Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

woprz napisał:
Wojty olej ich miałem taki sam problem z silesią od nich

wybrałem CRH na pewno znajdzisz podobny kolor

Wlasnie patrze na CRH i zastanawiam się czy cegły Tytan i/lub Carbon to są kolory czarne/grafitowe czy jakieś inne,

bo zdjęcia to jedno a rzeczywistość moze być inna i czy maja cegły połówkowe...

A ty tez obmurowywałeś cegłami połówkowymi kominy systemowe?

Ostatecznie też myslalem nad Silesią (to chyba taki jakiś brąz...)

Wojty

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wojty napisał:
  woprz napisał:
Wojty olej ich miałem taki sam problem z silesią od nich

wybrałem CRH na pewno znajdzisz podobny kolor

Wlasnie patrze na CRH i zastanawiam się czy cegły Tytan i/lub Carbon to są kolory czarne/grafitowe czy jakieś inne,

bo zdjęcia to jedno a rzeczywistość moze być inna i czy maja cegły połówkowe...

A ty tez obmurowywałeś cegłami połówkowymi kominy systemowe?

Ostatecznie też myslalem nad Silesią (to chyba taki jakiś brąz...)

Wojty

nie kominy - słup do podciągu :wink:

do tego problem pojawia się jak potrzebujesz np 300 połówek bo (tyle powinno starczyć na komin generalnie składy budowlane poniżej palety mają cie w ... małym poważaniu. w moim przypadku dobrze sprawdził się MBS

WItam - tym razem zenska polowa Wojty'ego ;)

Problem z tym ch.. klinkierem polega na tym ze trudno dostac cegle polowkowe - tylko niektore kolory produkuje sie tez w polowkach grrrrrr :evil:

A ja nie chce ani zoltego, ani brazowego, ani czerwonego tylko stalowy (moim marzeniem byl szary - zastanawialam sie nad boniami tez w tym kolorze, albo parapetami w tym kolorze), ale w takim razie nie bedzie ani boni ani czarnych kominow :(

Hello wszystkim!

Wojty my również mieliśmy obmurowac kominy połówkami. Również był cyrk, że trzeba specjalnie zamawiać itp. Kupiliśmy w Gaji całą cegłę, ponieważ różnica w cenie była ok 40 groszy. Kominy wyszły bardzo ładnie. Owszem są większe ale to wynikało z takiej techniki obmurowania aby nie ciąć cegieł. Dookoła komina na jeden rząd przykładowo wchodzi 8 cegieł- bez cięcia.

Pomimo zwiększenia objętości wygląda super.

Na zdjęciu poniżej został obmurowany komin systemowy Kom-Wentu (160 i podwójny wentylacyjny). To jest większy komin naszego domu.

http://foto.onet.pl/upload/40/77/_522001_n.jpg

Z daleka wygląda tak

http://foto.onet.pl/upload/45/51/_528240_n.jpg

Uważam, ze proporcje są zachowane i wyszło ładnie :)

Przy okazji znaleźliśmy później połówki żółte w hurtowni przy estakadzie na Nowym Dworze. Nigdy nie wiem czy to Budinpol czu Bulider (mylą mi się) Mają tam duży wybór więc można zaglądnąć może coś wpanie Ci w oko

Bety dzieki za rade ;) - sliczne te twoje kominy!!!

Ja jednak uparlam sie na ten stalowy kolor, ze o szarym nie wspomne.

Trudno nam sie też zdecydowac na cala cegle bo my mamy az 4 kominy (kominek, piec-tak na wszelki wypadek i 2 wentylacyjne) i obawiam sie ze jak sie spojrzy na moj dach to bedzie na nim widac cala chmare kominow...

Cholerka mam problem :(

kasztanka napisał:
  BK napisał:
mmarysia - widzę mieszkając że tak naprawdę to sypialnie służą tylko i wyłącznie do spania - dzieci kompletnie nie korzystają ze swoich pokoi tylko siedzimy wszyscy na kupie w salonie, gdzie dzieciaki przeywlekają swoje zabawki do nas, odrabiają lekcje w jadalni, siedzą z nami i generalnie to u siebie tylko śpią. Ja pracuję też w salonie zamiast w gabinecie (stoi pusty - są tam nierozpakowane pudła ...) Dlatego się cieszymy że mamy dość spory salon - w sumie ok 50 m open space'u - na razie bez mebli ... Po prostu lubimy wspólnie spędzać czas - i o to chodzi :)

Przy codziennej pracy, nie mam czasu na sprzątanie - ale może ja po prostu za dużo pracuję

Pozdrawiam

ile Twoje dzieci maja lat?

mysle ze szybko im sie znudzi siedzenie na kupie z rodzicami.......

przyjda do nich znajomi i zamkna sie w pokoju nie bedziesz wiedziala kiedy! :)

Moje maluchy mają 8 lat i 3 lata. Z tego co widzę to nieprędko im się znudzi siedzenie z nami - może za następne 8 lat, a to jeszcze kupa czasu. Jak przychodzą do nich znajomi, to dalej przesiadują w salonie ... Rzadko się zamykają u siebie w pokoju. Poza tym w salonie można się ganiać :-?

Czy ktoś ma może namiary na brukarzy - rozsądnych cenowo?

BK napisał:

Moje maluchy mają 8 lat i 3 lata. Z tego co widzę to nieprędko im się znudzi siedzenie z nami - może za następne 8 lat, a to jeszcze kupa czasu. Jak przychodzą do nich znajomi, to dalej przesiadują w salonie ... Rzadko się zamykają u siebie w pokoju. Poza tym w salonie można się ganiać :-?

Mysliz ze Twoja córcia zapragnie prywatności w wieku 16 lat? Wtedy to ona sie juz wyprowadzi, optymistko!! ;) No, jak wam sie uda to poczeka do 18stki :lol:

Co to znaczy rozsadnych cenowo, bo namiary mam.

BK napisał:

starszawy, mily, posiwialy Pan, brukowal koledze w JL okolo 20 m2 za 25 pln za metr szybko, ladnie, zgrabnie, fachowo, solidnie.

Nie wiem czy to tanio, czy drogo ? Kolo jest z okolic JL, jak jestes zainteresowana to na poniedzialek moge miec namiar.

pzdr

Bodo'wy

Cytat
  BK napisał:

starszawy, mily, posiwialy Pan, brukowal koledze w JL okolo 20 m2 za 25 pln za metr szybko, ladnie, zgrabnie, fachowo, solidnie.

Nie wiem czy to tanio, czy drogo ? Kolo jest z okolic JL, jak jestes zainteresowana to na poniedzialek moge miec namiar.

pzdr

Bodo'wy

25 za metr to tanio, ale to chyba cena tylko za polozenie kostki a nie wykonanie podjazdu... :-?

aka napisał:
  Cytat
  BK napisał:

pzdr

Bodo'wy

25 za metr to tanio, ale to chyba cena tylko za polozenie kostki a nie wykonanie podjazdu... :-?

suma sumarum ja robisz podjazd to musisz liczyć 100-110 za m2 na gotowo czyli materiał, robocizna i sprzęt b. trudo jest zrobić taniej, no chyba, że masz b. tani materiał czy np. odpad albo niesort

woprz napisał:
  aka napisał:

suma sumarum ja robisz podjazd to musisz liczyć 100-110 za m2 na gotowo czyli materiał, robocizna i sprzęt b. trudo jest zrobić taniej, no chyba, że masz b. tani materiał czy np. odpad albo niesort

25 to sama robocizna, kolo ma sprzet (skoczek,mlotki etc) - mam zdjecia podjazdu,ale czasu brak by gdzies powiesic - ladnie uwierzcie na slowo.

namiar dam w poniedzialek

B.

marpa to już czwarte w tym roku walcowanie :) :) :) i słychać świst uciekającej kaski :lol: :lol: :lol:

Pogoda taka wredna, że za chwilę wszyscy schowamy się pod biurka, przykryjemy kurtkami i zapadniemy w zimowy sen :p Nie ma letko, do 16 zostało jeszcze 42 minuty. Cicho, głucho jakby wszyscy pouciekali :)

Pozdrawiam i życzę lepszej pogody na weekend inaczej trzeba będzie się zabunkrować gdzieś :))))