Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

secam ja nie spie ani w dzien ani w nocy....ale dobrze, ze dochdozicie do siebie chodz jak słysze nie do końca...

to oswiadczenie o szczelnosci szamba kierownika u mnie wystarczylo. notabene czekam z utesknieniem na kanalize te oplaty za kauwóz mnie wykończą

Grupo gdzie mozna zrobic nadruk na szybie (wlasna kompozycja, nadruk czarny szyba mleczna)

na Robotniczej jest firma która wykonuje nadruki na szybach w dobrej cenie

po środzie będę miał dokładny adres

pozd

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Grupo gdzie mozna zrobic nadruk na szybie (wlasna kompozycja, nadruk czarny szyba mleczna)

na Robotniczej jest firma która wykonuje nadruki na szybach w dobrej cenie

po środzie będę miał dokładny adres

Zaraz obok Impro jest jakaś szklarnia. O tej myślałeś?

Googlając o szybach znalazłem stronkę, na której gość odpowiadał na pytania. XX spróbuj może go zapytać. Można jak widać różne cuda robić, np. drzwi z nadrukiem

Zbieram kolejne oferty i znów nie wiem jak się do nich odnieść ... jak na razie dostałam:

- docieplenie z zewnątrz styropianem - 40zł/m2

- sufity na poddaszu - 40zł/m2

- montaż parapetu wewnętrznego 50zl/sztuka

Jak się te ceny mają do realiów, bo ja jestem zielona, nie wiem czy mam szukać dalej, czy negocjować ...

Szukam też:

1. posadzkarza, cena ułożenia kafla zależy pewnie też od wielkości?

czy ktoś się może orientuje jak się ma cena ułożenia za m2 kafli 60x60?

2. ekipy, która położy tynk strukturalny na zewnątrz, tylko ciężko mi dobrac kolor z "mega" małych wzorników, chyba będę jeżdzić po okolicy i jak mi się coś spodoba, to zapytam właścicieli co to za tynk - a i jaka jest cena za położenie m2 tynku baranku?

Dzięki za wsparcie informacyjne ;)

Zbieram kolejne oferty i znów nie wiem jak się do nich odnieść ... jak na razie dostałam:

- docieplenie z zewnątrz styropianem - 40zł/m2

- sufity na poddaszu - 40zł/m2

- montaż parapetu wewnętrznego 50zl/sztuka

Jak się te ceny mają do realiów, bo ja jestem zielona, nie wiem czy mam szukać dalej, czy negocjować ...

Szukam też:

1. posadzkarza, cena ułożenia kafla zależy pewnie też od wielkości?

czy ktoś się może orientuje jak się ma cena ułożenia za m2 kafli 60x60?

2. ekipy, która położy tynk strukturalny na zewnątrz, tylko ciężko mi dobrac kolor z "mega" małych wzorników, chyba będę jeżdzić po okolicy i jak mi się coś spodoba, to zapytam właścicieli co to za tynk - a i jaka jest cena za położenie m2 tynku baranku?

Dzięki za wsparcie informacyjne ;)

Za komplet docieplenia wraz z tynkiem płaciłem w zeszłym roku 50 zł / m2, za rigipsy tyle samo na gotowo.

Kafle podłogowe 50 x 50 cm tez 50 zł / m2

Namiary na wykonawców podaję na priv.

hello,

pytanie z cyklu pomysłowy Dobromir:

zostało mi sporo materiału ze ścian keramzytowych, różny asortyment, sprzedać sie tego ni jak nie da (transport zabija) i pomyślałem sobie,że można wykorzystać te materiały, po rozkruszeniu, do izolacji podłóg. oczywiscie kupiłbym jeszcze dodatkowo keramzyt luzem, ale to co mam po rozbiciu składa sie mniej więcej z kulek keramzytowych obleczonych betonem - co o tym myślicie?

pozdrawiam

Kto załatwiał osobiście ZUDP co potrzeba, projekty przyłączy już mam.

Ja załatwiałem.

Gdy dostaniesz już to uzgodnienie koniecznie pójdź do nadzoru budowlanego (tam, gdzie składasz po wybudowaniu wniosek o zgodę na użytkowanie budynku) i zgłoś chęć wykonania przyłączy (u mnie się przyczepili o brak tego zgłoszenia przy składaniu wniosku o zgodę na użytkowanie) !!!

cos czepiliwa ta gmina SUS ;) moi rodzice mają dokładnie to samo co Ty. co gorsza kazali zmieniać łącze gazowe. oj bedzie zabawa z HDS-em i butlą.

Witam,

Mam do sprzedania mocny agregat budowlany 5,2 kW.

Agregat byl kupionyw w czerwcu zeszlego roku i jest jeszcze na gwarancji do czerwca 2010. U nas sprawdzil sie bardzo dobrze- jego moc wystarczala na wszystkie urzadzenia ktore byly potrzebne na budowie; teraz mamy juz prad z sieci i jest on nam niepotrzebny.

Jezeli ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt na priva lub tel. 606 978 660 (najlepiej po 17.00).

Pozdrawiam

Bartek

Witam,

Jakiś tydzień temu szukałem kręgów betonowych i oto co znalazłem - może się komuś przyda (ja potrzebowałem na odprowadzenie deszczówki):

W okolicy autostrady - w wiosce Gądów jest betoniarnia, która bez problemów robi otwory w kręgach w standardowych wymiarach pod rury (fi100, 160, 200) w dowolnym miejscu na kręgu. Robią to praktycznie od ręki.

Ceny mają na prawdę przyzwoite, mają jeden minus - tylko duży HDS przez co koszmarne koszty transportu - więc trzeba sobie szukać samemu transportu. Ale mi się i tak opłacało - bo nie muszę kuć dziur w kręgach.

Sprawdzałem też Domasław - mają duży wybór standardowych rzeczy i tani transport, ale za krąg na zamówienie z otworami sobie krzyknęli tyle, że szybciutko im podziękowałem.

pozdrawiam wszystkich,

Grzesiek

Witam :) Może ma ktoś "ciekawy" /tani/ namiar na piasek (najlepiej z transportem) do zasypania fundamentów. Południe Wrocławia - Żórawina.

Pozdrawiamy

Mariusz, albo Morawski - cenowo się praktycznie nie różnią i obaj wożą kopany z Rolantowic. Obaj obsługują kompleksowo z ładowarką do wsypania piasku w fundament.

Morawski ma do tego fajniejszą maszynę - tzw. skarpówkę Mecalac.

Przypilnujcie tylko, żeby zagęszczanie odbyło się warstwami a nie na raz 80 cm. Potem mogą być duuuuuże problemy jak siądzie pod posadzką. Widziałem już asów jak zagęszczali prawie metr na raz skoczkiem chyba 200 kg. Na razie stoi, ale co potem? Kolega, który ma budowlaną firmę opowiadał, jak poprawiał u sąsiada właśnie taką fuszerkę. Nie wiem jaka to była kubatura fundamentów, ale mówił, że po zagęszczeniu poszło prawie cała wywrotka piasku więcej. No i taczka pieniędzy za pracę ludzi i maszyn.

Pozdrav

Przypilnujcie tylko, żeby zagęszczanie odbyło się warstwami a nie na raz 80 cm. Potem mogą być duuuuuże problemy jak siądzie pod posadzką.

Eeee... Jakie tam duże... Raptem 2 cm dziury między cokołem a płytkami i parę 3 mm pęknięć w płytkach.

Widziałem coś takiego w biurze jednej hurtowni. :roll: