Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, muszę sie Wam pochwalić- postępowanie w sprawie wydania warunków zabudowy wydane teraz musze poczekać az mnie wezwą do zapłaty i odbioru... uff...A gdzie adaptacja projektu, pozwolenie na budowę i uzgodnienie przyłączy nie wspominając o odrolnieniu kawałka działki... Straaaasznie dłuuuuuugo.

Zleci zobaczysz:)

A jak Ci zalezy na przyspieszeniu spraw to musisz chodzić i ich cisnąć:) /urzędników/

Nam sie udało w niecałe 5 miesiecy kupić 4 działki, scalić w jedno, podzielić na nowo na 3, dostać WZ, odrolnić, dozbroić i otrzymać powzolenie na budowę.

Ale łażenia nas to kosztowało. Ale skoro chcesz na wiosnę zaczynać - to masz troche czasu jeszcze:)

powodzenia

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wojty

wpisz proszę na listę rzeczoznawców majątkowych panią Stanisławę Siwek tel. 071-337-16-83, kom.602-628-268

Ooo proszę!! Moja krajanka z rodzinnych stron:)))

I robiła nam swego czasu operat na mieszkanie. Zrobiła błyskawicznie, bezbłędnie i jeszcze zrobiła nam rzuty w autocadzie :wink:

witam,Wojty ja to się "delektuje"tą budowa,to oczywiście żart,poniewaz mam komfortowe mieszkanie w centrum miasta to chyba lekko mnie przeraza codzienne zycie na wichurze,teraz czekam na deski modrzewiowe na sufit,bo popsuła się maszyna potem okna drzwi rolety,dzisiaj kupiłam wełnę do ocieplenia dachu,bo jakieś jaja zaczynaja być z wełna,nikt nie przyjmuje zamówień do końca roku,szkoda że nie jestem producentem...

Ivonesca zaproszenie wciaż aktualne będę napewno w niedziele, będę sadzić czerwone buki

Wojty

wpisz proszę na listę rzeczoznawców majątkowych panią Stanisławę Siwek tel. 071-337-16-83, kom.602-628-268

Wojty,

Proszę o wpisanie na listę fajnych Misiów mojego budowlańca-----dzisiaj zakończył u nas prace i mogę go z czystym sumieniem polecić .Solidny facet, co prawda ciągnie kilka budów, ale jak się umawialiśmy zawsze był od świtu i szybko kończył kolejny etap ---Inspektor nadzoru /nasza znajoma / bardzo dobrze oceniła jego prace murarskie /

Pan ADAM TKACZYK z Długołęki

tel. 602-284-843---/co prawda zajęty do końca roku ---ale mozna zaklepywac na nowy sezon

MTW1

Witaj Wojty

Proszę przeslij mi namiary na tą firme co robi we Wrocławiu okna na profilach Schuco ---------Profile ponoć najlepsze, ale czy byłas zadowolona z wykonawcy / terminowośc realizacji , wykonanie i montaż /\

Możesz na priv, jak nie wypadli najlepiej :)

Pozdr

MTW1

MTW1

niestety nie moge polecic tej firmy. Porfile faktycznie najlepsze (z ich profili, tyle ze aluminiowych, robi sie obecnie najwieksze budowle na swiecie) ale jakosc wykonania i montazu przez wroclawska firme to juz inna sprawa :evil: . Nie chce mi sie sie opisywac szczegółów, bo post bylby baaardzo dlugi. Jak cchesz to mozemy pogadac na prv. Jednym slowem jesli bardzo zalezy ci natych profilah to moze sprobuj poszukac innej firmy.

Witaj,

wysłałam Prośbę na priv --każda uwaga cenna dla mnie / szczególnie , że jesteśmy napaleni na ten profil ------i jutro mamy jechac na 1 rozmowę do nich ..

pozdr.

MTW1

witam,Wojty ja to się "delektuje"tą budowa,to oczywiście żart,poniewaz mam komfortowe mieszkanie w centrum miasta to chyba lekko mnie przeraza codzienne zycie na wichurze,teraz czekam na deski modrzewiowe na sufit,bo popsuła się maszyna potem okna drzwi rolety,dzisiaj kupiłam wełnę do ocieplenia dachu,bo jakieś jaja zaczynaja być z wełna,nikt nie przyjmuje zamówień do końca roku,szkoda że nie jestem producentem...

