Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czarne podłogi

ewasuw

Recommended Posts

razem z mężem remontujemy dom. Są w nich drewniane podłogi, część z nich odzyskalismy natomiast w jednym pokoju niestety nie udało się to.

Mój mąż wymyślił że pomalujemy ją na jakiś nie typowy kolor - stanęło na czarnym. Trochę się boje tego czarnego.

Czy może ktoś widział gdzieś podłoge pomalowaną na czarno, ciekawa jestem jak to wyglądało.

Do tego pokoju planujemy jasne ściany, ma w nim stać tylko wypoczynek, stara drewniana skrzynia wypatrzona na babcinym strychu i koza (piecyk).

Ciekwa jestem co myślicie o takim pomyśle, a może ktoś podpowie coś ciekawego...

Ewa

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Także przestrzegam przed ciemną podłogą nie tylko czarną ale i o wiele jaśniejszą np. merbau czy ipe.

Każdy paproch, nie mówiąc juz o kurzu widać i żeby było czysto "dla oka" to trzeba sie napracować.

Gdybym posłuchała rad innych osób, którzy odradzali ciemne podłogi, miałabym o wiele mniej pracy, choć podlogi ciemne bardzo mi się podobają.

Żeby nie wyciągać za każdym razem odkurzacza kupiłam sobie tzw. "kaśkę" szczotkę elektryczną i sporo zaoszczędzam czasu na zbieraniu paprochów z ciemnej podłogi.

nie lecę mopem na tygodniu :wink:

zamiatam tu i ówdzie gdzie dzieciaki coś nakruszą i tyle. Poza tym jak sprzątamy co tydzień to scieramy kurze wszędzie (na książkach na szafkach i szafach na górze itp. tzw świąteczne dla niektórych porządki). To chyba minimalizuje ilość kurzu w całym mieszkaniu.

Teraz będę miała wenge i to olejowane. Mój mąż jest w strachu że do oleju kurz się będzie przyklejał. Zobaczymy.