mazb 01.08.2005 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 2 miesiące temu rozpocząłem budowę domu poprzez firmę.W przeciągu 2 pierwszych tygodni prace były wykonywane błyskawicznie, jednak po wymurowaniu fundamentów do dziś (1,5 miesiąca) trwa zasypywanie i ubijanie piaskiem.Okazało się że właściciel firmy połapał dodatkowe prace typu: układanie kostki, bramy wjazdowe,itp i brakuje mu ludzi - w wyniku czego u mnie na budowie pracuje 2 ludzi, dodatkowo widzę że właściciel firmy nie panuje nad swoimi pracownikami.Podjąłem decyzje zrezygnowania z jego usług jak tylko zakończy stan 0.Umowy do dziś nie dostałem - może to i moje szczęście gdyż w umowie był źle wpisany adres i poprawionej wersji nie otrzymałem do dziś, a w umowie był wyraźny wpis o wykonaniu przez firmę stanu surowego zamkniętego. Jak załatwić sprawę gwarancji na wykonane prace ??Czy w razie pojawienia się jakiś problemów z wykonanymi fundamentami wystawiona faktura VAT na te prace wystarczy mi oby żądać naprawienia usterek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37908-problem-z-firm%C4%85-budowlan%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts