Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

wojty,

ja brałem beton z RMC - jestem b.zadowolony, mają właśnie takie jeżdżące laboratorium - u mnie byli 2 razy i brali próbki do badania zgodności i obydwie były prawidłowe. RMC ma betoniarnię na Żmigrodzkiej, więc spoko dogadasz się że transport będzie w cenie zwłaszcza przy większej ilości - mi doliczali transport w jak brałem mniej niż 2m3

To juz jestes 2 osoba ktora poleca RMC - bede musial wziac powazniej pod uwage ich oferte :D

A jesli chodzi o te badania to co oni ci badali? Pobierali za to dodatkowe oplaty?

2 polowa Wojty'ego

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.Woprz jak ogrzewasz teraz dom?Czy palisz codziennie czy sporadycznie?Dobrze że jest łagodna zima.Czy sprawdzałeś szczelność połączeń przy zbiorniku pod pokrywą i w skrzynce.Znajomy miał nieszczelność pod pokrywą.Poradziłem mu sprawdzenie każdego połączenia pianą np. z ludwika lub innego płynu rozmieszanego z wodą i smarowanie pędzlem każdego połączenia.Może to było niedopatrzenie firmy albo ?:evil: Ja swoje sprawdzałem ,jest OK. To jest tak jak z kapiącą wodą Pozdrawiam Wiech.

jeszcze nie grzeję

póki co odpukać jest tak ciepło że mi w domku temperatura nie spadła poniżej 0.

zastanawiam się nad posadzkami czy nie poczekać jeszcze z miesiąc 2 żeby było cieplej na zewnątrz. czy też odpalić piecyk na antifrozie uchylić okna i niech się wietrzy

Narazie najlepiej przedstawia sie Ekotrakt, Sanbet i RMC (BK - ty chyba od nich bralas?)

No, to byla moja relacja z obdzwaniania wrocławskich betoniarni:) A wy macie jakies swieze doswiadczenia an tym polu?:)

moj wykonawca przestrzegal mnie przed ekotraktem ..... ze ma beton do bani

Czemu Ci odradzal, dlatego ze zawiera popiol lotny?

2 polowa Wojty'ego

wojty,

jak zalewałem wieńce to przyjechał gostek z laboratorium działającym poza RMC i wziął 2 próbki do analizy - mnie to nic nie kosztowało bo to płaci centrala RMC a betoniarnia nie wie gdzie i kiedy się pojawią. na miejscu sprawdził zgodność konsystencji z zamówieniem a po 28 dniach przysłał papier o wytrzymałości zamówionego betonu .

nie wiem czy BK brała z RMC - mocno Ją namawiałem ale z tego co wiem to u Niej ostatecznie decydował wykonawca o wyborze bo miał rozliczenie ryczałtowe więc szukał najtańszego a niekoniecznie dobrego betonu

Czemu Ci odradzal, dlatego ze zawiera popiol lotny?

2 polowa Wojty'ego

nie pamietam dokladnie argumentow ..... w kazdym razie reasumujac ten beton jest za bardzo eko :lol:

Hmm, bede musiala to blizej sprawdzic.

Z tego co do tej pory mi wiadomo oni dlatego sa "eko" bo sa spolka corka "ekologicznej firmy" sprzedajacej popiol (w tym miejscu mozna pozdrowic mieszkancow Pegowa, ktorzy od lat walcza z ta firma :wink: ).

Ale to jeszcze sprawdze :D

2 polowa Wojty'ego

wojty,

jak zalewałem wieńce to przyjechał gostek z laboratorium działającym poza RMC i wziął 2 próbki do analizy - mnie to nic nie kosztowało bo to płaci centrala RMC a betoniarnia nie wie gdzie i kiedy się pojawią. na miejscu sprawdził zgodność konsystencji z zamówieniem a po 28 dniach przysłał papier o wytrzymałości zamówionego betonu .

nie wiem czy BK brała z RMC - mocno Ją namawiałem ale z tego co wiem to u Niej ostatecznie decydował wykonawca o wyborze bo miał rozliczenie ryczałtowe więc szukał najtańszego a niekoniecznie dobrego betonu

No to mnie zaskoczyles ze RMC tak powaznie podchodzi do kontroli jakosci

(moze wrazaja ISO w firmie :). Zastanawia mnie tylko co by sie stalo gdyby te probki nie odpowiadaly normie :o Pokryliby koszty nowego betonowania, a przede wszystkim zdjecia wiencow a moze nawet i stropu?? :o

Ale i tak milo z ich strony bo takie badania w laboratorium kosztuja nieraz nawet pare tysiecy.

Pozdrawiam

2 polowa Wojty'ego

wcale nie, odwrotnie - BK jest pracowita osóbką, ciężko tyra na swe 4 wymarzone kąty

Tia, przeciwnie do tych ktorzy klikaja w domku albo potajemnie w pracy na forum Muratora , hihihihihi

2 polowa Wojty'ego

nie pisz tak, bo sie ludzie obraza i nic nie napisza :-)

.....................

ta co siedzi w domku z brzuchem i klika przez caly dzien na forum muratora he he he