Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wojgoc wyluzuj

Nie uważam, że jeden post na grupie jest strasznie nachalny tym bardziej, że wielu z nas poleca usługi tej firmy (żebyśmy się dobrze rozumieli nie korzystałam z usług tej firmy i nie jestem córką, ciocią, babcią ani nikim z rodziny ;) ). Uważam tylko, że Pan Sebastian wysyłając posta zrobił to w sposób kulturalny i nie nachalny (nie lubię nachalnych sprzedawców) a co komu szkodzi wiedzieć o nowym oddziale firmy?

Ależ Wojgoc ma rację!!! Przecież to 3 post w ostatnich kilku dniach o tej samej treści z różnych kont. Ten ostatni jednak już z płatnego profilu, bo wcześniejsze chyba były ze zwykłych. Nie chce mi się cofać, ale skoro był i ten trzeci, to pewnie moderator dopadł i wykasował.

Co do korzystania z usług Impro i pana Sebastiana. Ja osobiście nie zdecydowałem się na zakup w salonie, ale jeżeli miałbym to robić, to właśnie pan Sebastian wykazał się największą wiedzą i nastawieniem na współpracę z klientem. Podobnie jak kilku osób wcześniej (np. Godin), spodobały mi się drzwi Korony, a w grę wchodziły też Lutostańskiego (ciut droższe ale jeszcze lepsze).

Żeby nie przechwalić - pan Sebastian to rasowy sprzedawca (stanowisko dyrektor) i mimo, że generalnie chce dobrze doradzić klientowi i mimo, że sam jestem sprzedawcą, zdarzyło się, że przekabacił mnie w jakiejś kwestii. Nie pamiętam już co to było, ale później stwierdziłem, że nie - ja chcę jednak tak i jest to słuszne (technicznie i finansowo).

Podsumowując - śmiało idźcie do salonów Impro, wybór jak dla mnie mają dobry, dobrze doradzą (przynajmniej pan Sebastian), ale decyzję podejmijcie na spokojnie poza salonem, analizując Wasze wcześniejsze przemyślenia. No i nie zapominajcie, że pan Sebastian czyta forum (pozdrawiam serdecznie :) ) i wie o co pytaliście, jakie mieliście wątpliwości, itp. ;-) Zresztą wiedział też wcześniej - zanim napisał posta. Jego konkurencja też zapewne czyta, więc uwaga - "wróg nie śpi" ;-)

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poszukuję namiarów na wypożyczalnie odkurzacza budowlanego/przemysłowego. Gdzieś niedawno ten temat tutaj się przewijał ale nie umiem go znaleźć. Pomóżcie.

Ja pożyczałem w Atut Rental na Lotniczej - potrzebowałem na jeden dzień. Zazwyczaj mają kilka odkurzaczy na stanie - ale lepiej zadzwonić. Mają jeden minus - trzeba zapłacić sporą kaucję (chyba ze 2 kola) - która jest zwracana jak oddajesz sprzęt.

Co do odkurzacza - żadna rewelka - ale jest duży (mieści się w bagażniku czy tylnym siedzeniu) i ma spory pojemnik. Weź też dodatkowe worki od nich - jak masz grubo do sprzątania to się szybko zapełniają.

Co do odkurzacza - żadna rewelka - ale jest duży (mieści się w bagażniku czy tylnym siedzeniu) i ma spory pojemnik. Weź też dodatkowe worki od nich - jak masz grubo do sprzątania to się szybko zapełniają.

Ten profesjonalny który ja miałem, nie miał worka. Wszystko leciało do zasobnika, a filtr był przed wirnikiem na wylocie z odkurzacza. Po skończonej pracy wystarczyło ten filtr omieść i postrząsać pył.

Ja pożyczałem w Atut Rental na Lotniczej - potrzebowałem na jeden dzień. Zazwyczaj mają kilka odkurzaczy na stanie - ale lepiej zadzwonić. Mają jeden minus - trzeba zapłacić sporą kaucję (chyba ze 2 kola) - która jest zwracana jak oddajesz sprzęt.

No to lece dzwonić- dzięki za inf.

Witam wszystkich forumowiczów :)

Czekam na PnB i mam nadzieję ruszyć z budową do końca września.

Niestety nie mam jeszcze firmy budowlanej - poszukuję generalnego wykonawcy (interesuje mnie stan deweloperski).

Jeżeli macie jakieś doświadczenia i sprawdzone firmy proszę o informacje.

Kasiu wysłałam Ci priv

Wojgoc wyluzuj

Nie uważam, że jeden post na grupie jest strasznie nachalny tym bardziej, że wielu z nas poleca usługi tej firmy (żebyśmy się dobrze rozumieli nie korzystałam z usług tej firmy i nie jestem córką, ciocią, babcią ani nikim z rodziny ;) ). Uważam tylko, że Pan Sebastian wysyłając posta zrobił to w sposób kulturalny i nie nachalny (nie lubię nachalnych sprzedawców) a co komu szkodzi wiedzieć o nowym oddziale firmy?

nie wydaje mi się abym w jakikolwiek sposób uraziła P.Sebastiana - po prostu w ciągu kilku dni treść Jego wpisu powtarzała kilkakrotnie w paru wątkach, co widocznie umknęło Twojej osobie.

Nie jestesmy debialmi, którym trzeba sie co chwilę przypominać a większość z nas przez pewien czas nieobecna na forum czyta iles tam tych stron wstecz, więc i tak przeczyta zaproszenie firmy Impro.

Witam wszystkich :welcome:,

Podczytuję to grupowe forum od kilku miesięcy (pewnie jak każdy przed rozpoczęciem wasnej budowy), a teraz kiedy jesteśmy na starcie, chętnie do Was dołączę. Budujemy się na południe od Wrocławia (trasa na Strzelin). Projekt to HERMES 2 (2-G, lustro) z wrocławskiej pracowni Domena. Wszystkie papiery są załatwione PnB prawomocne, na dniach podpisujemy kredyt, więc nie pozostaje nic, tylko zaczynać. O ile przez formalności przeszliśmy całkiem bezboleśnie i błyskawicznie, to zdaje się, że teraz dopiero zacznie się zarywanie nocy, bo o budowlance mamy mgliste pojęcie. Ale na własne życzenie :)

Postaram się najpierw szukać tematów na forum, a potem pytać, a jak już całkiem skapituluję, to czasem pozawracam Wam głowę. A teraz znikam nadrabiać ostatnie kilka stron.

Podczytuję to grupowe forum od kilku miesięcy (pewnie jak każdy przed rozpoczęciem wasnej budowy), a teraz kiedy jesteśmy na starcie, chętnie do Was dołączę. Budujemy się na południe od Wrocławia (trasa na Strzelin). Projekt to HERMES 2 (2-G, lustro) z wrocławskiej pracowni Domena. Wszystkie papiery są załatwione PnB prawomocne, na dniach podpisujemy kredyt, więc nie pozostaje nic, tylko zaczynać. O ile przez formalności przeszliśmy całkiem bezboleśnie i błyskawicznie, to zdaje się, że teraz dopiero zacznie się zarywanie nocy, bo o budowlance mamy mgliste pojęcie. Ale na własne życzenie :)

Postaram się najpierw szukać tematów na forum, a potem pytać, a jak już całkiem skapituluję, to czasem pozawracam Wam głowę. A teraz znikam nadrabiać ostatnie kilka stron.

Witam nowicjusza,

ja ostatnio nadrobiłam wiedzę z budowy dachów- nam pierwszy dach siadł. jestem po spotkaniach z prawdziwymi cieślami. W razie czego służę radą.

nie wydaje mi się abym w jakikolwiek sposób uraziła P.Sebastiana - po prostu w ciągu kilku dni treść Jego wpisu powtarzała kilkakrotnie w paru wątkach, co widocznie umknęło Twojej osobie.

Nie jestesmy debialmi, którym trzeba sie co chwilę przypominać a większość z nas przez pewien czas nieobecna na forum czyta iles tam tych stron wstecz, więc i tak przeczyta zaproszenie firmy Impro.

