Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam GRUPĘ!

Rozpoczynam wkrótce długo oczekiwaną budowę. Działka już jest w gminie Długołęka. Co ważne budowlana.

Interesuje mnie kontakt na dobrego architekta, który podejmie się adaptacji i najlepiej załatwi pozwolenie na budowę. Ponieważ przebywam zagranicą zależy mi na kompleksowej usłudze, która zaoszczędzi mi częstych wizyt w Polsce. Oczywiście najlepiej gdyby możliwy był kontakt mailowy. I cena nie wygurowana.

Chciałbym zacząć budować na jesień 2011.

Mój projekt to Hermes 2 lustro. http://www.extradom.pl/Projekt/StronaProjektu.aspx?projektID=4151

Pozdrawiam

Grupo,

chcę odnowić temet schodów wewnętrznych. Wiem, wiem, był niedawno. Przekopałam jakieś 20 stron wstecz i mam już dość. Podzielcie się raz jeszcze namiarami na stolarzy. Będziemy mieć schody drewniane ażurowe, bez żadnych udziwnień. Namiary mogą być na priv.

Dzięki.

Femme, poszukaj w Internecie Andrzej Migrellla z Bukowiny.

Robilam schody u niego. Wygladaja spoko. Jestem zadowolona.

Witam.

Długo mnie nie było. Zbierałam papiery do odbioru.

Jeśli chodzi o stolarzy-schodziarzy polecam :

http://www.bialic.pl/

Od kilku miesięcy jestem posiadaczką schodów od nich. Schody jesionowe, ażurowe,samonośne. Jak na razie nic się nie dzieje (obym nie zapeszyła). Projekt, wykonanie,montaż bez zarzutów. Zrobione przed terminem a co ważne przed montażem u mnie mogłam zobaczyć złożone schody na stolarni i wnieść drobne poprawki.

Robi też drzwi wewnętrzne. Wyszły super.

Odnosnie ślusarzy znam jednego.Robił u mnie bramę i przęsła oraz siatke. tel. 695 760825

Pozdrawiam

TotaLee,

też jesteśmy na etapie wyboru kuchni. Poniżej namiary na stolarzy polacanych na FM, które udało mi sie wcześniej spisać:

- 604 104 341; 713159156 - Master Meble

- 609 034 113 - Meble Mix (namiar od Suspenser i Daro_K)

- 627 300 226 - Paszczyk (namiar od Anjamen)

- 509 309 091 - Anchem z Oleśnicy.

Witam.

Niebawem pozbędę się wreszcie budynku na miejscu którego ma stanąć nasz dom i będę się mógł brać za przygotowania do budowy.

Wobec tego mam dwie prośby o namiary na sprawdzonego, solidnego kierownika budowy, który na tej budowie bywa, potrafi dopilnować i rozsądnie doradzić oraz poszukuję rozsądnie niedrogiego architekta do drobnych zmian w projekcie i naniesienia na mapkę.

Z góry wielkie dzięki.

Witaj grupo,

Bardzo proszę o odpowiedź na moje pytania/prośby bardziej doświadczonych forumowiczów:

1. Gdzie kupić tani styropian pod wylewkę? (znalazłam najtańszą ofertę na allegro 140 zł/ m3 plus transport z Krakowa).
  2. Czy ktoś może podzielić się namiarami na piasek (do wylewek) w południowo zachodniej części Wrocławia?
  3. Gdzie najtaniej można dostać cement?
  4. Do osób, które finansowały przyłącze wodno - kanalizacyjne, czy cena 80 zł/ mb za sieć wodociągową to dużo czy mało?

Witaj grupo,

Bardzo proszę o odpowiedź na moje pytania/prośby bardziej doświadczonych forumowiczów:

1. Gdzie kupić tani styropian pod wylewkę? (znalazłam najtańszą ofertę na allegro 140 zł/ m3 plus transport z Krakowa).
  2. Czy ktoś może podzielić się namiarami na piasek (do wylewek) w południowo zachodniej części Wrocławia?
  3. Gdzie najtaniej można dostać cement?
  4. Do osób, które finansowały przyłącze wodno - kanalizacyjne, czy cena 80 zł/ mb za sieć wodociągową to dużo czy mało?

ja kupowałem styropian ES038 w tym miesiacu w liroy merlin po 138zł/m3 plus transport 70zł ale za dowóz do 10km od liroy-a