Monika B 02.08.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Pomocy!!! Już mam dość huśtawki przy wyborze dachu. Chcieliśmy dachówkę cementową ze względu na koszty - ok. 5 tys. na dachu, ale mamy grono osób, które bardzo odradza, bo:1. mech- sama widzę, że porasta, ale czy to jest problem poza względami estetycznymi? Chyba od tego dach nie przecieka?2. zawiewający śnieg - dom jest w otwartej okolicy i sąsiedzi mówią, że w zimie to folia na strychu aż trzeszczy tyle tam nawiewa. I znowu - czy to przeszkadza? Przecież nie ma być szczelnie i nie zwiewać wcale?!Nie wiem czy warto dopłacić tyle kasy bo przecież przede mną jeszcze kupe wydatków...Doradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 02.08.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 1. mech- sama widzę, że porasta, ale czy to jest problem poza względami estetycznymi? Chyba od tego dach nie przecieka? 2. zawiewający śnieg - dom jest w otwartej okolicy i sąsiedzi mówią, że w zimie to folia na strychu aż trzeszczy tyle tam nawiewa. I znowu - czy to przeszkadza? Przecież nie ma być szczelnie i nie zwiewać wcale?! Witaj Moniko temat stary jak świat, i był już poruszany wiele razy na tym forum. 1) nowa generacja dachówek betonowych, mniej porasta nawet niż ceramiczne naturalne i anagobowe. Porastanie to rzecz gustu, inni chcą, bo to dodaje klimatu i charakteru dla budynku, inni wręcz peciwnie lubią czyste dachy (jak ja) 2) zamiast foli pod dachówkę możesz zastosować papę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 02.08.2005 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Tak właśnie myslałam, że to już przerabialiście, ale nic nie znalazłam po wstępnej przebieżce, a jestem tu I-szy raz. W kazdym razie dzieki za link. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 02.08.2005 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Witaj Moniko temat stary jak świat, i był już poruszany wiele razy na tym forum. Przejżałam Twoje linki ale niewiele mi rozjasniły. Może, skoro tyle dyskutowaliście, podacie mi linki na te strony. Chętenie się wczytam.Z góry dziękuję.Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 02.08.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 niemozliwe, skorzystaj z opcji szukaj - na 100% to jeden z popularniejszch tematów,sam mam cementową, prawie dwa lata - nic nie porasta, zreszta nie zauwazyłem, żeby na cementowej coś specjalnie wyrastało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts