ewasuw 01.08.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 razem z mężem remontujemy dom. Są w nich drewniane podłogi, część z nich odzyskalismy natomiast w jednym pokoju niestety nie udało się to.Mój mąż wymyślił że pomalujemy ją na jakiś nie typowy kolor - stanęło na czarnym. Trochę się boje tego czarnego. Czy może ktoś widział gdzieś podłoge pomalowaną na czarno, ciekawa jestem jak to wyglądało.Do tego pokoju planujemy jasne ściany, ma w nim stać tylko wypoczynek, stara drewniana skrzynia wypatrzona na babcinym strychu i koza (piecyk).Ciekwa jestem co myślicie o takim pomyśle, a może ktoś podpowie coś ciekawego... Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 01.08.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 może lepiej na gorzką czekoladę? coś takiego jak wenge. Czarna będzie wyglądać sztucznie, a taka brązowo-czarna chyba ciut bardziej naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.08.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 czarny, sama nie wiem Czarny jest bardzo dominujacym kolorem i nie wiem czy tak duza powierzchnia jak podloga bedzie dobrze wygladac. Ale grafitowy to juz co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewasuw 01.08.2005 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 może lepiej na gorzką czekoladę? coś takiego jak wenge. Czarna będzie wyglądać sztucznie, a taka brązowo-czarna chyba ciut bardziej naturalnie. gorzka czekolada...super pomyślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 01.08.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 ja mam czarniusieńką podłogę ale częściowo z czerwonym drewnem:http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=34906 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 01.08.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Myslę że czarna podłoga jest fajna, chociaż czekolada tez git pomysł. Ja zamierzam mieć czarna podłogę w łazience. No chyba że znowu nam sie pomysły zmienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewasuw 02.08.2005 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 ja mam czarniusieńką podłogę ale częściowo z czerwonym drewnem: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=34906 podoba mi się...chyba zostaniemy przy czarnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 03.08.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Odradzam.Na ciemnych gładnich jednolitych powierzchniach widać każdy paproch.Mam ciemnobrązowe schody i ciągle mam ochotę je przecierać.Proponuję jakiś melanż a nie jednolity kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 03.08.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 hmm to z kurzem to święta prawda , a macie jasne to pomieszczenie ? (okna , dużo światła)? Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 03.08.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Także przestrzegam przed ciemną podłogą nie tylko czarną ale i o wiele jaśniejszą np. merbau czy ipe. Każdy paproch, nie mówiąc juz o kurzu widać i żeby było czysto "dla oka" to trzeba sie napracować. Gdybym posłuchała rad innych osób, którzy odradzali ciemne podłogi, miałabym o wiele mniej pracy, choć podlogi ciemne bardzo mi się podobają. Żeby nie wyciągać za każdym razem odkurzacza kupiłam sobie tzw. "kaśkę" szczotkę elektryczną i sporo zaoszczędzam czasu na zbieraniu paprochów z ciemnej podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewasuw 04.08.2005 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 hmm to z kurzem to święta prawda , a macie jasne to pomieszczenie ? (okna , dużo światła)? Aga pomieszczenie 25m2, ściany łososiowe, pomieszczenie średnio jasne. Klamka już chyba zapadła...mąż się uparł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 05.08.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Ewasuw - Miałem coś takiego - czarna terakota z czarnymi fugami , ściany jesne zielonkame z białymi fugami - odradzam , odradzam , odradzam - nigdy więcej -chyba , żę mąż będzie codziennie latał ze ścierą lub innym mopem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nordma 05.08.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Ja mialam kuchnie, lazienke, WC i caly przedpokoj w czarnych plytkach, matowe, z lekkim szarawym "marmurkiem". Wygladalo rewelacyjnie, nie mialam kurzowych problemow, ZERO. Na jednolitej i lakierowanej powierzchni pewnie brudz jest bardziej widoczny. Wygladalo rewelacyjnie.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 06.08.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Zapomniałem napisać - moje były płytki z połyskiem i jednolicie czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 08.08.2005 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 z ciemna podłogą nie da się zaprzyjaźnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 08.08.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 ja mam obecnie ciemną podłogę w mieszkaniu - parkiet ipe, a w domu będzie jeszcze ciemniejsze wenge. Nie widzę żadnych problemów w utrzymywaniu czystości - odkurzamy raz w tygodniu, i jest czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 10.08.2005 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 i w ciągu tygodnia nawet mopem nie przelecisz? i kurzu nie widać? niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 11.08.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Sama mam parkiet z ipe i widać każdy paproch. Odkurzanie tego parkietu raz w tygodniu nie wystarczy chyba, że posiada się elektryczną szczotkę lub mało przebywa się w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 11.08.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 nie lecę mopem na tygodniu zamiatam tu i ówdzie gdzie dzieciaki coś nakruszą i tyle. Poza tym jak sprzątamy co tydzień to scieramy kurze wszędzie (na książkach na szafkach i szafach na górze itp. tzw świąteczne dla niektórych porządki). To chyba minimalizuje ilość kurzu w całym mieszkaniu. Teraz będę miała wenge i to olejowane. Mój mąż jest w strachu że do oleju kurz się będzie przyklejał. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 11.08.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Do olejowanej podłogi nic sie nie przykleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts