Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam

bardzo istotny dla mnie temat jestesmy na etapie poszukiwania wykonawcy ogrodzenia

mamy wycene plotu z cegiel klimkierowych /robocizna +cegly na dlugosci 22 m nie miej niz 13000 tys /

Straszne te ceny - może zastanówcie się nad systemowymi np. takimi:

Może ktoś z Was takie ma i wie ile kosztuje robocizna za ich wykonanie i jak się to sprawuje ?

PS forum chyba jest w innej strefie czasowej, bo u mnie jest 7 a nie 5 rano :->

073b_440.jpg

073_685_320.jpg

Edytowane przez SUSPENSER

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może ktoś z Was takie ma i wie ile kosztuje robocizna za ich wykonanie i jak się to sprawuje ?

Musisz sobie oszacować ile kosztować będzie przewiezienie. Potem - ile czasu może zająć ułożenie pierwszej i kolejnych warstw. Przemnożyć to przez jakieś 40zł dla majstra i 20 dla pracownika. Podejrzewam, że fundamencik będzie w tej samej cenie co do klinkierowego, a każdy stały składnik, zniechęca do gotowych. Generalnie - z tym ogrodzeniem tak jak z meblami i innymi gotowymi rzeczami - póki Ci pasuje kolorystyka, model i jakość - lepiej kupić gotowe. Jeżeli coś nie pasuje - lepiej zrobić. Ja u siebie z płotem nie miałem szans, bo ubździły nam się słupki szerokie na 1m ;) Nie dało rady prefabrykować takich - waga pojedynczego byłaby blisko 1 000kg!!! Gdyby nie to - zamówiłbym gotowe, bo znalazłem z tego samego klinkieru co cokół domu.

Ja właśnie jestem na etapie montażu mebli robionych pod wymiar. Fajnie jest mieć wszystko dopasowane :)

Twoja wypowiedź u mnie jest z 7:01 i edytowana o 7:06. Może Twoje ustawienia są niepoprawne?

Polecam Krzysztofa Terczyńskiego telefon 601946655 - bardzo go chwalą, sama też korzystałam i moi znajomi również.

Jeśli skorzystasz, proszę później o ocenę :)

Pozdrawiam

megana, chciałbym również skorzystać z tego polecenia, ale powiedz czy mam się logować u nich na stronie i po prostu skorzystać z ich narzędzi czy lepiej uderzać bezpośrednio to tego Pana?

pozdr

Frankai dzięki za szybką odpowiedź :-)

Musisz sobie oszacować ile kosztować będzie przewiezienie. Potem - ile czasu może zająć ułożenie pierwszej i kolejnych warstw. Przemnożyć to przez jakieś 40zł dla majstra i 20 dla pracownika. Podejrzewam, że fundamencik będzie w tej samej cenie co do klinkierowego, a każdy stały składnik, zniechęca do gotowych.

Hmm wydaje się to skomplikowane do policzenia ...

A ile kosztuje sam fundamencik ?

Twoja wypowiedź u mnie jest z 7:01 i edytowana o 7:06. Może Twoje ustawienia są niepoprawne?

Pewnie tak - już przestawiam ;-)

witam

wczoraj ogladalismy gotowe elementy ogrodzenia

producent

http://www.styl-bet.com.pl/produkty_ogrodzenia_modulowe.html

wstepny kosztorys okolo 7500w cene sa wliczone same

elementy slupkow ,daszki, pustaki miedzyslupkowe i pokrywy

do tego trzeba dodac wylewke zalanie slupkow przesla brama furtka robocizna

wyglada ze to tez droga zabawa

tyle tylko ze szybko

Edytowane przez bemark

megana, chciałbym również skorzystać z tego polecenia, ale powiedz czy mam się logować u nich na stronie i po prostu skorzystać z ich narzędzi czy lepiej uderzać bezpośrednio to tego Pana?

pozdr

Witaj. Dzwoń bezpośrednio do Krzysztofa - on zajmie się resztą. Jutro rano uprzedzę Go, że będą dzwonić znajomi.

Powołaj się na Małgośkę.

Pozdrawiam

Jeden taki Pan chce nam zrobić lustro 80x80 za 200 zł, to chyba drogo?

Wydaje mi się drogo, ale może przejazd na montaż rzutuje?

Ja miałem robione 3 szt.: 35x220, (20+150)x60, oraz trapezowe z wypiaskowaniem obszaru pod świetlówki. Cena z montażem - o ile nie pokręciłem że to bez tego trzeciego - 750zł. Nie polecę Ci, bo to Ostrów Wlkp.