Ivonesca zaproszenie wciaż aktualne będę napewno w niedziele, będę sadzić czerwone buki

:lol: , no ja nie mam czasu sie delektowac, po chamsku "lykam" etap za etapem, szkoda tylko ze przez bardzo cienka rurke ;)

A jesli bedziesz jeszcze miala problemy z welna o przejedz sie do Leroy - maja tam do wyboru, do koloru nawet Rockwool, o ktorym mowiono we wrzesniu ze sklada sie zamowienia na listopad-grudzien. Jesli nawet nie maja aktualne na skladzie zawsze mozesz podejsc do panów z dzialu budowlanego i zlozyc zamowienie - my czekalismy tydzien. Ceny tez mieli oki, a do tego mialam jeszce Smart-czeka z pracy wiec dodatkowo dostalam 10% rabatu (w ogole to niezle tego roku zaoszczedzilam na tych smarcikach, juz teraz czekam na bony i smarciki na Boze Narodzienie ;) )

Tynkarz Marcin Kieżun dalej się nie zgłosił na poprawki więc przestrzegam- omijać tego miśka szeeeeeerokim łukiem. Nie pomogła podpisana umowa, wystawiona faktura itp. Pozostaje jedynie droga sądowa :evil: Pitt czy u Ciebie się pojawił?

Proponuję utworzyć czarną listę miśków na stronie u Wojty i umieścić go na pierwszym miejscu.

Betty&M

mnie niestety także już trzeci tydzień olewa :evil:

pzdr

Piotrek

Tynkarz Marcin Kieżun dalej się nie zgłosił na poprawki więc przestrzegam- omijać tego miśka szeeeeeerokim łukiem. Nie pomogła podpisana umowa, wystawiona faktura itp. Pozostaje jedynie droga sądowa :evil: Pitt czy u Ciebie się pojawił?

Proponuję utworzyć czarną listę miśków na stronie u Wojty i umieścić go na pierwszym miejscu.

Betty&M

mnie niestety także już trzeci tydzień olewa :evil:

pzdr

Piotrek

Tia, a nie mowilam - ten czlowiek jest nieobliczalny, przeklenstwo kazdego inwestora!!!!

Witaj Wojty

wysłałam Prośbę na priv --każda uwaga cenna dla mnie / szczególnie , że jesteśmy napaleni na ten profil ------i jutro mamy jechac na 1 rozmowę do nich ..

pozdr.

MTW1

Wojty!

Dzięki za info ! Twoje informacje oraz to , że dzisiaj pocałowaliśmy w

" dziale handlowym klamkę ",ponieważ jedyny handlowiec pojechał na pomiar w godzinach pracy / w tych godzinach , w których był z nami umówiony / ---------przekonały męża , że okien musimy szukać gdzie indziej !

:D

MTW1

Pitt po rozmowie z jego ojcem uzyskałam informację, że..... od poniedziałku startują u Ciebie! Poczekamy zobaczmy. Obecnie robią w Świdnicy i siedzą na budowie ponieważ lecą im kary umowne. Jak dobrze, że ktoś był sprytniejszy od nich. Mimo wszystko podjadę do Ciebie w poniedziałek i zobaczę czy przyjechali.

blondyna-niestety nie mam dostępu do internetu w weekend i nie odczytałam Twego zaproszenia :-? co prawda i tak niedziela by odpadała...najpierw odsypialismy imprezę sobotnią ;-) a potem Franek miał urodzinki dla swoich kolegów :roll:

dabell

"Jakie zapisy będziesz w niej miała - ten projekt o którym wspominałaś będzie mógł zostać? Życzę cierpliwości jeżeli chodzi o zdobycie reszty papierów"

Dzięki za podtrzymywanie mnie na duchu, projekcik zmienialiśmy i teraz będzie troszkę inny - nie będzie stodołowaty, a to link do tego co nam zaakceptowali

http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-153,171,61,opis.html

"kulka i.w.:

