Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

nie dziw się, do mnie wolą ludzie przyjechać z Kalisza pracować (wschód Wrocłąwia)

I dojeżdżają codziennie? Wierzyć mi się nie chce. Fakt, faktem, że od czasu uruchomienia obwodnicy Oleśnicy, dojazd strasznie się poprawił, ale to jednak sporo ponad 100km.

Teoretycznie mogę polecić parę firm, ale praktycznie to chyba niewielu z nich zdecyduje się na takie jazdy. Ostatnio Moniaq dogadała się z moim parkieciarzem. Tyle że oni są z.... Wieruszowa :D Nawet u mnie spali na budowie. Drugą będą goście od wykończeniówki. Robili w Poznaniu - popracują też we Wrocku. W Poznaniu spali w robionym mieszkaniu.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Daro wielkie dzięki...jakiś czas temu braliśmy od nich szkło i faktycznie obiło mi się o uszy, że robią kabiny

A teraz kolejna seria pytań...potrzebuję parapet z klinkieru gdzie w okolicach dostanę w rozsądnej cenie i dodatkowo potrzebuję parapety z granitu. Wiem, że jakiś czas temu przewijał się wątek o granicie ale nie zdążyłam spisać namiarów

Frankai jestem, jestem dogadana...zaliczka wpłacona, parkiecik już się produkuje, a Panowie będą montować pod koniec lipca

Edytowane przez Moniaq
dopisek

cytuję wpisy sprzed roku:

"" ogrodzenie

DEKO z Bralina – 75pln/mb

Plastmet z Trzebnicy – 90plm/mb

Co do ogrodzeń - obejrzałem sporo gotowych, porównałem ceny i zdecydowaliśmy się z żoną na betonowe, które pomalujemy oraz bramę kutą.

U mnie koszt wymurowania słupków i murków z klinkieru wraz z materiałem wyniósłby około 6-7 tys, do tego panele ogrodzeniowe 3 tys, a ogrodzenie betonowe kompletne będzie kosztowało około 700 zł i wkopię je w jeden dzień ze szwagrami bez żadnego murowania fundamentów itp. !!!

Do tego klinkier musi być bardzo dobrze wymurowany i zafugowany, bo inaczej zrobi się biały nalot itp.

Gotowce z allegro wraz z fundamentem kosztowałyby około 5 tys.

Po naradzie rodzinnej zdecydowałem się na takie:

http://ogrodzenia.drewbet.pl/index.php?go=ogrodzenia-betonowe-21 ""

witam

wczoraj byli u nas fachowcy od ogrodzenia za zrobienie- uzbrojenia, wymurowanie paru slupkow /okolo 1300 cegiel/ zafugowanie zazyczyli sobie z ich materialem 13.000 do tego przesla i wyszlo im okolo 22000 -25.000 tysiecy

dla mnie to juz przegiecie

szukam jakiegos lepszego i tanszego rozwiazania

Witamy wszystkich Tymkowiczów !

Decyzja już zapadła kupiliśmy projekt domu Tymek A w odbiciu lustrzanym blisko Świdnicy na Dolnym śląsku.

Kiedy ruszymy z budową tego nie wie nikt. Na razie załatwiamy papiery. I w związku z tym mam pytanie. Proszę o informacje. Szukamy Tymowiczów z naszej okolicy dom wybrany,ale chcielibyśmy zobaczyć go w naturze Pozdrawiamy wszystkich.

I dojeżdżają codziennie? Wierzyć mi się nie chce. Fakt, faktem, że od czasu uruchomienia obwodnicy Oleśnicy, dojazd strasznie się poprawił, ale to jednak sporo ponad 100km.

nie codziennie, zostają na nocki, ale przy etapach po SSZ nie stanowi to większego problemu.

Przy okazji - PARKIECIARZA - proszę namiary, właśnie casting rozpoczynamy ;)

TIP - jeśli ktoś szuka płytek MARAZZI, to warto przedzwonić do ich przedstawiciela do Katowic - za transport nic nie biorą dodatkowo, a ceny wyjściowe maja o 15% niższe niż we Wrocłąwiu. Jak zakończę przygodę ,to opiszę.

Jeśli ktoś szuka ISOVERA - to sprawdzona firma z Allegro - PPHU Henko. Transport powyżej 4 palet za free.

TIP - jeśli ktoś szuka płytek MARAZZI, to warto przedzwonić do ich przedstawiciela do Katowic - za transport nic nie biorą dodatkowo, a ceny wyjściowe maja o 15% niższe niż we Wrocłąwiu. Jak zakończę przygodę ,to opiszę.

Liczy się cena końcowa - wyjściowa ma małe znaczenie ;)

Ostatnio kupowałem płytki Marazzi na Ślężnej (POLDOM) - właśnie czekają na odbiór. Z ceny końcowej jestem zadowolony - nie mam porównania z Katowicami, ale warto również spróbować na miejscu.

POdaję do producenta NIKOL - ELMECH Jan Nikołajuk ul. Wysockiego 67/1 15-168 Białystok tel. +48 (085) 676 10 72 fax +48 (085) 653 93 09 [email protected]

Powołaj się na mnie - byli u mnie osobiście, ale maja też na naszym terenie kogos do wykonania.

Ja też mam ich sprzęt i polecam.

Sporo o wentylacji do poczytania tu:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?49043-REKUPERATORY-JE%C5%BBELI-MACIE-PYTANIA-PISZCIE&p=4129763#post4129763

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?57886-Rekuperator-quot-tymi-r%C4%99cami-quot-robiony/page66

Moniaq dzięki bardzo

Panter1 jak widzisz post Moniaq - co człowiek to inna historia, ja pójdę krok dalej niż w Twoim przypadku i sprawdzę jednak różnicę pomiędzy Wrocławiem i Katowicami.

A z doświadczenia wiem, że "metoda wysokiego rabatu" słabo działa, a szczególnie w wypadku inwestorów indywidualnych, poszukujących materiałów.

Jak coś wyjściowo kosztuje u jednego 120, a u drugiego 145, to znaczy, że ten drugi szuka frajera, który nie będzie się ciskał i negocjował.

Spad u mnie różnica w cenie była znacząca. Kupowałam kafelki do 2 łazienek i na parter 55m2 (głównie na cenie tej kafelki mi zależało). We Wrocku w Cermagu wynegocjowałam 220zł/m2, Max Filz 195zł/m2, w sklepie internetowym z Brzegu Dolnego 185zł/m2 a w Katowicach 160zł/m2. Resztę kafelek też miali w dobrej cenie.

Witam wszystkich budujących.

Potrzebny mi pilnie namiar na podbitkarzy . Ile płaciliście za swoją podbitkę? - bo dostałem cene 100 pln/ mb za robocizne i wydaje mi sie dużo.

Buduje się w Mrozowie (g. Miękinia) - w kierunku Środy Śląskiej.

Szukam rówinież ekipy od ocieplenia z zewnątrz ( wełna) + tynk silikonowy.

Kaśk73, Jola z Melisy sklep nazywa się Adari tel. 33 822 04 49 tylko nie dowożą płytek...transport musi być we własnym zakresie (właśnie dzwoniłam do nich żeby dowiedzieć się o wagę moich kafelek bo nie wiem jakim dostawczym autkiem mamy po nie jechać).. Namiar na ten sklep dostałam od zaprzyjaźnionej projektantki

UWAGA OSZUST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Plakac mi sie chce i juz nie wiem co robic:(

Zamowilismy material przez Krzysztofa Bycio z firmy ALLBUD ,podpisalismy umowy,ktore maly wszystko zabezpieczyc.Facet nie odbiera zadnych telefonow ,albo wylancza go na cale dnie ,tlumaczac sie pozniej droga mailowa,albo SMS em ,ze to kontrola ,to cos innego ,ze jeszcze nie ma kopletnego towaru a z magazynu nie wydadza czesci i tak caly czas.Juz 4 razy ustalal termin dostawy i do zadnego sie nie dostosowal.Material mial byc juz przed Swietami i dalej nic.Nie ma odwagi zadzwonic tylko sms y i maile ,w ktorych kreci jak opetany.Poza tym informacje o tym ze towaru nie bedzie wysyla po godzinie w ktorej miala byc dostawa,i ma kompletnie gdzies ze ktos zarywa dzien ,jedzie 80km na darmo .Facet jest OSZUSTEM!!!!!!!!!!!!!! i juz sie nie boje tego slowa uzyc Dzisiaj zakladam sprawe w Sadzie ,ale czy to cos da?????????:(:(:(:(

Ja proponuję od razu zgłosić sprawę na policję o oszustwo w Miejskiej Komendzie Policji w Legnicy na Asnyka. Tam też p. Krzysztof Bycio posiada już sporą teczkę z kilkoma zgłoszeniami. Poza tym 2 razy wysłać wezwanie do oddania zaliczki na materiały UWAGA listem "za potwierdzeniem odbioru". W odtępach od 7-14 dni. W drugim liście proszę zawrzeć wzmiankę o odtąpieniu od umowy i ... droga powództwa cywilnego czyli do sądu. Powodzenia.

Ps. Ten Pan jest nam znany a zwodzenie smsami to jego rytuał.