Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzień doberek :-)

jakie tam odsypianie andrzejek :lol: :lol: ja się nie wyspałam ale całkiem z innego powodu......synek w nocy władował się nam do łóżka i miałam za mało miejsca ;-)

nasi synkowie mają wspólne zainteresowania - nasz synek też dziś u nas spał, zmuszając tatusia do opuszczenia sypialni :p

jakie tam odsypianie andrzejek :lol: :lol: ja się nie wyspałam ale całkiem z innego powodu......synek w nocy władował się nam do łóżka i miałam za mało miejsca ;-)

nasi synkowie mają wspólne zainteresowania - nasz synek też dziś u nas spał, zmuszając tatusia do opuszczenia sypialni :p

mojemu coś ostatnio się właśnie przypomniało że można w nocy przyjść do rodziców....przedwczoraj było tak:

środek nocy....wołanie: mamo, mamo...przychodzę do niego...mamo, przykryj mnie i zaświeć mi światełko....OK, w głębokim śnie to zrobiłam ;-) i wróciłam do łóżka....nagle słyszę: pstryk....lamka zgasła...a zaraz potem łup...coś spadło mi na nos....to kangurek :lol: ....łup znów coś leci...tym razem ulubiona podusia :lol: ....no i na końcu gramoli się Franek :lol: :lol: :lol:

U nas jest podobnie, tyle ze „moja konkurentka” poza tym ze jest piekna, rudowlosa, to niestety ma te swoje 40 kg i baaaardzo ostre zabki – oczywiście chodzi mi o mojego psiaka :D . Już nam sily w nogach ostatnio brakuje żeby ja zrzucic z lozka :evil: . Nie wiem czy ona jeszcze z tego wyrosnie - ma juz ponad 5 lat,a dalej zachowuje sie jak mlody szczeniak :wink:

2 polowa Wojty'ego

skąd ja to znam... nasz Paweł był od małego przyuczony do sypiania w łóżeczku. I teraz w wakacje jak miał 2.5 roku mu się zmieniło...

My wtedy finiszowaliśmy z budową i np. malowanie to było kilka tygodni że wyjeżdżaliśmy z Dagmarą rano i wracaliśmy wieczorem... Mały nawet jak się całkiem nie zbudził to właził nam do łóżka... w końcu to dla niego była jedyna w ciągu dnia okazja żeby z nami pobyć... No i po przeprowadzce mu zostało :-(

Śpi między nami...

Grzegorz

znam takich którzy zasypiają we czwórkę z dziećmi

jak tu oduczyć takiego malucha - Michaś jeszcze niedawno sam kładł się spać bez protestów, mówił papa i przykrywał się kołderką, gasiłam światło, wychodziłam z pokoju, a Misiek sam zasypiał. teraz demoluje przy zasypianiu to co akurat ma pod ręką - sięga na półki z łożeczka, do szafki z ubraniami i rzuca czym się da ze złości.

By the way - jak sobie radzicie z frustracją dwulatka? :roll: ja po pierwszym dziecku wiem że najlepsze co można zrobić to po prostu brać na przeczekanie, w końcu ataki złości przechodzą :lol: , ale mały czasem tak się złości że może sobie zrobić krzywdę

Had (ra) :p :p :p no nasz kot też pakuje się do łóżka, ale tego to zawsze można zrzucić.....z dzieckiem ciężej :lol: :lol: :lol:

BK - u mnie Franek przechodził to chyba bardzo łagodnie....bo jakoś nie pamiętam nic szczególnego z tamtego okresu.....no a z Karoliną to w ogóle nie pamiętam co było 10 lat temu :oops: 8) :wink:

Had,

i tak zleci na cztery łapki :lol:

to ja mam pomysł - może kupię swojemu synkowi kota, kot się przeciśnie między szczebelkami łóżeczka do spania, a Michaś się od nas odczepi :p i będzie męczyć kota ...

tylko nie wiem czy kot da się męczyć :roll:

właśnie w sobotę nasz Paweł dostał kota.

Niestety w obu znaczeniach ;-)

Tzn. na widok kota (dwuletnia kotka) piszczy, skacze, śmieje się, gania.

Kot z początku uciekał, teraz zaczyna się przyzwyczajać.

Pierwszego wieczora jak zwykle o ósmej zaordynowaliśmy kąpiel i spanie.

Położyliśmy małego spać, uff, wreszcie chwila dla siebie. Po chwili słyszymy z sypialni radosne: 'Kici!' i w efekcie Paweł poszedł spać chyba o północy. Następnego dnia nawet się nie dał zagonić do kąpieli o ósmej tylko ganiał za kotem aż wreszcie nie mieliśmy siły tylko my poszliśmy spać... O czwartej w nocy kot wpadł na pomysł żeby się pobawić swoją zabawką (futrzana kulka z dzwoneczkiem w środku)

Wczoraj dopiero było lepiej...

I co wy #$#@ wiecie o niewyspaniu ;-)

Grzegorz