jolaaa23 02.08.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Witam serdecznie, zaczynam dopiero zaglądać na to forum ale może doświadczenie forumowicze podpowiedzą mi coś ciekawego. Chodzi o podmokłą działkę, chciałabym ją osuszyć troszkę słyszałam, że można wykopać stawik i to pomoże, nie wiem czy to dobry pomysł, może macie lepsze. Z góry dziekuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 03.08.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Drenaż z odpływem do stawiku to może być dobre rozwiązanie - tak właśnie mam. Jednak warunki są dwa: 1. korzystny spadek terenu w kierunku stawu2. studnia chłonna za stawem lub możliwość naturalnego przepełniania stawu na teren za stawem - taka sytuacja zdaża się raz może dwa razy w roku ale jednak.Ja zastosowałem "dreny francuskie" a staw przelewa się w nasze pole. Pozdr, JN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.08.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Cześć, też interesował mnie ten temat, więc przewertowałem archiwum forum i jest o drenażach mnóóóóóstwo informacji... Poszukaj . Pozdrawiam, Aussie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts