Marikas 01.08.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Witam. Nie wiem już co mam dalej robić - może ktoś z Was mógłby mi pomóc. Mieszkamy w domku jednorodzinnym w niewielkim miasteczku pod Warszawą w dość cichej, spokojnej okolicy...spokojnej przez cały tydzień oprócz KOSZMARNEJ SOBOTY. Wprowadziliśmy się niedawno i po prostu nie zdawaliśmy sobie sprawy, jakie utrudnienie powoduje "bazaro-targ", który odbywa się w każdą sobotę na wielkim placu jakieś 200m od naszego domu. Tłumy ludzi przetaczające się ulicą (nie ma chodników) i dziesiątki samochodów, które parkują, gdzie się da, a zwłaszcza na 2,5m pasie zieleni oddzielającym ogrodzenia od ulicy. Trąbienie i huk aut już od 6-7 rano... To jest, jakiś koszmar! W sobotę ok. 14-stej targ się kończy i okolica wygląda, jak po przejściu tajfuna, a kiedy jest deszczowy dzień - osiedle zamienia się w jedno wielkie bajoro błota. Dla nas weekend zaczyna się niestety dopiero w niedzielę. Wzywaliśmy straż miejską, składaliśmy pisma do burmistrza - na razie bez skutku. Macie, jakiś pomysł czego jeszcze próbować? Czy jest jakieś konkretne prawo, którym można się podeprzeć? Błagam, pomóżcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts