Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żałoba moherowych beretów?

Mały

Recommended Posts

• Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:D a mój kolega i następny kolega, i daleki (na szczęście) członek rodziny będzie głosował na Romana Giertycha

RETYYYYYYYYY CHŁOPAKI co jest????????????na szczęście żadna koleżanka

Aga :D

nie ma co brać do głowy

bo co w tym dziwnego, że ludzie chcą głosować na Lepera czy Giertycha ?

jak inni potrafili głosować na człowieka, który kłamie, a to ma wyższe wykształcenie, a to nigdy się nie spotkał z Panem X, a to nie ingerował w spółkę Y, „mieszkania dla młodych małżeństw”,.. itd...

jeszcze inni (większość) będą głosować na super towarzysza Cimoszkę, który jest zamieszany w sporo przekrętów, krętactwa (Z zeznań tow. Cimoszenki. Nie wiem, Nie pamiętam. Zapomniałem. Kim panowie są? Jesteście nieobiektywni, ja jestem obiektywny. Którego dzisiaj mamy?), naginał prawo, zapomniał: o zasługach ojca, o 20 latach w PZPR , o akcjach Orlenu, o tym jak potraktował powodzian (ubezpieczenia), o rządowych posadach dla przyjaciół gdy on był u lejców, itd.... Widzieliście go kiedyś z Żoną, raczej nie, bo to prawdziwy komuch

Czy ten naród się niczego nie nauczy.

Pracuj człowieku, na swoją rodzinę i na górnika

Mam otwarta drogę do USA zastanawiam się czy nie uciec , to głupi naród, który niczego nie zrozumie (spójrzcie na poparcie dla towarzysza Cimoszki, przyszłego prezydenta), nigdy nie będzie tu dobrze, ani za 5, ani za 10 lat. Dlaczego, ba prawdziwa inteligencja, która powinna teraz rządzić została wymordowana w lasach, w Katyniu, powywożona na zesłania do ruskich, dzisiaj rządzi hołota robotnicza, która w genach nie ma patriotyzmu, uczciwości

:D :D :D wystarczyłoby zmniejszyc podatki,obnizyć opłaty na ZUS----oj rozchulałaby sie nam gospodara....

A przede wszystkim każdy urzędnik ponosiłby konsekwencje swoich decyzji.Bo szlag mnie trafia jak marnuja się miliony a baran odpowiedzialny za taki stan rzeczy --usmiecha sie głupawo i dalej knoci jakiegoś nowego drogiego gniota.Ale sie wkurzyłam. :evil:

Szlag mnie trafia jak widze tych opasłych nierobów ,jak robią cyrk w Sejmie.Napewno nie sa tam by zrobić coś dobrego dla nas.Wywalić to cholerstwo.

• 2 weeks później...

A tym bardziej - jeśli "za karę" dostaje jeszcze cieplejszą i mniej stresującą posadkę...

Już jakis czas temu wymyśliłem pomysł na dobry rząd (taka makabreska) - zebrać całą hołotę do kupy w sejmie i napuścić gazu.A nowi niech to najpierw posprzątają.I gwarantuję ,że kto chciałby się dostać do rządzenia najpierw kilka razy by sie zastanowił... 8)

....Czy ten naród się niczego nie nauczy.?

Niestety mdzelawski - mysle podobnie - narod w wiekszej swojej masie tepy jest i niereformowalny i nauka jest mu obca :(. Wystarczy obiecac mu manne z nieba i zaglosuje. Ciekawe ile wody jeszcze musi uplynac az ludziska zaczna myslec zanim krzyzyk postawia

... bo prawdziwa inteligencja, która powinna teraz rządzić została wymordowana w lasach, w Katyniu, powywożona na zesłania do ruskich, dzisiaj rządzi hołota robotnicza, która w genach nie ma patriotyzmu, uczciwości

nie mozna generalizowac - ta holota mimo wszystko odbudowala kraj - na sam szczyt wspieli sie ludzie bez kregoslupa, bez twarzy, bez honoru, bez ...mozna by wymieniac w nieskonczonosc czego nie mieli - takie g.... nie czlowiek.

Dokładnie, żadne generalizowanie się nie sprawdza.

jeszcze inni (większość) będą głosować na super towarzysza Cimoszkę,

Trochę ponad 20% to nie jest większość :lol:

To się fajnie mówi, tylko rzadko kto będąc u steru decyduje się na radykalizm - najbardziej znienawidzeni przez społeczeństwo politycy to ci, którzy zrobili porządek przez NIEODZOWNE reformy i cięcia w wydatkach publicznych. Co ciekawe, specjaliści zwykle ich bardzo chwalą [Margaret Thatcher, Leszek Balcerowicz itp.]

Mam otwarta drogę do USA zastanawiam się czy nie uciec , to głupi naród, który niczego nie zrozumie (spójrzcie na poparcie dla towarzysza Cimoszki, przyszłego prezydenta), nigdy nie będzie tu dobrze, ani za 5, ani za 10 lat.

Konstrukcja zdania trochę dziwna, ale domyślam się że chodzi o głupi naród polski. Tylko że ten naród to m. in. społeczność popegeerowska z niewyobrażalną wręcz biedą i bezrobociem, regiony w których nie ma pomysłu na pracę, na edukację, na życie; to także grupy którym się zwykle udaje, bo sporo krzyczą [jak wzmiankowani górnicy, którym wcale się nie dziwię, bo rozpieprzono pieniądze zamiast porządnie zrestrukturyzować przemysł, a tzw. ryl (wybaczcie górnicy) pracuje ciężko jak pracował, niby nic się nie opłaca, ale przekręty na węglu udają się znakomicie].

ŻADNA z ekip rządzących nie zrobiła NIC, co pozwoliłoby ludziom mieć zaufanie do władzy. Stąd im ktoś większe złote góry obieca, tym więcej zbierze głosów niedouczonych, poniżonych, nie widzących szans na życie ludzi. Naród tworzy historia, a ta najnowsza nie jest zbyt optymistyczna.

Do USA nie musisz uciekać, po prostu wyjedź :lol:. Może tylko się pospiesz, bo tu za jakieś 10-15 lat nie będzie młodych, którzy by pracowali na nasze emerytury... wszyscy będą "na Zachodzie".

Dlaczego, ba prawdziwa inteligencja, która powinna teraz rządzić została wymordowana w lasach, w Katyniu, powywożona na zesłania do ruskich, dzisiaj rządzi hołota robotnicza, która w genach nie ma patriotyzmu, uczciwości

No, zwłaszcza gdy sobie uprzytomnić, że ta inteligencja wymordowana w Katyniu w chwili śmierci miała co najmniej ok. 20 lat, więc dzisiaj byłaby w wieku, w którym zwykle się już nie rządzi... :-?

Taki ogólny krzyk się nigdy nie sprawdza. Ale radio Maryja uważa, że jednak wskazanie największych wrogów RP - Żydów, komunistów i Michnika - załatwi wszystko. I dobrze, że wierzących w takie banialuki jest coraz mniej.

ja tam zwolennikiem ojca dyrektora nie jestem, ale proszę zwrócić uwagę, że On prosi, a to zasadnicza różnica między SLD, które kradnie, oszukuje, przykład Cimoszewicza,

Z ojcem dyrektorem to jest tak, wszystko jest dobrowolne, ludzie moga przestać dawać.

to nie proszenie , to robienie wody z mozgu, a to chyba roznica :-?

czy ludzie moga przestac dawac?

no nie wiem :lol: :wink:

witam

Jareko kogoTy nazywasz hołotą?

Może tych którzy kupują u Ciebie okna?

