Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie wszystko za szybko szło, za gładko i za ładnie, zaczynają się pierwsze schody, ale o nich napiszę jak pokonam, mam nadzieję że jutro albo pojutrze.

Trzymajcie za nas bo będziemy dziś walczyć - oczywiście nie ja z mężem - ja z mężem versus ktoś, ale nie powiem na razie kto. Ale trzymajcie.

Wiech, jak robisz instalację odgromową to też przeciwprzepięciową?

:oops: Pytam, bo nie wiem ...

instalacja przeciwprzepieciowa ? Nigdy o takiej nie słyszałem :) CHodzi chyba o zabezpieczenie przeciwprzepięciowe ? Zresztą, napisz dokładniej o co chodzi :)

No właśnie wszystko za szybko szło, za gładko i za ładnie, zaczynają się pierwsze schody, ale o nich napiszę jak pokonam, mam nadzieję że jutro albo pojutrze.

Trzymajcie za nas bo będziemy dziś walczyć - oczywiście nie ja z mężem - ja z mężem versus ktoś, ale nie powiem na razie kto. Ale trzymajcie.

trzymamy, trzymamy :-)

BK ja u siebie nie założyłem instalacji odgromowej (teraz żałuje ).Owszem mogę jeszcze założyć ale sam nie wiem co zrobić.Brak mi kasy w tej chwili żeby to zrobić.Z tego co ja się orientuje to pełna instalacja przeciążeniwa jest dość droga przynajmniej dla mnie.Same włączniki są drogie koszt takiego wyłącznika to ok 1.5 tyś zł plus punktowe wyłączniki przeciążeniowe.Robiłem natomiast drenaż opaskowy.Wiech.

[

:evil: to dlaczego tego nie widać ? poprosze o zmianę również w Twym podpisie :wink:

a odswieżyłaś sobie widok ? 8) Jeżeli nie to pokazuje Ci się stary plik z cashe, które jest na Twoim dysku ....

toż ileż to można odświeżać?? :wink: ..i dalej nie widzę :-( ...komputerek nie jest moją mocną stroną :lol:

no dobra...widzę :lol: wykasowałam wszystkie tymczasowe pliki internetowe i wreszcie zadziałało :lol:

,mam pytanie jakie kominy budowaliście tzw.system czy może z cegły tradycyjny z wkładami,chyba się zakręce od tych informacji

Ja wybudowałem tradycyjne z cegły ( nad dachem z klinkieru), szczerze mówiąc to nigdy sie nad tym nie zastanawiałem jaki ma byc ten komin. Pewnego dnia majster powiedział, że potrzebuje tyle i tyle cegły, ja ją przywiozłem a on wymurował :D Podejrzewam, że ma to o wiele ważniejsze znaczenie przy ogrzewaniu, gazowym, olejowym - ja komin bedę wykorzystywał tylko do kominka :)

Blondyna ja u siebie mam mieszane.Gdybym miał wybierać dzisiaj wybrał bym tylko systemowe.Murarz wymurował mim komin do kominka z cegły który był nieszczelny.Całe szczęście że miałem stan surowy jak to stwierdziłem(rozpaliłem klisze fotograficzną na dole zatykając wylot komina)Widać jak na dłoni w którym miejscu komin dymi.Domurowałem do istniejącego nowy komin do kominka(schiedel)a stary wykorzystam jako wentylacyjny.Ucz się na błedach najlepiej cudzych.Pozdrawiam Wiech.

Yemiołka ? Specjalnie dla Ciebie w stopce mam zielona morrrdę http://dobrzykowice.w.interia.pl/chytry.GIF, którą możesz sobie do woli wklejać ;)

jam nie yemiołka.....ale toż to nie ta morda :-(

Jak nie tą , to którą chodzi ??

po pierwsze ma być zielona to absolutnie podstawa, i tamta miała wyszczerzone ząbki ale była nieruchoma.....

Witam w wiosenny wtorek Najlepszych z Najlepszych :D

Uprzejmie donoszę że jeszcze żyję. Szampana wczoraj nie było :-?

Kupienie "mojej" działki to jednak nie taka prosta sprawa.

Chyba to wszystko mnie przerasta :oops:

Ile siwych włosów wart jest własny trawnik ????

A może jak już z działką są problemy to potem będzie łatwiej ?????

Witam w wiosenny wtorek Najlepszych z Najlepszych :D

Uprzejmie donoszę że jeszcze żyję. Szampana wczoraj nie było :-?

Kupienie "mojej" działki to jednak nie taka prosta sprawa.

Chyba to wszystko mnie przerasta :oops:

Ile siwych włosów wart jest własny trawnik ????

A może jak już z działką są problemy to potem będzie łatwiej ?????

Kupiłaś działkę?

A jakie to sa problemy? Czyżby coś z księga wieczystą, czy ze służebnością drogi?

Yemiołka ? Specjalnie dla Ciebie w stopce mam zielona morrrdę http://dobrzykowice.w.interia.pl/chytry.GIF, którą możesz sobie do woli wklejać ;)

jam nie yemiołka.....ale toż to nie ta morda :-(

Jak nie tą , to którą chodzi ??

po pierwsze ma być zielona to absolutnie podstawa, i tamta miała wyszczerzone ząbki ale była nieruchoma.....

nooo właśnie, ale lepsze te niż żadne...

Zara, najwyżej sobie kupisz farbę kryjącą, nie bacz na siwiznę i walcz!!!