kubanki 04.08.2005 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Witam,wrzuciłem parę zdjęć działki, projekt wrzucę, jak tylko architekt prześle mi w wersji elektronicznej.Whisper, będę wdzięczny, jeśli prześlesz mi namiary na tę firmę, wysłałem zapytanie do kliku - ze strony mitek.pl, ale odpowiedź poza moderndachem (u których byłem wcześniej osobiście) dostałem tylko z Hatka, że przekierowują sprawę do Moderndachu, bo dla nich to za daleko. Bubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubanki 04.08.2005 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Żaba, niezależnie od tego, czy cena jest wygórowana, czy nie, należy się targować. Zwłaszcza, jeśli na ofercie wyraźnie napisane jest, że cena jest do negocjacji Na razie wciąż czekam na ponowną wycenę - obiecali dosłać do piątku. No i mam nadzieję, że od innych firm też coś dostanę. Bubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubanki 04.08.2005 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Martka,pięknie jest rzeczywiście, ale wszystko ma swoją cenę - do najbliższego PKSu (który jeździ co 3 godziny w dni robocze) mamy 4km i to szutrowej drogi... Tak więc jesteśmy skazani na samochód. Na szczęście droga do miasta jest bardzo ładna, przyzwoita pod względem jakości i niezbyt ruchliwa. 25km pokonujemy w pół godziny. Bubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 05.08.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Martka, pięknie jest rzeczywiście, ale wszystko ma swoją cenę - do najbliższego PKSu (który jeździ co 3 godziny w dni robocze) mamy 4km i to szutrowej drogi... Tak więc jesteśmy skazani na samochód. Na szczęście droga do miasta jest bardzo ładna, przyzwoita pod względem jakości i niezbyt ruchliwa. 25km pokonujemy w pół godziny. Pomysł z utwardzeniem drogi zapowiada się ciekawie. Napiszcie za ile udało się Wam kupić te podkłady. Co do aztotów na horyzoncie... 30 km to chyba jednak troszkę blisko. A wiatry w którą stronę wieją? Działeczka prześliczna a słup suuuuuper Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubanki 05.08.2005 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Co do aztotów na horyzoncie... 30 km to chyba jednak troszkę blisko. A wiatry w którą stronę wieją? Zupełny spokój, nigdy nie było żadnych problemów. Azoty są na południe (z lekkim odchyleniem na wschód), przeważające wiatry to z północnego zachodu, ale nawet przy południowych wiatrach nigdy nie odczuliśmy ich obecności. Bubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 05.08.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Mam nadzieję, że te azoty to nie na zachodzie.Jeżeli na zachodzie to bym siętak nie cieszył, chociaż może pył lżejszy to dalej leci.Biskupice akurat w ogonie zrzutowym z takiego komina http://www.zec.poznan.pl/karolin.htm, a on akurat o 20 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 05.08.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Martka, pięknie jest rzeczywiście, ale wszystko ma swoją cenę - do najbliższego PKSu (który jeździ co 3 godziny w dni robocze) mamy 4km i to szutrowej drogi... Tak więc jesteśmy skazani na samochód. Na szczęście droga do miasta jest bardzo ładna, przyzwoita pod względem jakości i niezbyt ruchliwa. 25km pokonujemy w pół godziny. Bubu Budowanie w takich warunkach to prawdziwe wyzwanie - mamy tyćko podobnie! ale coś za coś ...Takie tereny to taki kącik zapaleńców... A mieszczuchy do miasta proszę.... A my uzyskamy tytuł osadnika roku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 06.08.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Dzisiaj przeczytałam Wasze pierwsze wpisy do Dziennika i powiem ,ze mi sie podoba i dodam jeszcze ,ze okolice macie piękną.Mam nadzieje,ze mogę trochę pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 06.08.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 25 km do miasta to trochę dużo, ale okolica jest tego warta. Działkę macie naprawdę pięknie położoną, no i te sosenki - rewelacja. POZDRAWIAM i ŻYCZĘ UDANEGO BUDOWANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubanki 08.08.2005 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Cieszę się, ża nasza działeczka i okolica podoba się P.T. czytaczom dziennika Co do odległości to powiem tak - mieszkałem 3 lata w Piasecznie pod Warszawą i codziennie dojeżdżałem tyle samo (25km) do pracy. Komfort podróżowania nieporównywalny (na korzyść oczywiście obecnego miejsca). Tu się jedzie spokojnie, bez tłoku i korków, przewidywalnie (no, raz trzeba było objeżdżać częściowo zalaną przez Wisłę drogę) - pełna przyjemność. Bubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.08.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Hej Kubanki Czytam Wasz dziennik i widzę że dochodzicie do znanego mi problemu zjazdu ... Nie wiem jak jest u Was, czy macie rów i musicie kłaść jakieś kręgi, czy lepiej jest i macie "prosto z drogi" ale u mnie to była droga przez mękę Poz uzyskaniu uzgodnienia, jeszcze "tylko" projekt budowlany na zjazd, pozwolenie na budowę i zajęcia pasa drogi ... Mam nadzieję, że nie traficie na takie rzeczy i u Was pójdzie gładko Pozdrawiam, Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 10.08.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 No no kubanki ale macie piękne tereny Aż żal odralniać Tak na serio to życzę szybkiej decyzji o odrolnieniu i jak najmniej wszelkich opłat manipulacyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubanki 12.08.2005 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Majki,sądząc po treści uzgodnienia z gminy, jakie dostałem, to chyba nie powinno być aż takich zadym - jest tam napisane coś ogólnie o tym, że ma być zgodnie z ustawą o drogach publicznych. W każdym razie rowu przydrożnego na szczęscie nie ma.Ale nie chwalę dnia przed zachodem słońca rzecz jasna. Bubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.08.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Ciekawa jestem na ile murarz wycenie robotę A długi weekend będziesz bawił się w drwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubanki 12.08.2005 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Ciekawa jestem na ile murarz wycenie robotę Jak z nim na początku rozmawialiśmy, to mówił o ok. 12 tys. Ale to było wstępnie, jak oglądał koncepcję, więc pewnie teraz po obejrzeniu projektu może powiedzieć co innego. No, ale ja też mogę powiedzieć co innego A projekt w stosunku do koncepcji raczej się uprościł. A długi weekend będziesz bawił się w drwala Heheh, no coś w ten deseń. Ale te nasze sosenki to takie raczej małe są - nie takie rzeczy robiło się ze szwagrem po pijaku :D Bubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.08.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 A kiedy pochwalicie się projektem Może cos napisz chociaż o nim Heheh, no coś w ten deseń. Ale te nasze sosenki to takie raczej małe są - nie takie rzeczy robiło się ze szwagrem po pijaku A szwagier teraz będzie tez pomagał To chociaż dobre powycinajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubanki 18.08.2005 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Andrzejka, projekt za chwilę wrzucę - niedawno dopiero architekt podesłał mi pliki. W wycince szwagier nie pomagał, tylko teść - ale sierpień jest miesiącem trzeźwości, więc wszystko odbyło się zgodnie z przepisami BHP Bubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 19.08.2005 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 kubanki: przejezdzalem wczoraj kolo waszego sasieczna, widzialem drogowskaz..."sąsieczno 5km" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubanki 19.08.2005 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 kubanki: przejezdzalem wczoraj kolo waszego sasieczna, widzialem drogowskaz..."sąsieczno 5km" :D Maksiu, nie radzę próbować tą drogą - bo rozumiem, że chodzi o zjazd z krajowej 10 między Obrowem a Zębówcem - no chyba, że masz przyzwoity samochód terenowy lub traktor. Zwykłą osobówką zawisłbyś smętnie na koleinach przy zjeździe ze skarpy :D Najlepiej skręcić w Obrowie na Osiek i później na drogowskazie w lewo. Albo z drugiej strony od Czernikowa. Bubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 15.03.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 O rany u ciebie nie ma śniegu u mnie leży 20cm, ja też juz bym zaczęła a tu nici. gratuluje szybkich postepów, w ten sposób to na zime wprowadzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts