budusie na Brucknera.

Dostałam tez fajny rabat.

A cześć,:)

Niestety czarny scenariusz się spełnił więc zgóry przestrzegam przed ekipą od dachów z Jelcza Laskowic ( DACH-BUD) p.Marek. MASAKRA EKIPA!!!

Jeśli ktoś będzie chciał się dowiedzieć więcej zapraszam na priv.

Dzięki SCUR za zaproszenie. Fajny domciu a elewacji kurcze właśnie nie pamiętam:)

No ale może nie będzie źle z tym FASTEM. A jak on ma się do ceresitu? I jaki wogóle jest tynk godny polecenia poza tymi co juz wymieniłem?

witam

nie idę z main streamem ponieważ moje tematy już były poruszane :roll:

ale chciałem zapytać o namiary na ekipy od schodów- co można szczerze polecić? w rozsądnych cenach rzecz jasna

p.s.

dzisiaj dowiedziałem się że będę mieć SYNA !!! - pierworodnego

także tylko pozostaje mi posadzić drzewo :D