Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Za mało jest raczej tego na kontener. Innych śmieci już też nie mam na budowie, coby do kontenera dorzucić....

1. Duże worki foliowe, zawiązać i czekają na kontener.

2. Sproszkować i dodać do betonu u jakiegoś sąsiada ;) . Oczywiście w porozumieniu z konstruktorem czy wykonawcą. Przykładowo - miałem strop 24cm terriva, ale 3 fragmenty były zalewane. 12 cm żelbetu i styro na uzupełnienie. Do betonu na tarasie też można by dodać. Można też powtykać w dziury w terrivie czy innym stropie.

styropian do betonu konstrukcyjnego, hmmm... nieco to ryzykowne...

Ponawiam prośbę o pomoc dla AgnesK -

Pomóżcie ludkowie znaleźć kawalerkę dla mamy maleńkiego 2 kg Frania , który ma być w piątek operowany we Wrocławiu. Może ktoś z Waszych znajomych - tylko na miesiąc , daj Boże by krócej ..

Kontakt do mnie lub na [email protected] ( Agnieszka i tak nie ma teraz dostępu do sieci)

pozwolę sobie przekleić na nową stronę

więcej na temat tu :

http://forum.muratordom.pl/wiadomosc-dla-przyjaciol-tomek1950,t159720-4320.htm

Za mało jest raczej tego na kontener. Innych śmieci już też nie mam na budowie, coby do kontenera dorzucić....

1. Duże worki foliowe, zawiązać i czekają na kontener.

2. Sproszkować i dodać do betonu u jakiegoś sąsiada ;) . Oczywiście w porozumieniu z konstruktorem czy wykonawcą. Przykładowo - miałem strop 24cm terriva, ale 3 fragmenty były zalewane. 12 cm żelbetu i styro na uzupełnienie. Do betonu na tarasie też można by dodać. Można też powtykać w dziury w terrivie czy innym stropie.

styropian do betonu konstrukcyjnego, hmmm... nieco to ryzykowne...

A kto pisze o konstrukcyjnym? :roll:

miałem strop 24cm terriva, ale 3 fragmenty były zalewane. 12 cm żelbetu i styro na uzupełnienie.

Strop mógł być wykonany w całości jako żelbetowy i miałby 12cm lub terriwa. Wybrałem terrivę na etapie projektowania. Z uwagi na łuki, w 3 miejscach były elementy lane i miały one grubość 12cm. Pozostałe 12cm wypełniałem styropianem. Zgodnie z projektem. W tym momencie nie widzę problemu, żeby po 12 cm, włożyć jakąś przekładkę i wkruszyć styro, przed zalaniem wierzchu terrivy.

Witam,

poratujcie jakimś dobrym kontaktem w rozsądnej cenie na kafelkarza, który kładzie gres ...

Kupiłam do dolnej, małej łazienki płytki gresowe, te same na podłogę i ściany i mój kafelkarz, który układa płytki w górnej łazience i w holu powiedział, że nie ma narzędzi do gresu, który jest twardy i tego mi nie położy ... a płytki kupione :( czas leci ...

Dostałam od znajomej jakiś podobno "super" kontakt, ale nogi mi podcięło jak facet zawołał 4500 za ułożenie płytek, szlifowanie rantów, biały montaż i izolację - tyle mnie nie kosztowały płytki i cała armatura do łazienki - czy to naprawdę tyle kosztuje???

całe szczęście, że w górnej dużej łazience mam zwykłe płytki, bo poszłabym z torbami ....

Dostałam od znajomej jakiś podobno "super" kontakt, ale nogi mi podcięło jak facet zawołał 4500 za ułożenie płytek, szlifowanie rantów, biały montaż i izolację - tyle mnie nie kosztowały płytki i cała armatura do łazienki - czy to naprawdę tyle kosztuje???

Dwie łazienki i 40m2 gresu poza nimi, kosztowały mnie 18 tys. Goście w 3-5 osób pracowali nie obijając się przez ponad 3 tygodnie. Zrobili to solidnie.

Frankai, dlaczego na schody wejściowe wybrałeś Korziliusa, a nie przykładowo Paradyża? Dowiedziałem się, że Korzilius i tak jest produkowany przez Tubądzin i na dodatek droższy.

Dlatego, że pasuje idealnie do mojego klinkieru (Roben NF-17).

Tak na marginesie - nie wiem czy Paradyż ma "szenkle". Zwykłe płytki stopnicowe z noskiem nam się nie podobają. Od poniedziałku robią kładą mi je na raty, bo we wtorek i dzisiaj padało. Póki co wydaje mi się, że będzie fajnie wyglądało.

Droga Grupo! Może ktoś chciałby wziąć do siebie młodego, biednego psa ze schroniska? Piesek ma dopiero dwa lata i mimo to chcą go tam uśpić. :( To wspaniały pies strużujący, ale nie ma na niego chetnych, bo jest duży, nadajacy sie do domu z ogrodem, i nie jest to piesek maskotka, łagodny jak baranek. Potrzebuje odpowiedzialnego pana o silnym charakterze. Zresztą tu jest wątek na temat pieska i jego fotki. Sami zobaczcie jakie to piękne zwierze.

http://www.dogomania.pl/forum/f1155/zabija-mnie-bez-pomocy-typ-moskiewski-strozujacy-konieczna-pomoc-144669/

Wiem, że jest na forum specjalny dział poświęcony zwierzakom. Tam też to wkleję, ale psiak jest z Wrocławia i może łatwiej w ten sposób informacja dotrze do potencjalnego nowego pana. Niestety sama go wziąć nie mogę, bo mamy już dwa. :roll:

Witam,czy wiecie może ile kosztuje podłączenie wody do domu?mamy ok 60 m do zrobienia gm.długołeka.Zastanawiam się czy kwota za przyłącze mnie nie zabije :-? Prjekt na przyłącze właśnie się robi.

Będę wdzięczna za jakieś przybliżone kwoty

Pozdrawiam

Zadzwoń do Pana Galińskiego Marka z Oleśnicy, który nam robił przyłącze i zapytaj

- tel. 601746608

Pozdrawiamy :)

A ile wy płaciliście i ile metrów?

Trawka, cena zależy od tego, z jakiego materiału jest wykonany rurociąg

PCV, czy PE. Jaki teren, gdzie trzeba się przekopać i pod czym ( np droga).

Minimalna cena, to 3500 za przyłączenie wody - 60 m.

Zadzwoń do Pana i wszystko Ci powie. Nie jest drogi i ma rozsądne ceny, a na dodatek solidna firm z niego :) . Polecam.

My zapłaciliśmy za wpięcie 900 zł, ale sami wkopaliśmy sobie rurę. Cena promocyjna z uwagi na to, że wykonawca robił cały wodociąg i przyłącza. :) :)

Wielkie dzięki za odpowiedz :) Poprostu ostatnio spędza mi to sen z powiek-jeszcze się zastanawialiśmy czy sami możemy zrobić cały przekop z rurą a przyjedzie tylko firma aby podpiąć to do budynku? U Was tak to właśnie wyglądało?CZy teraz od A do Z trzeba to zlecić firmie?

Myślę, że możecie sami sobie wkopać, ale nie zapomnijcie o geodecie. Musi zrobić inwentaryzacje :)

Witam,czy wiecie może ile kosztuje podłączenie wody do domu?mamy ok 60 m do zrobienia gm.długołeka.Zastanawiam się czy kwota za przyłącze mnie nie zabije :-? Prjekt na przyłącze właśnie się robi.

Będę wdzięczna za jakieś przybliżone kwoty

Pozdrawiam

Unikaj jak ognia Pana Andrzeja Gaca, który grasuje w Twoich okolicach :(