A to przepraszam ... :) umknęło mi. Przyznam że ostatnio czytam wyrywkowo bo u nas zastój tymczasowy. I raczej za debila się nie uważam (hm... no może czasem) i niech Bóg broni żadnego forumowicza, ale czasem chciałabym by namiary na wszystkich potrzebnych mi w danej chwili fachowców i materiały pojawiały się na co drugiej stronie ;)

Witam nowicjusza,

ja ostatnio nadrobiłam wiedzę z budowy dachów- nam pierwszy dach siadł. jestem po spotkaniach z prawdziwymi cieślami. W razie czego służę radą.

Ania, pokaz jakies zdjecia tej wiezby, ku przestrodze dla innych nowicjuszy. Moze masz juz jakas ekspertyze i cos blizej nam opowiesz, co zostalo spaprane?

pozdrawiam

Witajcie, wprawdzie niezbyt często piszę, ale za to czytam namiętnie :) Mam mały dylemat i moze Wy pomożecie..chciałabym zamontować we wrześniu schody oraz drzwi wewnętrzne Porta i tak sobie myślę czy jesli to cobie postoi przez zime w nieogrzewanym budynku to np się nie powypacza lub coś innego niefajnego się nie stanie ze schodami lub drzwiami....Czy ktoś tak zostawiał na sezon zimowy pomontowane i ma jkąś orientację czy wszystko powinno byc ok czy raczej odpuścić sobie ...

Pozdrawiam

Hej :)

O ile przez formalności przeszliśmy całkiem bezboleśnie i błyskawicznie, to zdaje się, że teraz dopiero zacznie się zarywanie nocy, bo o budowlance mamy mgliste pojęcie. Ale na własne życzenie :)

To dokładnie jak my 1,5 roku temu :) a dziś już mieszkamy. Trzymam kciuki.

A co do odkurzacza to znalazłam do wypożyczenia na Gazowej w Cramo.

MichAsiek wiem, że na Skwierzyńskiej jest firma Modrzew oni robią drzwi. Widziałam ich wyrób u klientki robi wrażeniei cenowo są przystępni. Będę u tego Pana zamawiać parapety... fajną cenę dał. A tak wogóle to my spróbujemy sami zrobić drzwi wewn. (ja chcę lakierowane). Zawiasy wpuszczane już mam tylko na zamek magnetyczny czekam. Pochwalę się jak wyszły.

Co do schodów to miałam 4 wyceny...zaczynam od najlepszej czyt. najtańszej

Firma Drewnobud. Wiesław Margan-Godzieszowa

Tartak Dobroszyce

Schody bialic

i nie wiem co mnie podkusiło wysłałam do Włodarczyka...cena ścięła mnie z nóg

Każdą z tych firm znajdziesz w internecie

Za schody serdecznie dziekuje, ale mamy juz od jakiegos czasu piekne schody z Tartaku Dobroszyce własnie;)

Jesteśmy z nich ogromnie zadowoleni:))) (cenowo równiez rewelacja:)

Natomiast co do drzwi wewntrznych, bo bardzo chętnie skorzystam z namiaru i skontaktuję sie z tą firm. Chociaż udało sie nam znaleźć fajnego stolarza z poza Wrocławia i jak na razie jestem pozytywnie nastawiona. Ale ceny trzeba koniecznie porównać;)

Bardzo dziekuje i pozdrawiam:)

Witajcie, wprawdzie niezbyt często piszę, ale za to czytam namiętnie :) Mam mały dylemat i moze Wy pomożecie..chciałabym zamontować we wrześniu schody oraz drzwi wewnętrzne Porta i tak sobie myślę czy jesli to cobie postoi przez zime w nieogrzewanym budynku to np się nie powypacza lub coś innego niefajnego się nie stanie ze schodami lub drzwiami....Czy ktoś tak zostawiał na sezon zimowy pomontowane i ma jkąś orientację czy wszystko powinno byc ok czy raczej odpuścić sobie ...

Pozdrawiam

Może sie nie znam, ale rozumiem, że jak chcecie juz montowac schody i drzwi to macie rozprowadzoną instalację w środku domu. I czy przypadkiem z uwagi na rury itp. nie powinno sie chociaz trochę ogrzewać budynku w zimie, zeby nic nie popękało???

Nie słyszałam, zeby ktoś na etapie montażu schodów lub/i drzwi zostawiał dom na cała zime nie grzany, więc trudno mi cos sprawdzonego poradzić, ale może są bardziej doświadczeni:)

Pozdrawiam:)