Zleci zobaczysz:)

A jak Ci zalezy na przyspieszeniu spraw to musisz chodzić i ich cisnąć /urzędników/ "

Oj chodzę i chodzę, z tego co mnie straszyli, że na wz czeka się ok 9 miesięcy (jak na dziecko prawie;)) to moje 3 miesiące to i tak nieźle. Mam nadzieję, że do wiosny zdążymy.

teraz projekt, geodeta już pracuje nad mapą projektową, a warunki przyłączy mamy już dawno, nawet ten nieszczęsny prąd co to wydają tylko po interwencji zainteresowanego ( trzebabyło dzwonić do kierownika i dopiero sprawa ruszyła).

Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dzięki za wsparcie

AgaB

Kamila 79

Rozumię Kamila że pijesz do mnie , niestety nie mam zamiaru cię przepraszać za czyjeś błędy .

Tak to po prostu jest ,że wszyscy wykonawcy mają swoje wpadki , jeszcze nie jedna przed tobą Moja drogą .

A dla wszystkich i również dla mnie kolejna lekcja , żeby nikogo nie polecać na forum , bo tylko można mieć nieprzyjemności .

Jeśli nie jesteś zadowolona , to napisz do WOJTY , żeby usunąć go z listy .

WOJTY BARDZO CIĘ PROSZĘ WYKREŚL Z LISTY WSZYSTKIE OSOBY POLECANE PRZEZE MNIE .

POZDRAWIAM MARPA

marpa - nie wykreślaj swoich misiów ....może sie komuś jesczze przydadzą :-)

gość polecany przeze mnie też u kogoś zawalił :( .....tak to bywa że czasem się nie sprawdzają namiary, ale przecież na to wpływ ma wiele czynników - a na pewno nie Twoja zła wola :wink:

pozdrawiam

Marpa

umieszczenie na liście jakiegoś fachowca nie oznacza, że gwarantujesz w 100%, że każdy następny klient będzie tak samo zadowolony jak Ty. To niemożliwe, chociażby ze względu na różny poziom akceptacji ewentualnych niedociągnięć - jeden to pedant, co mu jedna ryska odkryta w gładzi przez podświetlenie lampą będzie przeszkadzać 8) , innemu nawet do głowy to nie przyjdzie :p .

Polecenie należy traktować w następujący sposób - jeżeli u kogoś miś się sprawdził, to jest większe prawdopodobieństwo, że u nas też tak będzie. Nie jesteśmy wtedy skazani na zupełną przypadkowość wyboru i nic ponadto. Czasem można jedynie zobaczyć efekty pracy dzięki uprzejmości forumowicza i ocenić efekt :) . Pilnować i tak trzeba samemu.

Wojty, nie wykreślaj misiów, no chyba, że całkowicie nawalą i potwierdzi się to u następnych inwestorów.

Kamila 79

ja też miałam obsunięcie czasowe spowodowane przez architekta... i to takiego, co robił już dla mnie kiedyś inną pracę. Niestety mimo moich ponagleń i pierwszych zapewnień o szybkim wykonaniu adaptacji, sprawa ciągnęła się od marca do czerwca :-? . A mieliśmy w czerwcu startować z budową :cry: .

Jak dobrze pójdzie, zima będzie łagodna to i grudniu można będzie robić fundamenty - to kwestia 1,5 tygodnia (u nas od rozpoczęcia wykopów do zalania ław - 3 dni robocze, przerwa dla ław - 5 dni, murowanie bloczków betonowych liczę następne 3 dni). Na takim etapie możecie przezimować do wiosny.

Załatwiajcie szybko papiery i zobaczycie co się da zrobić.

pozdrawiam

dabell

- Jaka jest różnica między YETI, a idealnym fachowcem?

Ano taka - że YETI podobno ktoś kiedyś widział :wink: .

Dlatego proszę żadnych misiów, którym zdarza się zrobićcoś OK - nie wykreślać, taka posucha że w potrzebie...., każdy nr. telefonu jest na wagę złota :lol: .

Pozdrawiam wszystkich, a szczególnie Marpę.