Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

BK,

opinia o wyrobach firmy Jopek jest delikatnie mówiąc mierna, więc lepiej ponegocjuj z przedstwicielami handlowymi na nasz region poszczególnych firm typu Wiekor, Rupp,Roben, Creaton - dostaniesz rabat a hurtownia tylko zrealizuje zlecenie.

co do betonu to jeśli sama załatwiasz to tez pogadaj z kierownikani betoniarni - są w naszym rejonie lepsze i gorsze, ale ważne chyba jest to w jaki sposób jest kontrola techniczna robionego betonu - czy na terenie placu budowy czy też przyjeżdżają w trakcie zalewania i pobierają próbki. to rzecz jasna robi się ważne jak są problemy czy wątpliwości co do jakości betonu.

często jest też tak, że właściciel betoniarni uważa, że budujesz na jego terenie i czy chcesz czy nie to masz brać u niego - ja tak miałem u siebie, betorniarnia jakiś 1km ode mnie i jakiś handlowiec podjeżdża i nie dyskutując stwierdza, że beton mamy brać od nich. pogoniłem pajaca a beton brałem z innej betoniarni. parę razy zajeżdżał i coś tam się odgrażał więc się wybrałem do szefa na rozmowę krótką acz rzeczową i się skończyło. ale w tej branży istnieje nieformalny podział miasta i okolicy

Wojtek

ciekawe rzeczy mówisz nie miałam pojęcia że bierze się próbki betonu :o

no i ten półświatek betoniarni - rejonizacja?

niestety nie mogę sobie bezstresowo dzwonić w godzinach pracy bo gdybym zaczęła dzwonić i pytać o ceny betonu to chyba by mnie w pracy wszyscy śmiechem zabili - pracuję w otwartej przestrzeni z kilkudziesięcioma osobami które sobie wzajemnie zaglądają w kompy i podsłuchują rozmowy :evil:

Nie widzę jakoś czasowo tej budowy. Chyba muszę wziąć ze dwa dni urlopu żeby po hurtowniach pojeździć.

u mnie w robocie ciemno jak w grobie gdzieniegdzie palą się lampki przy biurkach jak znicze na grobach :roll:

przez przyciemnione okna widać jeszcze mniej niż zwykle (czyli nic)

przychodzenie do pracy w takie dni powinno być surowo zabronione w kodeksie pracy.

właśnie przed chwilą Dagmara dzwoniła z domu że Paweł ogląda Misia Uszatka.

I już trzy razy słyszała:

"pora na dobranoc bo już księżyc świeci"

:-(

Grzegorz