jolaaa23 02.08.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Może ktoś wie jak osuszyć podmokłą działkę, czy wykopanie stawu pomoże trszokę. Z góry dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scania 03.08.2005 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Nie piszesz jaki to jest grunt: piaszczysty, glina .... Zrób drenaż opaskowy, w sprzedaży są obecnie rury drenarskie, najlepiej z geowłókniną. W szeregu artykułów Muratora jest obszernie opisane jak wykonać taki drenaż. Jeżeli tylko położenie działki pozwala na spływ wody z drenażu na tereny niżej położone (rów, staw) nie będzie żadnego problemu. Ja ułożyłem drenaż opaskowy poniżej zwierciadła wody, zasypałem rów z drenażem żwirem i spuściłem wodę do rowu - pomogło, cały czas wypływa z drenażu "strumyk" a działka została osuszona. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrześS 03.08.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Może ktoś wie jak osuszyć podmokłą działkę, czy wykopanie stawu pomoże trszokę. Z góry dziękuję za podpowiedzi UWAŻAJ!!! wykopanie stwu powyżej 30 m2 bez pozwolenia na budowę to opłata karna 225 000 zł oczka wodne do 30m2 wymagają zgłoszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.08.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Może ktoś wie jak osuszyć podmokłą działkę, czy wykopanie stawu pomoże trszokę. Z góry dziękuję za podpowiedzi Jesli pod warstwa wierzchnia sa nieprzepuszczalne poklady (np glina) to staw nic Ci nie pomoze. Zbierzesz wode z najblizszej okolicy a poziom opadnie najwyzej o kilka centymetrow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 11.08.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Może ktoś wie jak osuszyć podmokłą działkę, czy wykopanie stawu pomoże trszokę. Z góry dziękuję za podpowiedzi UWAŻAJ!!! wykopanie stwu powyżej 30 m2 bez pozwolenia na budowę to opłata karna 225 000 zł oczka wodne do 30m2 wymagają zgłoszenia Zawsze pozostaje oczko wodne o powierzchni 30 m2 i głębokości też 30 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts