Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nie we wszystkich urzędach <rządzi pieniądz>

jag_24

Recommended Posts

Miesiąc temu złożyliśmy z mężem podanie do Wydziału Ochrony Środowiska o wycięcie drzewa.....po jakimś czasie otrzymałam telefon że zrobiono zdjecie i decyzja będzie pozytywna..że tak naprawdę jeśli to dotyczy osoby fizycznej na jej prywatnej posesji to nie będą stwarzac jakichkolwiek przeszkód. :) Drzewko mieliśmy usunąć jedno-a dokładnie świerk..kiedy decyzja już była prawie podpisana zadzwoniła znowu przemiła Pani z Urzędu i zapytała czy jałowiec tez chcielibyśmy wyciąć..odpowiedziałam, ze i okazało się że na to też trzeba miec pozwolenie. I tu Pani mnie mile zaskoczyła A mianowicie sama z własnej woli dopisała mi w mojej prośbie również wycięcie jałowca.. :roll: Dzisiaj mąż udał się do Wydziału Ochrony Srodowiska otrzymał pozwolenie na wycięcie drzewa-decyzję bezterminową ....ale co mnie bardzo zaskoczyło parę godzin później znowu zadzwoniła w/w przeze mnie Pani Urzędnik ażeby...mi pogratulowac pozytywnej dezycji i życzyła zrealizowania naszych planów( w miejsce wyciętego drzewa chcemy zrobić wjazd na posesję). :roll: :roll: :roll:

Byłam bardzo ale to bardzo zaskoczona....nie spodziewałam sie takiego potraktowania ze strony jakiegokolwiek urzedu.

oby każdy urząd wyrobił sobie taką doskonałą opinię.

A tak na marginesie-urząd skarbowy mógłby sie od nich wieeeeeele nauczyć

jag_24

Bardzo mile , ze o tym piszesz

Mnie troche podbudowalas :lol:

Bobiczku !!!

nie badz taki pesymista

moze wiecej osob ma podobna historie w rekawie , ale zwykle mowimy o malo przyjemnych sprawach :-? , sprobujmy dzielic sie milymi historiami z urzedow :lol: :roll:

A mnie mile zaskoczył Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego w Otwocku. Po ludzku podeszli do zaproponowanych zmian szerokości okien - zaprojektowano nietypowe, a chcielismy zamienić na typówkę. Uznali taką zmianę za nieistotną, choć mogli sie upierać że jest to zmiana elewacji. I dzięki temu ominęło mnie robienie projektu zamiennego.