Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich--

A ja rozpoczynam radosne remontowanie :( Z desek tarasowych złuszczyła się farba , wykonawca twierdzi, ze to moja wina bo kazałam mu bejcować w październiku. Ja po prostu popędzałam go by wreszcie skończył ten nieszczęsny taras. Gdyby mnie uprzedził, ze nie można przed zimą lakierować - tobym sobie nie zafundowała teraz tyle wydatków. Mąż próbował zeszlifować, ale wychodzi brzydko - w farba( lakierobjca) w niektórych miejscach trzyma dobrze, a w innych schodzi do białego. Muszę chyba wziąć parkieciarza/tarasiarza żeby mi to dokładnie zeszlifował i pokrył czymś sensownym

W związku z tym proszę o namiar na fachowców....

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, Grupo!

Poszukuję namiary na dobrego doradcę kredytowego we Wrocku. Pani, do której się zwróciliśmy przedstawiła nam ofertę trochę nieprzytomną ofertę. Mam symulacje rat w różnych walutach w 4 bankach, ale przy jednych podaje tylko oprocentowanie, przy innych też marżę... A co z prowizjami? Że nie wspomnę, iż prosiłam o symulacje dla wkładu 10% i 45%, a dostałam dla wkładu 0% i 20%...

Możecie mi kogoś polecić?

SUSPENSER napisał:
Czy ktoś z Was miał wyceniane wykonanie ogrodzenia z kształtek klinkierowych takich:

http://www.allegro.pl/item1089463037_ogrodzenie_a_la_klinkier_slupki_montaz.html

Jeśli tak to ile za mb chcieli wykonawcy (a może to się jakoś inaczej liczy) ?

witam

bardzo istotny dla mnie temat jestesmy na etapie poszukiwania wykonawcy ogrodzenia

mamy wycene plotu z cegiel klimkierowych /robocizna +cegly na dlugosci 22 m nie miej niz 13000 tys /

U mnie właśnie skończyli tynki.Myślę,że całkiem dobrze są położone.Tak naprawdęto chyba wyjdzie w trakcie użytkowania.Płaciliśmy 23,50 za metr2.Tynki gipsowe.Numer prześlę wieczorkiem jak będzie już mąż.Pozdrawiam

Oto numer783025761

Edytowane przez zuśka2

bemark napisał:
witam

bardzo istotny dla mnie temat jestesmy na etapie poszukiwania wykonawcy ogrodzenia

mamy wycene plotu z cegiel klimkierowych /robocizna +cegly na dlugosci 22 m nie miej niz 13000 tys /

Musiałbym spojrzeć ile kosztowały mnie fundamenty, ale wymurowanie słupków to był koszt 2zł/szt cegły. Dodatkowo były robione "czapki" (zdjęcia później). Chyba 200zł za szt., a mam 6 słupków o szerokości 1m i jeden kątowy 1m-1m. Wysokość słupków to około 16 warstw. Coś mi się tłucze po głowie, że wyszło 3700zł za robociznę. Materiał sam załatwiałem.

A mozecie polecic jakiegos dobrego dekarza.

Mam blache trapezowa na dachu. Kominy sa z czerwonej cegly klinkierowej pelnej. Niestety, nie pasuje mi ten kolor i chce zmienic na grafitowy.

Planowalam oblozyc struktonitem, ale powiedziano mi na forum, ze niezbyt ladnie bedzie wygladalo polaczenie struktonitu z blacha.

Zaproponowano mi oblozenie blacha na rabek, cokolwiek to znaczy:)

Znalazlam systemy Reinzink. Maja grafitowy kolor. Ale podobno, z kolei, trapezowki nie da sie z tym polaczyc.

No i znowu jestem w punkcie wyjscia.

Co radziecie? Wymyslcie cos prosze.

Nie mam zrobionego opierzenia przy kominach i chcialam to zrobic z jednoczesna zmiana koloru na grafitowy.

Natalia Stanko napisał:
zuśka - w Dobroszycach jest tartak, tam robią super schody, ziemia jest w Strzelcach za Dobroszycami 9zł /t +transport

Wielkie dzięki za szybką odpowiedz :)a masz możenr.do firmy od ziemi:)bedę ardzo wdzięczna.Podejrzewam,że w necie nie znajdę,do tartaku równiezpoproszęjeśli to nie problem.Z góry dzięki.

Edytowane przez zuśka2