Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Shell - zbiornik na gaz płynny

Recommended Posts

ja mam gaz Z BP i co mogę powiedzieć: kibel 8) Nie odebrali instalacji na czas(mimo zapisów w umowie) i uważają, że wszystko jest Ok :evil: więc ja im niechcę zapłacić za podłączenie. Z ich strony nawet przepraszam nie usłyszałem. Sprawa raczej oprze się o sąd :-? Ale ja jestem spokojny.

Ale rozglądam sie za innym "paliwem" żeby nie być uwiązanym. Od tamtego roku ceny wzrosły tyle, że na zatankowanie zbiornika potrzeba jakieś 1300 zł wiecej :o

nie ma jak własne. Żadnych umów, pretensji, oskarżeń itp.

ja mam gaz Z BP i co mogę powiedzieć: kibel 8) Nie odebrali instalacji na czas(mimo zapisów w umowie) i uważają, że wszystko jest Ok :evil: więc ja im niechcę zapłacić za podłączenie. Z ich strony nawet przepraszam nie usłyszałem. Sprawa raczej oprze się o sąd :-? Ale ja jestem spokojny.

Ale rozglądam sie za innym "paliwem" żeby nie być uwiązanym. Od tamtego roku ceny wzrosły tyle, że na zatankowanie zbiornika potrzeba jakieś 1300 zł wiecej :o

nie ma jak własne. Żadnych umów, pretensji, oskarżeń itp.

Tez mam BP i z ich winy tankowanie mialem opoznione (pierwsze), przez co wpadlem w inna cene gazu. Po negocjacjach - nie docieralo do nich, ze to ich wina kazalem zabierac butle. Wtedy zmiekli i zgodzili sie zatankowac za pierwotna cene. Teraz przygotowuje sie do kolejnej batalii, bo skorzystalem z promocji "podaj dalej" i dotychczas nie zaplacili osobie polecajacej(4m-ce), a tel. odpowiedzialnej osoby gluchy

• 4 weeks później...
Z dotychczaswych informacji wynika że Shell oprócz tego ze jest firmą znaną i na jakość produktów chyba nie można narzekać - oferuje korzystne rozwiazania w kwestii instalacji zbiornika (obecnie tylko 240 PLN) , dzierzawę też mają nie najdroższą 500 pln netto za rok. .

Ja się dowiadywalem w Orlenie. Tam załatwienie wszystkich formalności przez nich: projekty, uzgodnienia, rury, isnatalcja zbiornika (podziemny) o poj. 2700 l kosztuje 5.500 zł, a dzierżawa roczna około 600 zł. Czy w Shell rzeczywiście jest tak tanio. Co obejmuje ta cena? :o