Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

może i racja, że podbitka raczej nie jest wystawiona na takie warunki atmosferyczne jak okna, więc o konieczność ponownego malowania nie trzeba się martwić

Ale za tą skłania mnie jeszcze aspekt finansowy. Gamrat'a można kupić za jakieś 25-28zł/m2. Nie ma konieczności malowania. Elementy mają nawet 4m długości. Więc montaż powinien być szybszy a przez co tańszy. Nie ma dodatkowych kosztów związanych z malowaniem.

Ale może się mylę.

Masz rację - cena będzie niższa. Za samo malowanie zapłaciłem 1600zł na początek, a potem pewnie ze 400zł za dodatkowe. Drewno... nie pamiętam, ale coś między 1 a 2 tys. Ja jednak wybierałem wg tego co mi się podoba i nie da się ukryć, że jakoś tradycyjne materiały do mnie mocniej przemawiają. Okna mam z drewna, więc głupio by było mieć podbitkę z plastiku. Chociaż rynny mam z plastiku ;) Drewnianych chyba nie ma ;) :D Z miedzi zaś potem zaśniedzieją, że nie wspomnę o kosmicznym koszcie.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

grupo, wiem że wcześniej już ktoś pytał, ale jakoś chyba przeoczyłem odpowiedź więc zapytam jeszcze raz.

solidnego kierownika potrzebuję.

dajcie please jakieś namiary.

Co prawda mam jednego, ale wg mnie to średni on jest.

z góry dzięki za info

zapomniałem dodać że będę się budował na południu wrocka, a dokładniej w Radwanivach, więc jeszcze raz poproszę o namiary godnych zaufania kierbudów z moich rejonów.

z góry dziękować

Witam . Przepraszam , że może tak z zaskoczenia a i pytanie, które chce zadać pewnie się przewijało nie raz tutaj... Ale potrzebuje na szybko solidnego wykonawcy do wykończenia domu. Obecny nie dość że ostro mnie nacina twierdząc wręcz że jego praca to dzieło to kompletnie partaczy !! Spieprzył sufity podwieszane , kafelki no trochę rzeczy jest ... Proszę was ci którzy już sobie miło mieszkacie w swoich domach i może mieliście podobne przejścia ... POMÓŻCIE

Witam . Przepraszam , że może tak z zaskoczenia a i pytanie, które chce zadać pewnie się przewijało nie raz tutaj... Ale potrzebuje na szybko solidnego wykonawcy do wykończenia domu. Obecny nie dość że ostro mnie nacina twierdząc wręcz że jego praca to dzieło to kompletnie partaczy !! Spieprzył sufity podwieszane , kafelki no trochę rzeczy jest ... Proszę was ci którzy już sobie miło mieszkacie w swoich domach i może mieliście podobne przejścia ... POMÓŻCIE

Gdy napiszesz gdzie budujesz dom to szybciej dostaniesz odpowiedź ...

Witam grupe.

Musze się pochwalić. Od wczoraj moja budowa jest oficjalnie zakończona. Ulga że papierologia już za mną wielka.

Pozdrawiam

Hej:)

Wielkie gratulacje z okazji odbioru:)

Mam pytanko: jak długo czeka się od momentu złożenia wszystkich dokumentów w starostwie?

Miesiąc, 2 tygodnie? I czy dostałaś jakis papier, że odebrane czy inaczej to wygląda?

Pozdrawiam:)

Słuchajcie potrzebuję namiary do stolarza, który mógłyby zrobic mi drzwi wewnętrzne na wymiar. Oczywiście takiego, który jest dostepny cenowo, bo mój pan od okien zaśpiewał taka cene, że klapki nam spadły:( Bardzo chcielibyśmy zrobic je przed zimą, a nawet późna jesienią;)

Bardzo ładnie prosze o jakiś sensownych panów stolarzy:)

Hej:)

Wielkie gratulacje z okazji odbioru:)

Mam pytanko: jak długo czeka się od momentu złożenia wszystkich dokumentów w starostwie?

Miesiąc, 2 tygodnie? I czy dostałaś jakis papier, że odebrane czy inaczej to wygląda?

Pozdrawiam:)

Witam.

Czeka się 21 dni od momentu złożenia, oczywiście jeśli inspektor sprawdzający papiery nie wniesie swoich uwag . Jeśli się do czegoś doczepi masz 7 dni na uzupełnienie i wyjaśnienia.

Mój bank wymagał zaświadczenia o ukończeniu budowy i takie dostałam w inspektoracie( 2 egzemplarze). Składając papiery musisz wyraźnie zaznaczyć Pani sprawdzającej dokumenty że coś takiego potrzebujesz,wtedy ona napisze na wniosku info do inspektora. Jeśli tego nie zrobisz dostaniesz tylko pieczątke na zwracanych dokumentach że budowa zakończona. Próbowała nas odwieść od pomysłu zaświadczenia na papierze twierdząc że bankom wystarczy tylko pieczątka, ale uparliśmy się. I dobrze.Dzisiaj zmieniałam umowę z energetyką i oczywiście też zarządali zaświadczenia o ukończeniu budowy( ksero a oryg.do wglądu). Bez tego u urzędach ani rusz.

Pozdrawiam

Słuchajcie potrzebuję namiary do stolarza, który mógłyby zrobic mi drzwi wewnętrzne na wymiar. Oczywiście takiego, który jest dostepny cenowo, bo mój pan od okien zaśpiewał taka cene, że klapki nam spadły:( Bardzo chcielibyśmy zrobic je przed zimą, a nawet późna jesienią;)

Bardzo ładnie prosze o jakiś sensownych panów stolarzy:)

Nam robił stolarz z Pełcznicy (za kątami wr.) tel, 691 999 198; 71 316 74 40 - 4 lata temu to było, mam nadzieję, że namiary aktualne. Drzwi z bardzo szeroką ościeżnicą (obejmującą mur o grubości ok. 50 cm - przedwojenne standardy) kosztowały jakieś 1100 od sztuki.