adi102 01.08.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Witam Szukałem na forum, ale bez skutku.Kogo wołać najpierw? - fachowców od podbitki drewnianej, czy ekipę do elewacji?Logicznie to najpierw elewacja, żeby podbitki nie pobrudzić, ale pewien nie jestem. Jeśli ktoś wie, proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 01.08.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 ELEWACJA nigdy inaczej.Inaczej byś miał mostki termiczne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 01.08.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Mniemam, że elewacja na mokro (jakiś tam tynk cienkowarstwowy). Kolejność zawsze ta sama - najpierw roboty mokre, póżniej suche. Poza tym ułatwienie dla tynkarzy - nie muszą się bawić w superdokładności pod dachem - zakryje to podbitka. Jeszcze jedno: przez elewację rozumiem tylko "wystrój" - tynk, farbę czy cokolwiek innego stanowiące o docelowym wyglądzie ściany. Teraz często w słowie elewacja zawiera się również warstwa izolacji cieplnej. W takim przypadku twoje pytanie byłoby nie na miejscu - ZAWSZE najpierw izolacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 01.08.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 No ja rozumiem to tak...że na elewacji tylko ocieplonej może się pojawić tynk cienkowarstwowy...Czy ktoś pozwolił by sobie na nieocieplenie ścianki kolnakowej...uciąć ocieplenie na wys. podbitki i wyżej goła ściana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 01.08.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 A nie tylko takie rzeczy można zobaczyć na tym świecie senser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 01.08.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 A to w sumie prawda...Głupota nie zna granic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi102 02.08.2005 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Wielkie dzięki !! Oczywiście że chodziło o prace "mokre" warstwę cieplną już mam. Jutro uderzam do tych od elewacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka 02.08.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Ja akurat mam jednego fachowca od podbitki i od elewacji. Ale kolejność jak powiedziano wyżej: najpierw elewacja a potem podbitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 02.08.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 To zależy jak dużo ściany jest pod podbitką-po co ją tynkować strukturą. Docieplić, osiatkować, zrobic podbitkę i otynkować. Chyba że ktoś zamierza rozbierać tą podbitkę w przyszłosci i w inny sposób montować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pafnuc518 12.04.2019 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Żeby nie zakładać nowego tematu wiec pytam...Powyżej podbitki powinno nakładać się strukturę czy wystarczy klej i siatka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 13.04.2019 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 klej siatka nad podbitką i 20 lat tam nie zaglądaj w ogóle nie rozumie tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 13.04.2019 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 klej siatka nad podbitką i 20 lat tam nie zaglądaj w ogóle nie rozumie tematu Kto nie rozumie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 14.04.2019 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 Żeby nie zakładać nowego tematu wiec pytam... Powyżej podbitki powinno nakładać się strukturę czy wystarczy klej i siatka ? Jeżeli masz kasę to nakładaj kto bogatemu zabroni, za xx lat sciągniesz podbitkę i zobaczysz jaka była kiedyś na początku ładna elewacja;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 14.04.2019 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 bezwzględnie podjechać izolacją pionową do dachu, klej siatka teraz można sobie dać podbitkę. dla bogatszych pierw elewacja potem podbitka - to zawsze z 15-20 m2 niepotrzebnie zapłacone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pafnuc518 15.04.2019 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 raczej pytałem o zabezpieczenie czyli czy te metry zaoszczędzone (jak ktoś to nazwał) z samym klejem i siatką nie będą się ....partolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts