seven 02.08.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 W jaki sposób można naprawić papę na dachu. W kilku miejscach w garażu zauważyłem mokre plamy przy suficie. I rzeczywiście, papa w kilku miejscach jest nieżle wysłużona tzn. ma szczeliny którymi przedostaje się woda oraz pęcherze powietrza.Jak można to naprawić i jakich materiałów użyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 03.08.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Jak zwykłą , stara papa bitumiczna - to wziąć lepik na gorąco i przykleić łatę. Wcześniej przeciąć ew. pęcherze, powierzchnię podoklejać na lepik.To najstarsze technologie, mniej chętnie stosowane, bo bitumy na gorąco to już nie te kochane dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven 04.08.2005 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Tak, jest to stara papa.A zamiast lepiku na gorąco czy nie można by było zastosować jakiś gotowy lepik ? (na zimno). Jeżeli tak to jaki byście polecili, bo gdzieś mi się o uszy obiło, że one lubią spływać gdy jest bardzo gorąco.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
happyluke 04.08.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Tak, jest to stara papa. A zamiast lepiku na gorąco czy nie można by było zastosować jakiś gotowy lepik ? (na zimno). Jeżeli tak to jaki byście polecili, bo gdzieś mi się o uszy obiło, że one lubią spływać gdy jest bardzo gorąco. Pozdrawiam Możesz zastosować IZOLBET K. Lepik na zimno. Nie można go jedynie stosować do pap smołowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 04.08.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Też miałem ostatnio podobny problem.... Rozwiązałem go następująco: Tam, gdzie papa była bardzo popękana, tzn było widać, że woda się tamtędy na 100% dostaje pod papę, przykleiłem łatę (2 pasy papy na zakład) Izoplastem K. Nastęnie zasmarowałem cały dach Izoplastem B. Teraz czekam na porządny deszcz - będzie sprawdzian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts