Gość 30.08.2002 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2002 On 2002-01-20 16:13, lullabysta wrote: A pamiętam że kiedyś robiłem polską blachą huty Floriana(2 lata temu), i po 5 miesiącach inwestorka mnie wezwała, bo ma łaciaty dach, a to po prostu poodpadała farba, a pod spodem było coś jakby talk dla lepszego wyobrażenia. Może teraz się poprawili, ale generalnie przestrzegam, zwłaszcza na materiałach dachowych, -za tanie pieniądze to psy mięso jedzą. Pewnie są wyjątki, ale generalnie to jest prawda Pzdrw Artur Artur, czy pamiętasz, kiedy dokładnie robiłeś tego Floriana? Słyszałam, że w ciągu ostatnich 2 lat producent tej blachodachówki zmienił całą linię produkcyjną, co podobno znacznie wpłynęło na poprawę jej jakości. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 30.08.2002 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2002 na moim dachu- prostym dwuspadowym leży od 5 lat Lindab i nie ma na nim śladu rdzy, nic też nie przecieka w miejscach wkrętów farmerskich . Zostało mi trochę blachy, więc zrobiłam z resztek mały daszek na murze oddzielającym posesję od sąsiadów . Nie rdzewieje i sprawdza się dobrze pomimo, że to już nasza radosna twórczość, a nie dekarza. Kawałki blachy leżą pod chmurką przy garażu od 5 lat i nie pordzewiały (miały być wykorzystane na dach w psiej budzie , ale mój pies ani myślał do niej wchodzić, więc buda została wydana na wieś zanim pokryliśmy ją blachą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.08.2002 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2002 Wszystko jest kwesją gustu i zasobności portfela. Obecnie na rynku są bardzo dobre blachodachówki jak i dachówki. Cena dachu z dachówki ceramicznej (licząc z cięższą więźbą) trzeba pomnożyć przez dwa w poruwnaniu do dachu krytego blachodachówką. Osobiście wybrałem dachówkę ceramiczną, bo blachodachówka mi się nie podoba, poza tym mam dość skomplikowany dach i z blachodachówki byłoby dużo odpadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts