Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam grupo , a szczególnie , wszystkich , których poznałam osobiście na spotkaniu tzn. dabell, secam x 2 , halszka x2 , betty x3, wojtyx3 . Wygnali mnie na tydzień w Polskę i dopiero teraz mam dostęp do netu , bardzo , bardzo miło było was poznać , mam nadziej , że nie długo się znowu spotkamy tym razem w większym gronie .

Secam widzę ,że żona ma jakieś plany ???? :lol: :lol: :lol: , no nie wiem , ale ty chyba nie wiele będziesz miał do powiedzenie jak się zdecyduje :lol: :lol:

WITAM WSZYSTKICH NOWYCH , KTÓRYCH PRZYBYWA Z KAŻDYM DNIEM NA NASZYM FORUM , WIDAĆ WROCEK SIĘ ROZRASTA .- POWODZENIA WSZYSTKIM ŻYCZE .

flawerka jak wiecha ??

pozdrawiam MARPA

Witaj Marpa ja strasznie żałuje, że nie byo mnie na spotkaniu, ostatecznie wiechy nie bylo :-( , a ja z przeziębieniem wolałam nie przychodzić

czkeam na następne spotkanie ))) flowercia

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nasz gedoeta ma jutro tyczyć nam budynek.

Zażyczył sobie do tego celu:

- 36 paliki

- 24 deski 1,5 metrowe

- 1 kg gwoździ

- 100 m sznurka

- 2 duże młotki

Czy faktycznie to są rzeczy niezbedne geodecie do wytycznie budynku :o

Ale o ile deski i gwoździe jeszcze jakoś zrozumiem, to zdziwił mnie tymi młotkami.

Czy to aby ja mam mu dostarczać narzędzi do jego pracy, za którą on bierze ode mnie kasę???

Napiszcie co o ty myślicie i jak to u Was było, bo nie chce się z nim spierać jeżeli nie będę miała racji.

kulka mój geodeta miał wszystko co potzrebne, nic nie musiałam przynosić. Zdecydowanie możesz sie z nim spierać, łaski Ci nie robi. W końcu bierze za to pieniądze.

ps. udało się złożyć barak??? :D

kulka mój geodeta miał wszystko co potzrebne, nic nie musiałam przynosić. Zdecydowanie możesz sie z nim spierać, łaski Ci nie robi. W końcu bierze za to pieniądze.

Dostanie paliki i gwoździe. Resztę bedzie miał:)

I bedzie zbijał sam te deski.

ps. udało się złożyć barak??? :D

Jutro Ci powiem - jutro kolektywne składanie:))

Kolejna lekcja cierpliwości i panowania nad sobą :evil: , mój MIŚ zadzwonił i powiedział - że dziś nie przyjdzie :cry:

Ale może w piątek, a w poniedziałek to na pewno :-?, pożyjemy - zobaczymy?

kulka - jakie masz plany na ten rok?

dabell - czy już zaczęliście?

Pozdrawiam wszystkich :lol:

niestety takich lekcji odbierzesz cała masę ... najlepiej kup od razu kij bejzbolowy na Misiów :)

my jestesmy na koncu i są momenty ze ...własnie taki kijek by się przydał :)

halszka nic się nie martw , pogoda jak dzwon , a tydzień poślizgu to jeszcze nic strasznego na pewno zdążycie przed zimą , trzymam kciuki .

Kulka , a kto ci stawia chatkę w Gajkowie czy przypadkiem nie mój miś Waldek S . bo ostatnio cos mówił , że szykuje mu się robota na miejscu on mieszka w Gajkowie. Kulka geodetów jest dużo na rynku więc , jak nie jesteś pewna to zmien faceta , mój zrobił wszystko sam ja o żadnych gwoździe i deski nie musiałam się martwić , jest na liście Tomasz Prorok .

flowerka, ale ty gnasz z tą chatą już chyba nie długo przecięcie wstęgi . Twój pomysł na elewacje - SUPER - na moim osiedlu w Oławie jest taki dom niebieski z ciemnym dachem i białe okna - BARDZO ŁADNIE WYGLĄDA twoja " stodoła " też będzie super wyglądać . Jak zdrówko koleżanko , dalej urlop czy już w pracy . Napisz na priva jak znajdziesz chwilkę .

pozdrawiam wszystkich serdecznie i niech się mury pną do góry , MARPA

flowerka, ale ty gnasz z tą chatą już chyba nie długo przecięcie wstęgi . Twój pomysł na elewacje - SUPER - na moim osiedlu w Oławie jest taki dom niebieski z ciemnym dachem i białe okna - BARDZO ŁADNIE WYGLĄDA twoja " stodoła " też będzie super wyglądać . Jak zdrówko koleżanko , dalej urlop czy już w pracy . Napisz na priva jak znajdziesz chwilkę .

pozdrawiam wszystkich serdecznie i niech się mury pną do góry , MARPA

Napisze napiszę kurcze!! mam sajgon w pracy po przygotowuję się do takiego certyfikatu z języka w którym programuje :-/, musze normalna zadania robic + uczyc się :-(.

A propos elewacji troche sie boje tego koloru domu czy dom nie będzie dziwactwem ))) aczkolwiek we Wrocławu widzialam taki dom i byl sliczny

no i moze robaczki nie bedą do niego leciec bo np przy mojej bramie która ma kremowy kolor bylo ostatnio pełno muszek i już żałuje że nie wybrałam białej.

Wlasnie kupiłam styropian z Termoorganiki (Gold 0,038 )) ), aż 20 cm grubości ))) mam nadzieje że potem bedziemy mniej placic za ogrzewanie, ekipa od ogrzewania wchodzi 20 pazniernika znalazłam ją w Autogieldzie dolnośclaskiej mam nadzieje, że bedzie dobra, bo jest b. tania...

pozdrawiam flowercia

Witajcie!

Gdzie można dostać dobrą i tanią /może cuda się zdarzają/ dachówkę? Najlepiej w Oławie lub okolicach. I , o zgrozo, nie wiem wciąż czy wybrać brązową czy ciemnoczerwoną - chyba pójdę z tym do wróżki...

pozdrawiam wels

wels, wspolczuje Ci!

ale spiesz sie z dachowka, bo normalnie puchy w magazynach

musisz to czyms ozywic, jakimś miodowym?

Czesc ja zaszalałam można powiedziec, bo myśle ciągle o kolorze domu - czyli np o niebieskim, mam grafitowy dach białą deskę czołowa czarne rynny (ostatnio żałowałam że nie kupiłam białych bo widziałam białe i wyglądały super, białe okna pcv , rolety i brama w jasnobeżowym kolorze jaki będzie końcowy efekt okaże się za 1,5 miesiąca pozdrawiam)

flowercia

A nie lepiej poradzic sie fachowca??? ( plastyk-bedzie bardziej tonami i przestrzenią patrzył, architekt - bedzie patrzył - konstrukcyjnie i przestrzennie)

Czy zawsze trzeba byc wszystkowiedzącym ?

PS . ja daltonista jestem i musze miec fachowca od tego ,,, na całe szczeście to małżonka wiec nie wpływa na budżet :)

Dzięki wielki za rady.

Xenna Faktycznie muszę to jakość "rozjaśnić"

Miodowy został odrzucony przez moją "drugą połowę" :wink: ale jakiś piaskowy (jasny) wpadający w szary już został zaakceptowany

Flowercia Faktycznie fajna kombinacja - jak otynkujesz wstaw jakieś zdjęcie chętnie zerknę :D

Huhryk Kurcze, nie mam żony plastyka - może ktoś mi pożyczy na dzień :wink:

Wasz domek chyba jest w podobnych kolorach. Jaką zrobiłeś podmurówkę (w jakim kolorze)

Pozdrawiam Secam

Kolejna lekcja cierpliwości i panowania nad sobą :evil: , mój MIŚ zadzwonił i powiedział - że dziś nie przyjdzie :cry:

Ale może w piątek, a w poniedziałek to na pewno :-?, pożyjemy - zobaczymy?

Ja na mojego murarza czekam juz miesiąc... i ciekaw jestem kiedy ściany fundamentowe wyjdą na powierzchnie...

Po ostatniej rozmowie może będzie to poniedziałek, ale tylko może...

co do kierownika budy to sprawdzcie w watku o wykonawcach na wroclawskiej bialej liscie

wpisalam tam swojego. ja jestem zadowolona :D

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedz. Tą listę już przejrzałam i kilka namiarów zamierzam sprawdzić jak będziemy na etapie wykańczania :).

Może ma ktoś jeszcze kogoś godnego polecenia ?