Na kogoś kto tak uważa teżbym nie głosował

Marek

widzisz - chyba niezbyt dokladnie moj post przeczytales - o holocie wspomnial Mdzelawski - o holocie robotniczej

Jestem przeciwny jakimkolwiek uogolnieniom i jak sadze moj post chyba byl jednoznaczny. Po latach ucisku i wojny wlasnie ci o ktorych w tak niemilych slowach wypowiedzial sie Mdzelawski odbudowywala nasz kraj, zreszta co ja historie bede przypominal - kazdy wie lub powinien wiedziec jak wtedy bylo i faktem jest ze przy braku inteligencji, dalszym wyniszczaniu jej przez UB i pozniej SB i innych organizacji (jak chocby w czasie wojny AL) do wladzy doszly jednostki o ktorych slowo holota bardzo delikatnym jest. Wystarczy przesledzic nasza filmoteke narodowa i przyklady ludzi "wladzy" - jakimi byli i co soba reprezantowali i cholera - mozesz mowic o mnie co chcesz - ale mentalnosc wiekszosci ludzi dzis na swieczniku wladzy nie odbiega od tamtych z lat 40-50 czy pozniejszych. Mimo ze w graniaczkach od Armaniego czy Bosa chodza to sloma z butow im wystaje. Sloma nie jako symbol chlopskiego pochodzenia tylko mentalnosci.

witam

Może tych którzy kupują u Ciebie okna?

Na kogoś kto tak uważa teżbym nie głosował

Marek

a nie przesadzasz Ty czasem z tym atakiem na jareko?

a jak myslisz za kogo nas maja ci nasi kandydaci w swej zdecydowanej wiekszosci??

raczej wiem o czym myslal jareko piszac to co napisal

a Ty raczej tego nie zrozumiales

Jareko napisałeś

Niestety mdzelawski - mysle podobnie - narod w wiekszej swojej masie tepy jest i niereformowalny i nauka jest mu obca :(. Wystarczy obiecac mu manne z nieba i zaglosuje. Ciekawe ile wody jeszcze musi uplynac az ludziska zaczna myslec zanim krzyzyk postawia

Wybacz Jareko ,ale TEN naród nie jest tępy i nauka też nie jest mu obca

bo znając jego historię wiesz ze mimo wszystko przetrwał

Nia uzywaj takich okresleń bo to jest obrażliwe.Natomiast państwo mdzalewscy niech wyjeżdzają do USA.Moze tam bedzie im lepiej.

Marek

widzisz - zarowno TY jak i ja mamy prawo do oceny otaczajacego nas swiata - dla mnie w dalszym ciagu narod w swej wiekszosci jest taki jaki jest. Stad - i znow powiem ze w mojej ocenie - wszelkiego rodzaju ruchy populistyczne znajda w nim uznanie i zdobeda glosy.

Napisalem takze:

mentalnosc wiekszosci ludzi dzis na swieczniku wladzy nie odbiega od tamtych z lat 40-50 czy pozniejszych. Mimo ze w graniaczkach od Armaniego czy Bosa chodza to sloma z butow im wystaje. Sloma nie jako symbol chlopskiego pochodzenia tylko mentalnosci.

mdzelawski zas:

dzisiaj rządzi hołota robotnicza, która w genach nie ma patriotyzmu, uczciwości

i z jego slowami ja sie zgadzam nawet jesli sa obrazliwe w swej wymowie

Ty masz prawo do wlasnej oceny

Natomiast Twych slow:

Może tych którzy kupują u Ciebie okna? nie za bardzo rozumiem. Co ma piernik do wiatraka?Nawet gdybym handlowal pietruszka mam prawo miec takie a nie inne poglady.

Pocieszajace w tym wszystkim jest to ze w rankingach populisci i ekstrema raczej traca niz zyskuja a to moim zdaniem swiadczy o powolnym ale jednak wyciaganiu prawidlowych wnioskow :)

Przerazala mnie wizja wynikajaca z rankingow pol roku temu (ponad 20% poparcia - zgroza) - Leppera jako prezydeta czy premiera i Samoobrony u steru wladzy. Blondyna z kurwikami w oczach zapewne ministrem skarbu by zostala ;). A glowny program naprawy III RP pewnie zamknalby sie w jednym posunieciu - Balcerowicz musi odejsc ;)

Moim zdaniem bez radykalnej zmiany ordynacji wyborczej jak i pewnych zapisow w konstytucji nie ma szansy na poprawe czegokolwiek. Znow glos obiecujacy gruszki na wierzbie czy tez glos z ambony wykreuje nam nowa wladze a ona juz sobie sama dobierze odpowiednie nazwiska. I niestety to ze ktos ma prawomocny wyrok odsiadki (nawet w zawieszeniu) nie bedzie mialo znaczenia. Tak niestety to widze i nie jest to przyczynek do tego by miec o calosci spoleczenstwa pochlebna opinie :(

• 2 weeks później...

Mam otwarta drogę do USA zastanawiam się czy nie uciec , to głupi naród, który niczego nie zrozumie . prawdziwa inteligencja, która powinna teraz rządzić została wymordowana w lasach, w Katyniu, powywożona na zesłania do ruskich, dzisiaj rządzi hołota robotnicza, która w genach nie ma patriotyzmu, uczciwości

:o :o :o :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Zupelnie przez przypadek tutaj zajrzalem i oczom nie wierze ,Elita Forum.......

Musze zapytac ojca Rydzyka czy Pan Bog lepi takie egzemplarze gdy jest w zlym nastroju i chce zrobic na zlosc np.Forumowiczom aby czytali ich wypociny??

Szkoda ze nie uciekles /wyjasnij tylko przed kim / do usa ,tam podobnych tobie co nie miara wiec pozostalbys niezauwazony.

Cale szczescie ze ta przedwojenna inteligencja nie doczekala dnia ,w ktorym mogla by to przeczytac, z pewnoscia wyciagnela by z szuflady pistolet i palnela sobie w leb ze doczekala takich czasow.

Ciekawe jaki procent tego forum stanowi ta robotnicza holota.

Powiedz jeszcze tylko za ile tatus kupil ci ten twoj dyplom informatyka i na jakiej smiesznej uczelni.

To tyle ,pozdrawiam ojca Rydzyka, inteligencje, holote robotnicza i bede sie modlil do Boga o odrobine rozumu dla tej Elity Forum. Amen

a propos pamiętacie te audycje jak słuchacz zadzwonił do O. Rydzyka i powiedział ze ma tylko dwa słowa -Ch...Ci w dupe :lol: ...kiedys jak jezdzilem nocą autem to słuchałem tego ....to było lepsze niz niejeden markowy kabaret

mialem ten sam klimat

kiedys wracalem sam do polski na swieta wielkanocne (w tym roku) pogoda do dupy, mgla od zgorzelca do samego wroclawia, autostrady ;) zablokowane bo karambole jakies straszne itd w sumei droge ktora normalnie robie w 10 godzin przejechalem w 20

ale na duchu trzymalo mnei sluchanie jak owce sie produkuja rydzykowym mnichom

tak wylewalem ze nawet spac mi sie nie chcialo

i chociaz normalnie jak slysze msze w radio i w ogole na dzwiek maryja az mnei wykreca to kurcze sam bylem zaskoczony i chyba kiedys (kiedy bede mial staly odbior) zostane wiernym sluchaczem, albo bede se nagrywal te audycje zeby sluchac w samochodzie ;)

super sprawa

a najlepszy jest ten pedalski glosik prowadzacego ;)

Witam

Opowiem Wam niezla historie..... :( ....kiedys koledzy zmarla babcia :( ....wiec musowo trzeba bylo zrobic porzadki...tudziez wywiezc jakies szpargaly, itp....jak doszlismy do szafy....to tam na polce w kilku kartonach po butach ...elegancko uzbierane...wg. dat...co bylo?....przelywiki na o.Rydzyka....szok ! ....az wszystkim dech zaparlo...bo babulinka cienko przedla...wiec jej pomagalismy....mimo iz to kolegi babcia :) ....a najlepsze na samym wierzchu bylo....PODZIEKOWANIE.....od ojca dyrektora !! :) :) ....z prosba o wiecej przelewow :(:( ....i niech mi ktos poqwie, ze starsze osoby nie sa naiwne?

Niezly ognisko wieczorkiem zrobilismy....i nawet kielbaski byly ;)

Pozdrawiam