Droga grupo, wiem że powinnam pisać w dziale "zwierzęta domowe", ale tam chyba rzadko kto zagląda. Może chciałby ktoś roczną suczkę owczarka niemieckiego. Suczka niedawno oszczeniła się i Pani zostawia sobie dwa szczeniaczki, a suczkę oddała właśnie do schroniska. Nie chcę się brzydko wyrażać, wiec nie napiszę co myślę o takich ludziach. Suczka jest zdrowa, śliczna, zadbana (poprzedni właściciele to bardzo majętni ludzie). Przyzwyczajona do dzieci, mieszkała w budzie, mega łagodna, straszy tylko wyglądem dużego psa. Idealna do pilnowania domu. Proszę zastanówcie się, może popytajcie znajomych. Strasznie żal tego zwierzaka. Nie dość, że oddzieliła ją od szczeniąt, to jeszcze skazała na koszmarne warunki w schronisku. Jeśli ktoś reflektowałby, proszę o kontakt.

Ehh takich ludzi to bym ......., tacy ludzie nie powinni chodzic po ziemi.

Masz psa => masz obowiązki do końca!

Jolu - pewnie piękna psina i młoda, niestety nie teraz :( za rok, dwa pewnie pomyślę o piesku i już wiem do kogo sie zwrócę.

A chciałam Grupo spytać o stolarza od schodów, macie takowych do polecenia ?

A chciałam Grupo spytać o stolarza od schodów, macie takowych do polecenia ?

Za maksymalnie 2 tygodnie dam znać jak ostatecznie wypadł mój. Chwilowo podpadł mi nieterminowością. Na szczęście stopnie wyglądają OK. Zobaczymy jak balustrada. Wykleił już pochwyt na piętro - prostokąt 7cm szeroki i 5 cm wysoki. Najtrudniejsze będzie pewnie wyklejenie pochwytu na same schody, bo musi wyginać w 2 płaszczyznach. Cenowo jest OK. Do Wrocka jeździ na robotę.

Musiałbym spojrzeć ile kosztowały mnie fundamenty, ale wymurowanie słupków to był koszt 2zł/szt cegły. Dodatkowo były robione "czapki" (zdjęcia później). Chyba 200zł za szt., a mam 6 słupków o szerokości 1m i jeden kątowy 1m-1m. Wysokość słupków to około 16 warstw. Coś mi się tłucze po głowie, że wyszło 3700zł za robociznę. Materiał sam załatwiałem.

dzieki za odpowiedz

mysle ze panowie troche przesadzili szukam innej ekipy

moze ktos ma jakies namiary na wykonawce plotow

witam

wczoraj ogladalismy gotowe elementy ogrodzenia

producent

http://www.styl-bet.com.pl/produkty_ogrodzenia_modulowe.html

wstepny kosztorys okolo 7500w cene sa wliczone same

elementy slupkow ,daszki, pustaki miedzyslupkowe i pokrywy

do tego trzeba dodac wylewke zalanie slupkow przesla brama furtka robocizna

wyglada ze to tez droga zabawa

tyle tylko ze szybko

pojechalismy do Wolowa -

Za maksymalnie 2 tygodnie dam znać jak ostatecznie wypadł mój. Chwilowo podpadł mi nieterminowością. Na szczęście stopnie wyglądają OK. Zobaczymy jak balustrada. Wykleił już pochwyt na piętro - prostokąt 7cm szeroki i 5 cm wysoki. Najtrudniejsze będzie pewnie wyklejenie pochwytu na same schody, bo musi wyginać w 2 płaszczyznach. Cenowo jest OK. Do Wrocka jeździ na robotę.

A może wczesniej pochwalisz się namiarami to Gość będzie miał czas na wycenę ? :)

Wydaje mi się drogo, ale może przejazd na montaż rzutuje?

Ja miałem robione 3 szt.: 35x220, (20+150)x60, oraz trapezowe z wypiaskowaniem obszaru pod świetlówki. Cena z montażem - o ile nie pokręciłem że to bez tego trzeciego - 750zł. Nie polecę Ci, bo to Ostrów Wlkp.

Podawałem już nie raz: http://szybka.pl/kontakt.html

Powołaj się na forum - może coś utargujesz.

Ja robię u nich wiele elemetów.

Grupo :) ,

czy ma ktoś namiary na nie drogiego Pana od luster?

Jeden taki Pan chce nam zrobić lustro 80x80 za 200 zł, to chyba drogo?

Bardzo proszę o namiary, wiadomo :wave: na dobrego, nie drogiego :)

Z góry dziekuję :)

Meganus, ja znalazlam pana przez Internet, ale jeszcze nie zamawialam u niego luster. Jakbys tak pierwsza go wyrobowala, to byloby super:):p

To jest jego email: [email protected]

Za lustro 100x70 podal mi cene 100zl, a za drzwiczki ze szklana szyba 150x30 tez do lazienki 150zl plus transport. Na razie mecze go tylko emailowo, ale chyba sie zdecyduje, tzn. na pewno, ale nie teraz jeszcze.