Akuś 02.08.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Jak w temacie.Przed wstawieniem drzwi wewnętrznych czy po?Przed malowaniem czy po? Każdy mówi mi co innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 02.08.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 My robimy tak:-drzwi wewn-gładzie-parkiet (ułożenie)-cyklinowanie parkietu (za 2-3 tygodni)-malowanie parkietu-zabezpieczenie folią parkietu-malowanie ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 02.08.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Akus, nie wiem jak jest fachowo, ale ja zrobila bym przed. Biorac pod uwage ze cykliniarka mozna przejechac niechcacy po scianie a malowanie nie przeszkadza zrobionemu parkietowi nakrytemu dobrze folia. To samo jest z drzwiami, jak bedziecie uwazac przy montazu to parkietowi sie tez nic nie stanie, no chyba ze usmiecha sie Wam szlifiereczka szlifowac wszystkie katy kolo framugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akuś 02.08.2005 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Mohag - też tak kombinowałam. Ale wczoraj mnie moi spece od spraw różnych zbili z tropu twierdząc, że mogą niechcący podniszczyć mi podłogę przy malowaniu szurając drabiną... I to tez jest dla mnie logiczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 02.08.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Akus, to niech nie maluja na drabinie. Walek na kiju im wystarczy Z drugiej strony bez przesady, obecne domy nie maja po 4 m w gore i drabina nie musi byc konieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giga 02.08.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 U nas już polakierowane wszystkie podłogi - tylko bez listew.Drzwi teraz wstawione i obrobione - malowanie ,listwowanie na końcu.A malarze owijajš nogi drabiny aby nie rysować podłogi ,mylę ,ze dobrze wyszło bo cykliniarka w dwóch miejscach obiła nam poważnie cianę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 02.08.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Dobrze jest pomalować sufity na gotowo i zostawić tylko jednokrotne malowanie ścian po cyklinowaniu i lakierowaniu ścian., wcześniej pomalować ile tam Wam potrzeba (1,2 razy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 02.08.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Mohag - też tak kombinowałam. Ale wczoraj mnie moi spece od spraw różnych zbili z tropu twierdząc, że mogą niechcący podniszczyć mi podłogę przy malowaniu szurając drabiną... I to tez jest dla mnie logiczne... no nieeeee!!! TO NIECH ROBIA TAK, ZEBY NIE ZNISZCZYC!!! JAKA BEZCZELNOSC!!! Akus - nie wiem jak Ty, ale gdyby mi ktos taki tekst powiedzial, to bym sie rozesmial w twarz mu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek 02.08.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 malowanie sufitumalowanie ścian wstępnecyklinowaniemalowanie ostateczneościeżnice jeżeli są regulowanelistwy przypodłogowe Ja wstawiałem drzwi przed malowaniem potem ich zabezpieczenie zajeło mi więcej czasu niż fachowcom ich wstawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rokas 03.08.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 - malowanie wstępne - montaż ościeżnic - układanie i cyklinowanie parkietu łącznie z listwami - malowanie na gotowo. Przy obijaniu listew zawsze zostaną jakieś szpary między listwą i ścianą. Aby nie były widoczne trzeba je wypełnić gipsówką i dopiero wtedy malować ścianę. Na czas malowania ściągasz drzwi, ościeżnice i listwy zabezpieczasz taśmą malarską. Jak uświadomisz malarzom ile kosztuje cyklinowanie parkietu to na pewno będą uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts