MaBi 01.08.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Chciałbym pomalować rury PCV takie pomarańczowe stosowane do kanalizy ale niestety nie wiem czym. Oczywiście wykorzystałem je gdzie indziej i dlatego chcę zmienić ich barwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Navares 01.08.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Nie ma takiej farby która by nie wyblakła i nie wymagałaby konserwacji... Lepiej zainwestować troche grosza i kupic dobrej firmy takie ktore nie straca koloru po roku.. a pomarańczowe upchnij jakiemuś hydraulikowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 01.08.2005 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Dzięki Navares ale ja nie szukam farby, który nie wymagałby konserwacji tylko szukam środka którym można pomalować materiał z którego wykonana jest rura kanalizacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heatron 01.08.2005 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Chlorokauczuk powinien najdlużej się trzymać. Trzeba tylko najpierw porządnie zmatowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 02.08.2005 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Najpierw odtłuścić benzyną. Potem - są farby rozpuszczalnikowe, podkładowe pod farby alkidowe /"olejne".Spoko to się nadaje. Podkładowe są bardziej matowe i mają wyższą przyczepność. Poza tym tańsze. Potem można jechać po nich nawet i dyspersyjną do ścian. Ćwiczę to od lat. Jak chcesz przepłacić to można kupić farby deklarowane do tworzyw. Ale to jest to samo - tyle, że drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 08.08.2005 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Sp5es serdeczne dzięki.Wolałbym jeżeli to możliwe farbę bez podkładu bo mam niewiele powierzchni do malowania i nie chciałbym kupować kolejnej puszki do kolekcji. Z farb deklarowanych jako do PCV udało mi się dotrzec tylko do lakierów w spraju a ja chciałbym malowac wałkiem.W międzyczasie dowiedziałem się, że PCV stosowany na zewnątrz można malować: - farbą emulsyjną po zmatowieniu- poliuretanową- akrylemkażda z tych wersji pochodzi od innego autora i nie wiem czy są wiarygodne. Sp5es co o nich sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts