Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 5 months później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

Właśnie rozpoczynam budowę C30, buduję stan developerski dla klienta z Poznania. Ogólnie projekt fajny, ale ma kilka wad moim zdaniem.

a) schody w salonie,

b) mało czarowny schowek nad garażem Kosztować będzie prawie tyle co powierzchnia mieszkalna, a pozytek żaden

jeżeli ktoś w wlkp buduje c30 dajcie znać, wymienimy poglądy.

pozdrawiam wszystkich serdecznych

bartosz01

• 2 weeks później...
Budujemy z mężem serdecznego pod Konstancinem. Jesteśmy na etapie stan surowy otwarty, ale jest już instalacja elektryczna, wod-kan i podłogówka na dole, okna i drzwi zamówione a w tym tygodniu zaczną się wylewki i tynki. Mam trochę zdjęc, ale nie mam stałego dostępu do netu i musiałabym je przeskanowac u koleżanki i dopiero wtedy jakoś wtłoczyc na forum. Mam nadzieję, że jakoś się za to wezmę. A jeśli jesteście przejazdem w naszych okolicach to zapraszam na wizję lokalną.

• 2 months później...

1. Nie ma pomieszczenia gospodarczego (jakiegokolwiek :o ) - pewnie lazienka przy garazu bedzie pelnic te funkcje?

2. Nie ma przejscia z garazu do domu - jest za to ...schowek (nr 5 na rysunku ) Zachodzę w głowe... co tam da rade schowac?! :o :D

Ma toto 1,9 m2 z czego 3/4 zajmuje przestrzen potrzebna do otwarcia drzwi :-? :lol: Juz naprawde lepiej z tego zrezygnowac i albo dac przejscie do garazu albo powiekszyc łazienke....

3. na gorze - znowu ...schowek... pomijam ze waski jak kiszka - czyli ustawiajac cokolwiek odcinamy sie od rzeczy schowanych tam wczesniej...zeby wyjac cos spod okna trzeba bedzie prawdopodobnie wyjmowac graty blizej stojace. nie ustawisz tam raczej zadenego reagliku ani polek . Pytanie drugie mnie nurtuje - po co w takim schowku okno?! :o (bo to zeby elewacja byla symetryczna to troche za maly powod :-? )

Skoro docelowo bedzie to prawdopodobnie waska graciarnie (przez to okno tez wlasnie nie za bardzo mozna wstawic zadnych polek). Zrezygnowalabym z tego i zmienila na pozadna garderobę. :wink:

Reszta - ok raczej , ladnie wyglada z zewnatrz.

Jest bardzo podobny do takiego jednego projetu Archetonu i z zew wlasnie w "archetonowskich" klimatach... :) (ale nazwisko - mowi ze to dom z kolekcji lipinskich :wink: )

a tak przy okazji :wink: - sorry ze nie do konca w temacie "Szczesliwego"- te domki archetonowskie, (nie mowie o ukladzie wnetrz i pow. tylko o zew wygladzie )

nie wiem czy tylko ja mam moze takie wrazenie ze ten szczesliwy taki "archetonowski" jest? :wink: :D

http://www.archeton.pl

projekty min. Jaspis, kalcyt, Klara, Porfirion, Rachela, Straczek...

(nietety archeton ma tak durnia strone internetowa ze nie wiem jak dac bezposredni link do danego projetu)

• 1 month później...
  • 2 months później...