ricardosz 31.07.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Witam. Proszę o radę jaka z praktycznego punktu widzenia powinna być powierzchnia łazienki z toaletą. Łazienka ma być powiększona kosztem pokoju który jest i tak mały (około 10m2). Czy rozmiary łazienki 2,9 x 3,0 czyli około 8,5m2 jest odpowiednie dla wanny, prysznica + klozet czy należy ją powiększyć? ( pralka ma być w innym pomieszczeniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.08.2005 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Nie znam Twoich potrzeb , ale ja bym zrezygnowala z wanny .Albo odwrotnie, zrezygnowac z prysznica , a wanne obudowac szklanymi drzwiami suwanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 01.08.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 8,5 metra to nie tak mało na łazienkę moze prysznic narozny albo rzeczywiście 2 w 1 czyli wannna pełniąca równocześnie funkcję natrysku. Oglądałam łazienkę o podobnym metrażu u znajomych i zmieściło się wszystko. Szkoda trochę pomniejszać pokoju, gdzie będziecie spędzać więcej czasu i gdzie jest ważniejszy komfort? Obecnie w mieszkaniu mamy łazienkę (wc+natrysk+umywalka+pralka+szafka) -------3,3m2 pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 01.08.2005 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 rrmi napisał , ale ja bym zrezygnowala z wanny . Albo odwrotnie, zrezygnowac z prysznica , a wanne obudowac szklanymi drzwiami suwanymi. ja mam taki wynalazek w obecnym mieszkaniu, sprawdza się spoko, wprowadziłem jeszcze takie udziwnienie, /dwie baterie/: - z prawej strony wanny taka beteria z dłuższą wylewką, - z lewej strony na scianie bateria prysznicowa, ale w domu będę mieć i wanne i natrysk, a nie takie kombinacje. ale uważam że te woje 8.5 m2 wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigsister 01.08.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Mam projekt indywidualny i w momencie kiedy architekt przedstawiał mi koncepcję, wydawało mi się że łazienka jest wystarczająco duża ( 8 m2 ). Nic nie zmienialiśmy, gdyż na planie wydawała się O.K. no i jest prawie dwa razy większa aniżeli nasza obecna w mieszkaniu.Po postawieniu murów i zobaczeniu jej w "realu" byliśmy trochę rozczarowani jej małymi wymiarami. Nie po to buduje się dom, żeby mieć małą łazienkę. Powiększać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts