Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cepin i Karwacki z Miłoszyc może zrobiliby w styczniu (jak będzie pogoda, bo potem nie mają czasu).

Śmiejus

Pan Karwacki robi u mnie cały dach w II połowie grudnia :-) mniej więcej. Jeżeli nie będzie strasznych mrozów, to bez problemu stawia dachy i zimą. Mrozów być takich jak w zeszłym roku nie powinno - w tym będzie działał El Nino, więc pogoda powinna być cieplejsza niż standardowo.

Spis polecanych dachowców jest również na stronach Lech-budu - hurtowni z dachami z ul. Irysowej we Wrocławiu http://www.lech-bud.pl - spróbuj tam zajrzeć. My bierzemy od nich dachówkę BOGEN Innovo 12 kolor czekolada.

Flowerko - namiar na pana od szaf jest kilka postów wyżej od zacytowanego przez Ciebie, jak również w liście misiów - firma EFEKT.

Mówisz, że jesteś zawsze od 14 na działce w soboty? Będziemy się musieli przymierzyć do wizyty, ale tyle spraw po drodze, że o wielu rzeczach zapominam w gonitwie :roll: . Chcemy jeszcze w kwestii okien zajrzeć do p. Sitaka z Lubszy - robi świetne okna ale drewniane - cały czas się zastanawiamy. Zdecydowaliśmy się na rekuperator, więc okna to tym bardziej poważna sprawa.

pozdrawiam

Dabell

Pozdrawiam

Dabell

FLOWERKA- po pierwsze wielkie dzieki za zaproszenie , zdzwonimy sie , żeby ustalić szczegóły no i termin oczywiście

- po drugie jakis tydzień temu wysłałam ci wiadomość na priva i ?????, chyba jesteś mocno zapracowana , albo mój serwer znowu nawala .

Betty - o matko :o toż to ci już wielkie dzwony biją , trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie i życze ci ślicznego, zdrowego bobaska.

Dabell - wielkie dzieki za wyczerpujące informacje o misiu od szaf .

woprz kolego sympatyczny a co to jest ten PAX z IKEI , z czego to cudo i jak wygląda . Mówiąc szczerze ja mam złą opinie o wyrobach z tego sklepu , raczej mało solidne no i troche mnie wpienia fakt , że kupujesz kartoniki do samodzielnego skręcania , a jak coś popierniczysz to sory gregory - twoja wina .

MARPA

Drodzy koledzy i koleżanki - że tak pozwole sobie oficjalnie .

Wszyscy tak jesteśmy zajęci budowami naszych domów , że zapominamy o rozrywkach , a tu nie długo ANDRZEJKI i SYLWESTER .

Napiszcie co robicie , jaki sposób na odstresowanie , a może namiary na tanie imprezki .

Ja jestem ostatnio taka zakręcona ,że też jeszcze brak konkretnych planów .

Nasze miłe ciężarówki ( Betty i Wojty ) oczywiście polecą nam porodówkę , ale myśle , że dla nich będzie to niezapomnianie przeżycie .

pozdrawiam MARPA

FLOWERKA- po pierwsze wielkie dzieki za zaproszenie , zdzwonimy sie , żeby ustalić szczegóły no i termin oczywiście

- po drugie jakis tydzień temu wysłałam ci wiadomość na priva i ?????, chyba jesteś mocno zapracowana , albo mój serwer znowu nawala .

Betty - o matko :o toż to ci już wielkie dzwony biją , trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie i życze ci ślicznego, zdrowego bobaska.

Dabell - wielkie dzieki za wyczerpujące informacje o misiu od szaf .

woprz kolego sympatyczny a co to jest ten PAX z IKEI , z czego to cudo i jak wygląda . Mówiąc szczerze ja mam złą opinie o wyrobach z tego sklepu , raczej mało solidne no i troche mnie wpienia fakt , że kupujesz kartoniki do samodzielnego skręcania , a jak coś popierniczysz to sory gregory - twoja wina .

MARPA

system Pax wygląda tak

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?cattype=sub&topcategoryId=15597&categoryId=15857&parentCats=15597*15852*15855&storeId=19&catalogId=10103&langId=-27

fronty szaf mogą być białe szklane (lustrzane) albo z sosny patynowanej

system jest bardzo elastyczny - szafy 100 i 50 + dwa warianty wysokości co fajnie pozwala wykorzystać skosy no i oczywiście bardzo duży wybór akcesoriów do wnętrz od półek na buty po szuflady na krawaty.

jak policzyłem szafy pod zabudowę w różnych systemach (senatory i inne takie) z drzwiami innymi niż zwykłą tania płyta wiórowa

Warto podejść, popatrzeć i policzyć mi wyszło jakieś 30% taniej

WOPRZ

Czesc Czy mozna Cie prosic o podanie namiarów na kogos kto robi łupek na elewacji jaka jest u Ciebie i na archipelagu? Wiesz moze gdzie mozna kupic łupek, ja szukam jasnożóltego chyba na jednym z domów na archipelagu takai jest (do polowy i wejscie) chcielibysmy podobnie sobie zrobic na wiosnę, bedę wdzięczna za wszelkie namiary

pozdrawiam Bogusia

WOPRZ

Czesc Czy mozna Cie prosic o podanie namiarów na kogos kto robi łupek na elewacji jaka jest u Ciebie i na archipelagu? Wiesz moze gdzie mozna kupic łupek, ja szukam jasnożóltego chyba na jednym z domów na archipelagu takai jest (do polowy i wejscie) chcielibysmy podobnie sobie zrobic na wiosnę, bedę wdzięczna za wszelkie namiary

pozdrawiam Bogusia

Ten dom jest obłożony wapieniem i o ile pamiętam matriał brali gdzieś z pod Bielska. więcej nie wiem

WOPRZ

pozdrawiam Bogusia

Ten dom jest obłożony wapieniem i o ile pamiętam matriał brali gdzieś z pod Bielska. więcej nie wiem

Acha a masz jakies namiary na fachowca który Wam robił elewacje?

pozdrawiam Bogusia

marpa, kulka, adam dzięki za kibicowanie :D Jeszcze Wam troszkę pomarudzę 8)

Co do dachowców -mojego należy zdjąć z listy ponieważ wyjechał do... USA :) Ale mogę polecić innego, który kierował ekipą u mnie na budowie (osobiście nie robił dachu leczy rozliczaliśmy się właśnie z nim). Trzeba sprawdzić jego własnoręczne wykonanie dachu a na polecenie zasługuje z tego względu, że po roku od wykonanej pracy gdy okazało się, że przeciekają kominy - przyjechał i własnoręcznie uszczelnił je na nowo bez mrugnięcia oka. Byliśmy w szoku, że tacy wykonawcy są na świecie :) On był na liście ale po kilku potknięciach został z niej zdjęty. Więc dzwonicie do niego na własną odpowiedzialność Marek Gawliński 510251122.

Wojty- napisz kochana nazwę tej super hurtowni z Przybyszewskiego

"Rynel" , Przybyszewskiego 82A - takie dane mam na FA proforma :D. Po lewej stronie, jak sie jedzie od strony Kasprowicza.

tez tam kupowałam dawno temu :-) taka malutka hurtownia, że trzeba ja szukać dobrze - ale bardzo porządna :D

na 27.11 :D

Betty&M toż to juz lada moment!! Trzymaj się cieplutko!

A Ty Wojty kiedy dokłanie?

ha, ha, dobre pytanie :lol:

Ja wyliczylam na 6 grudnia, moj gin poczatkowo na 10 grudnia, ale ostanio straszy mnie ze jeszcze w listopadzie sie rozdwoje. Wiec mamy szanse z Betty lezec na jednej sali ;)

Ktoś prosił o rade co zrobić z kominem, widziałem w hurtowni zrobiny komin z płytki - rewelacja,nazywa się struktonit i jest grafitowy ,czerwony i brązowy i chyba biały.To udaje łupek i jest święty spokój.Pdali gdzie można zobaczyć takie wykonczenia - to wygląda świetnie, na Jugosłowiańskiej jest nawet kawałek szczytu domu, rewelka!

Napiszcie czy ktoś ma to na kominie czy dachu,czy jest zadowolony.

Pozdrawiam

ja mam struktonit na kominie. Zależało mi żeby miał kolor taki sam jak dach. Na razie jestem zadowolona. Nic nie przecieka, pokrycie na lata..mam nadzieję

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eb39cbc15b928d5b.html

pozdrawiam

:lol: Kulko - cena tego struktonitu,który udaje łupek to 1,77 zł za szt

-ten jest taki mały na kominy właśnie, a drugi 3,29 zl za szt. Jak liczyłem w hurtowni to za 1 mb. wychodzi b.dobra cena , z kwadratowym troche gorzej ale Marzka ma racje to spokój na bardzo dlugo ale nie do każdej dachówki chyba pasuje ,wygląda jednak rewelacyjnie.

Mam do Was pytanie/prośbę o porade madre forumowe głowy:))

Z moją ekipą od murowania jesteśmy umówieni na pewna kwotę za ich prace.

W podanym przez nich zakresie prac jest równiez wylanie tarasów i schodów betonowych.

Rzecz w tym, ze my zrezygnowalismy z tarasów wylewanych na rzecz ziemnych układanych z kostki, a schodow betonowych nie planowalismy nigdy (mamy w projekcie drewniane i takie chcemy) o czym ekipa wiedziala od poczatku, ale zawarła to w wycenie.

Zamiast obnizac cene z robote, której nie będa mieli, pomyślalam, ze może dołozę im w ramach ustalonej kwoty jakąś prace dodatkową.

Tylko jaką?? Słupki pod ogrodzenie?? Ale samochody z materiałem moga miec wtedy problem i czy te słupki długo wytrzymaja na placu budowy:) A może cos innego? Co byście proponowali bo ja poza słupkami nie mam innego pomysłu.