jacymalk 02.08.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 w sklepach i hurtowniach sprzedawcy mówią o konserwacji klinkieru, aby tak łatwo się nie brudził - woda wtedy łatwo zmywa brud, natomiast wykonawcy z którymi rozmawiałem nie są do tego przekonani. Co Wy o tym sądzicie i czy macie czymś (i czym) zakonserwowany klinkier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 02.08.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Ja bedę lakierował klinkier(wewnatrz budynku). Wystarczy Capon. Potem ładnie sie zmywa i nie czepia sie brud. Widziałem juz taki i wszytsko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 02.08.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Witam.Najlepszy w tym względzie jest "Klinkier oil" katowickiej firmy JKK.Zrestą nie tylko do klinkieru ale też do kamieni naturalnych. O wiele lepszym od Caponu będzie zwykły Delfin Atlasu - efekt ten sam. Malowanie jakimkolwiek lakierem bezbarwnym klinkieru potrafi go całkiem nieźle oszpecić (robiłem też próby).Obydwa środki używam z powodzeniem od kilku lat przy realizacjach kominków klinkierowych czy też kominków i pieców "ruskich" z surowej cegły i za efekt ręczę (podoba się zarówno mnie jak i moim klientom).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 03.08.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 czy to oto chodzi?http://www.klenir.pl/graf/sprzedaz/klinkier.jpgKLINKIER OIL "General" Szukam środka do zabezpieczenia cegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 03.08.2005 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Witam.Inne.Ale myślę, że też może być, skoro do tego przeznaczony.Zrób próbę i zobacz po ok. 24 godz. jak wygląda.Taki olej na bazie silikonu długo się wchłania, zwłaszcza na klinkierze, który jest bardzo mało nasiąkliwy. Świeżo po pomalowaniu świeci się jak psu... i wygląda nieciekawie, ale się tym nie przejmuj.Efekt końcowy jest bardzo ładny.Jedynym warunkiem powodzenia jest to aby cegły nie były zabrudzone zaprawą lub fugą, bo wygląda to nieciekawie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts