arzesz 02.08.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 WitamMam pytanie dotyczące zaworu trójdrożnego. Na zaworze jest przełącznik AUTO i OPEN. Instalator powiedział, że powinno być ustawione na OPEN, ale ten przełącznik sam się ustawia (przeskakuje po jakimś czasie) na AUTO. Czy coś jest nie tak? A jak jest u Was? Proszę o odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 02.08.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 U mnie jest na AUTO i wszystko jest o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 02.08.2005 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 A powiedz mi proszę jak jest z dogrzewaniem wody, bo u mnie mam wrażenie coś nie tak. Nastawiłem nagrzanie wody w termie na 60 C. Piec nagrzał wodę do tej temperatury. Natępnie regulatorem na termie zminiejszyłem na temp wody 40C, ale mimo, że temp. wody w termie jest około 58C to przy zużyciu wody ciepłej piec się włącza i dogrzewa wodę w termie, a wg ,mnie powinien dopiero gdy spadnie temp do około 40. Czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 02.08.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Mylisz się. Temp w zasobniku regulujesz pokretłem temperatury na zasobniku (termostatem). Pokretło temp. na kotle służy do ustawiania tylko i wyłącznie temp. wody c.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 02.08.2005 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Ale ja nastawiłem właśnie tym pokrętłem na termie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 03.08.2005 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Podciągam temat. Wczoraj zauważyłem, że piec załącza się ale obieg nie idzie przez termę tylko tak jakby wewnątrz pieca.Czy to jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 04.08.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 ???????? Przeczytaj sobie prosze instrukcje obsługi. Popros swojego instalatora, aby chocc troche przeszkolił Cie z oblsugi kotla i poinformował o podstawowych zasadach jego działania. W razie ewentualnych, rownież domniemanych problemow z kotlem, ich serwis jest szybki, miły i uprzejmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 05.08.2005 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Był instalator wczoraj i okazało się, że źle podpiął kabelki w zaworze trójdrożnym. Poprawił i teraz ok.Dziękuję za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteks69 09.08.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Witam,z przebiegu dyskusji wnoszę, że jesteście użytkownikami TERMETA. Jakie modele wybraliście? Jakie są wasze wrażenia/odczucia z korzystania z tego pieca? Jakieś większe zarzuty? Szukam teraz pieca i byłbym wdzięczny za udzielenie obiektywnych informacji o Termecie.PozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 09.08.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Termet UniCo 6,6 - 24 Kw z zasobnikiem 120 l. użytkuje od ponad połtora roku. Nie stwierdziłem żadnych usterek. Uzytkowanie wygląda tak samo jak w przypadku każdego kotla - mam ciepłą wode użytkową i c.o. zimą. Z zakupu jestem zadowolony, tym bardziej, że za zestaw zapłaciłem w 2003r. niecałe 3.500 złotych. Miesieczne opłaty za gaz i kuchnię gazową - zuzycie gazu zgodne z teorią, w moim przypadku 60 zł w okresie letnim i srednio 150 zł w zimowym (w tym stała opłata 20 zł abonament za gaz ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 09.08.2005 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Ja mam Unico 22. Na razie podgrzewam tylko wodę użytkową w zasobinku 150L. O spaaniu jeszcze nic nie wiem, bo nie sprawdzałem licznika i nie dostałem żadnego rachunku za gaz. Zobaczymy po zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteks69 09.08.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Hm, tu też tylko dobre opinie.Może i ja sie skuszę na Termeta.Myślę, że na dom o powierzchni ok 180 m2 i zasobnik 120 lub 150l powinien wystarczyć piec unico-22 - jak myślicie?Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 10.08.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts