micha 02.08.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 W warunkach zabudowy mam zapis ,że nie mogę postawić na działce wiaty ani garażu blaszaka ,a jedynie garaż w bryle budynku lub wolnostojący dostosowany wyglądem do domu. Czy znacie może jakiś sposób aby obejść ten przepis Nie mam kasy na budowę garażu i tak bardzo pasowałaby mi wiata lub jakiś estetycznie zakamuflowany iglakami blaszak ,a tu taki klops Czy mogę na przykład zamiast na wiatę wystąpić o pozwolenie na altanę i póżniej w niej trzymać autko lub postawić blaszak jako pakamerę na narzędzia budowlane i w niej parkować ?Poddasze będziemy wykańczać w przyszłości więc będziemy mieć tylko częściowy odbiór budynku i taka pakamera chyba mogłaby stać dłuuugo?Może wypisuję farmazony ,ale tak mi zależy na tej wiacie lub blaszaku. Poradźcie proszę jak obejść ten zapis. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 02.08.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Przepis jest przepis. I stosuj go. Prowizorki są najtrwalsze, a tysiące blaszaków albo innych bud szpeci przestrzeń w naszym kraju. Jak cie nie stać na garaż, to niech auto stoi pod chmurką. Nic mu z tego powodu nie ubędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha 02.08.2005 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Tylko że ja w tym blaszaku lub wiacie chciałam też trzymać różne rzeczy na które nie będzie miejsca w domu np.rowery. A obsadzony tujami lub pnączami blaszak nie musi rzucać się w oczy. Dla mnie estetyka też jest ważna ,ale czasami ze względu na brak kasy trzeba iść na kompromisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 02.08.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 moze sprobuj za jakis czas wystapiac jeszcze raz o warunki na garaz.. z tego co znam nasze urzedy i burd... w nich panujacy to juz pewnie im sie punkt widzenia zmieni z 10 razy :) u mnie podobno sasiadowi zabronili robic piwnicy a 3 lata pozniej ja dostalem pozwolenie na piwnice bez zadnego "ale" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belfrjaw1 02.08.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Na zachodzie taki przepis juz od lat obchodza....stawiaja garaze blaszaki na kolkach...w razie kontroli nikt nie zarzuci ze jest to jakas budowla:) Mozna go czasowo przykotwic do podłoża...Wiem że ktoś uzna to uzna za warciactwo ale coż kazdy sposob dobry.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 02.08.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Można zbudować płot z płyt betonowych, z tym ze w kwadrat i gotowe. U nas tez jest zakaz a "płoty stoją". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek_nad_jeziorem 02.08.2005 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Przepis jest przepis. I stosuj go. Prowizorki są najtrwalsze, a tysiące blaszaków albo innych bud szpeci przestrzeń w naszym kraju. Jak cie nie stać na garaż, to niech auto stoi pod chmurką. Nic mu z tego powodu nie ubędzie. ŚWIĘTE SŁOWA !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 06.08.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Art. 29. Prawa budowlanego mówi jasno: 1. Pozwolenia na budowę nie wymaga budowa: 1) ..... (...) 24) obiektów przeznaczonych do czasowego użytkowania w trakcie realizacji robót budowlanych, położonych na terenie budowy, oraz ustawianie barakowozów używanych przy wykonywaniu robót budowlanych, badaniach geologicznych i pomiarach geodezyjnych; ... budujesz długo, blaszaczek stoi .... i po sprawie a że nie trzymasz tam betoniarki tylko autko... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 06.08.2005 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Przepis jest przepis. I stosuj go. Prowizorki są najtrwalsze, a tysiące blaszaków albo innych bud szpeci przestrzeń w naszym kraju. Jak cie nie stać na garaż, to niech auto stoi pod chmurką. Nic mu z tego powodu nie ubędzie. To że nic mu nie będzie to pewnie i prawda ale mimo wszystko fajnie się zimą wchodzi do choć trochę cieplejszego auta nie mówiąc już o tym że nie trzeba go odśnieżać czy drapać szyb,gdy będę kiedyś na tym etapie budowy też będę kombinował postawić garaż blaszak bo na murowany na pewno nie będzie mnie stać.pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts