yupiter 01.08.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Witam. Mam pytanie czy nie przesadziłem z ceną. Ostatnio dogadałem się z autoryzowanym instalatorem na wykonanie CO, instalacji wodociągowej, kanalizacyjnej (piony już są) i gazowej (wewnątrz od skrzynki). Budynek dwukondygnacyjny, ok. 210 m2 + garaż. Ogrzewanie grzejnikami (15 sztuk Kermi) + podłogówka w kuchni i dwóch łazienkach. Podłączenie kotła z zasobnikiem dobrej firmy, wyprowadzenie instalacji pod solar (bez samego solara na dachu), podłączenie kominka w systemie zamkniętym z płaszczem wodnym. Generalnie ok. 16 punktów CO + 19 punktów wod-kan.Cena 46.000 brutto robocizna z materiałami. Co myślicie? Przepłacone? Pozdrowieni. YP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 01.08.2005 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Zapomniałem dodać, że w tej cenie jest koszt kotła z zasobnikiem: 15.999,0 brutto, kominka z płaszczem wodnym i osprzętem to 7.990,0 brutto. Także te inne rzeczy (instalacja wod, kan, gaz i CO, grzejniki i podłogówka z osprzętem) , to ok. 22.000,0 PLN. Pozdrowienia. YP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olomak 08.08.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Będę budował domek parterowy bez piwnicy 130m2 z garażem.Ogrzewanie na pellets-kocioł 8500 zł brutto.C.O.( kocioł ,rozprowadzenie, grzejniki webermana,ogrzewanie podłogowe) + woda i kanalizacja.= 25000 zł brutto z robociznąwykonanie w nowej technologii rurek powlekanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 08.08.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 za taką kasę, zrobię to z kolektorami Hewalex, kotłem kondensacyjnym z zasobnikiem, dobrej firmy, kominkiem Makroterm 18 kW, grzejnikami Kermi z bardzo dobrych materiałów, kontakt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.08.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Kocioł z zasobnikiem za 16 tys? Co to - viessmann kondensat serii 300? Drogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts