Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak przy okazji... Dobrzykowice: Twoją pompkę zasila prąd w taryfie dziennej? tzn., że koszt mniej więcej jak gazu sieciowego....?

Na razie tak, ale coraz bardziej sie skłaniam ku dwóm taryfom, szczególnie, że ta pompa jest do dwóch taryf przystosowana. Swoją drogą to nawet nie zdążyłem Ci powiedzieć coś więcej o jej obsłudze....może następnym razem ? :)

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chyba muszę naszej Matce zdeczko pomóc :) Poniżej znajdzecie link do pliku z namiarami na moich przetestowanych wykonawców. Dobrze by było aby ta lista trochę sie rozrosła, tak więc czekam na Wasze rekomendacje :)

http://dobrzykowice.w.interia.pl/wykonawcy.txt

Chyba muszę naszej Matce zdeczko pomóc :) Poniżej znajdzecie link do pliku z namiarami na moich przetestowanych wykonawców. Dobrze by było aby ta lista trochę sie rozrosła, tak więc czekam na Wasze rekomendacje :)

http://dobrzykowice.w.interia.pl/wykonawcy.txt

oooo dzięki bardzo :-).....sorry, ale ostatnie dni są dla mnie.....jak by to powiedzieć.....przeciążone pewną sprawą i lista wykonawców usunęła sie na dalszy plan ......

witam grupę,dzięki za przyjęcie i naniesienie NA MAPĘ to napewno? zasługa polanki ,na MAJÓWKĘ nie mogę się umówić ,ze względu na psa.ponieważ jestem początkująca jeśli chodzi o komputer,długo nie zobaczycie ikonek,ale się nauczę. polanka chętnie skorzystam z zaproszenia i być może z "fachowców" jeśli będa do przyjęcia cenowo,będę na pewno w wekend u SIEBIE może się poznamy?Jeśli chodzi o zakupy,dałam spokój,myślę,że ceny sie unormują w czerwcu jak zabraknie kupujących.miłego sadzenia drzewek,cebulek,bylin.......

We wspaniałych okolicznościach przyrody

(ach jak te ptaszęta za oknem nadają)

pozdrawiam Wrocławskich i Okołowrocławskich z Jelonką włącznie :)

qrcze, aż się nie chce siedzieć za biurkiem - podłoga w sypialni do położenia, a i rower by się przewietrzyło, co by na majówce plamy nie dać :oops:

Witaj Grupo :D

Trzymajcie kciuki za głupią babę :oops:

Jeśli trafiłam na uczciwego człowieka to w poniedziałek piję szmpanik i jestem szczęśliwą posiadaczką działeczki pod dom. A jak nie to w poniedziałek upijam się na umór bo mój szanowny mąż chyba mnie zamorduje ( upitej będzie łatwiej to przeżyć ........a może nie?). :roll:

zara - a gdzie działeczka?

Znalazłaś przez pośrednika czy samodzielnie?

Beatko działka w Długołęce ale w fajnym miejscu na samym wyjeździe do Kamienia- zielono i sympatycznie (przynajmniej na razie ). Moi panowie zakceptowali miejscowość i miejsce, więc nie powinno być zgrzytów przynajmniej teoretycznie w bliżej nieokreślonej przyszłości przeprowadzkowej. Dobry dojazd,przedszkole,szkoły,sklepy,ośrodek i możliwość dotarcia MPK z Wrocławia. Teraz tylko ją kupić ( gdybym była przy zdrowych zmysłach to chyba bym ją sobie odpuściła ze względów formalnych - jakieś papierologiczno-bankowo-rodzinne - ) W poniedziałek się okaże czy jestem lżejsza bo realizacja marzeń doda mi skrzydeł ,czy już nigdy nie polecę bo mąż pozbawi mnie skrzydłowych odrostów na zawsze :roll: :)

a ja się wziąłem i zrobiłem:

http://www.przeciecia.republika.pl/murator/polska.jpg

(duuuże, ma jakieś 500 kB, ciekawe na jak długo wystarczy limitu transferu... jakby co należy spróbować za godzinę)

To na razie taka prapremiera w ramach naszej grupy Wrocławskiej.

Grzegorz

łał :o no toś chłopie wykonał kawał roboty , gratulacje :D Obawiam się jednak, że warszawiacy, Trójmiasto i G. Śląsk mogą się poczuc pokrzywdzeni - te skupiska są zupełnie nieczytelne :)

a ja się wziąłem i zrobiłem:

http://www.przeciecia.republika.pl/murator/polska.jpg

łał :o no toś chłopie wykonał kawał roboty , gratulacje :D Obawiam się jednak, że warszawiacy, Trójmiasto i G. Śląsk mogą się poczuc pokrzywdzeni - te skupiska są zupełnie nieczytelne :)

Mniej więcej od kiedy się pojawiła nasza mapka Wrocławska wieczorami po uśpieniu dzieciaka siadałem do kompa i klepałem...

co do mapek regionalnych: największe skupienia i tak już mają swoje mapki, zresztą zawsze mogę zrobić zbliżenia i stworzyć regionalne mapki w tej samej stylistyce.

Tylko co zrobić z ludźmi którzy beztrosko wpisują np. miejscowość: Warszawa (albo Gliwice, Szczecin, Rybnik czy co tam jeszcze). Albo ktoś wpisał Bieszczady. Złośliwie go umieściłem w Wołosatym ;-)

no Grzesiu - należą Ci się chyba wszystkie nagrody Muratora razem wzięte :wink: ...kiedy w takim razie oficjalna premiera ?

może 1 maja? w ramach pocieszenia po zmianie 7/22 ?

zresztą jeszcze bym chciał uwzględnić już istniejące mapki regionalne.

Które kluby mają swoje? znalazłem Szczecińską, Poznań, podkarpacie i Warszawę i Chotomów. Co jeszcze? Kraków ma swoją mapkę? A Gdańsk? Górny Śląsk?

Grzegorz