stóweczka 08.03.2004 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 AndikiJa też się jeszcze raz przypominam z prośbą o zdjęcia[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 08.03.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Joazym U mnie jeszcze nic nie jest na 100% Być może da się zmieścić Gienię, że tak powiem w poprzek działki i wtedy nie zmieniałabym za wiele, bo miałaby wejście od wschodu. Cały czas jeszcze chodzi mi po głowie spiżarnia. Wczoraj byłam na działce, śniegu po kolana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joazym 08.03.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 StóweczkoPrzed chwilą rozmawiałam z wymienianą wyżej koleżanką. Żaluzje wystarczają.U nas też jescze nic nie jest na 100%. Trochę mnie niepokoi ilość zmian, które nam chodzą po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 08.03.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 JoazymMasz jakiś pomysł na ganek, czy zostawiasz tak jak jest? Ja bym wolała coś bardziej przytulnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joazym 08.03.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 StóweczkoDwie kolumienki, wejście jak do mini-dworku. Stawiam na tradycję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 08.03.2004 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Andiki Stokrotne dzięki od stóweczki. Zdjęcia właśnie doszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 09.03.2004 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Dzięki Andiki serdeczne. Zdjęcia doszły. Wyobrażałam sobie, że to zdjęcia z mojej budowy . Ja również jak stóweczka będę budowała na 99% Gienię. Chcielibyśmy zacząć latem, musimy jeszcze uzbierać kasę. Kiedyś wyślę wam zdjecia mojej Gieni - obiecuję. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joazym 09.03.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Andiki Dziękuję za zdjęcia!! Zupełnie inaczej ogląda się zdjęcia niż wizualizacje. Już mi się nasunęło kilka zmian na elewacji ale dach jest piękny. I to co w Gieni jest najlepsze to "szlachetne" proporcje. A kominy śliczniutko się prezentują po obu stronach "ganku". Coraz bardziej jestem do Gieni przekonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 09.03.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 JoazymPodziel sie swoimi przemyśleniami co do elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 09.03.2004 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 http://www.domdlaciebie.com.pl/Zobaczcie Różę z parterowych, czy nie wygląda jak siostra naszej Gieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mexicola 10.03.2004 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Stóweczka Byłem na stronce z Różą ale bardziej podoba mi się Gienia. Czekam cierpliwie na zdjęcia z Gienią w rzeczywistości. Wszyscy zainteresowani dostali tylko ja nieeeee Andiki pomóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joazym 10.03.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Stóweczko wg mnie to co w Gieni najładniejsze to proporcje, nawiązania do tradycji i symetria. Dlatego rozkład okien na elewacji frontowej na zdjęciach podoba mi się jeszcze mniej niż w projekcie (to pewnie kwestia wykończeń). Maleńkie okienka od łazienki i kotłowni powinny być po dwu stronach drzwi wejściowych-symetrycznie, choć to znów wymaga konkretnych zmian!!! Wersja druga- wydłużenie okienek, aby były przynajmniej takiej samej wysokości jak pozostałe (np. 60*150cm). Co myślisz o zadaszeniu tarasu takim jak na zdjęciach? A Róża też podoba mi się mniej, choć faktycznie DZIZWNIE podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 10.03.2004 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 JoazymMyślałam o czymś takim właśnie zanim zobaczyłam zdjęcia. Jeśli taras będę miała na zach. to pewnie będzie podobnie. Masz kupiony już projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joazym 11.03.2004 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Stóweczko Projektu jeszcze nie mamy bo jak Ci pisałam martwi mnie trochę ilość zmian które chcemy wprowadzić i zastanawiam się przy jakiej ich ilości kupno projektu gotowego mija się z celem. No i tak się zastanawiamy... A w tym momencie i tak nie jesteśmy w stanie załatwiać pozwolenia bo w naszej gminie jak prawie wszędzie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego nie ma a nas czeka w dodatku podział działki. I tu zaczyna się problem bo wz pod inwestycje gmina wydaje a czy pod podział będzie wydawać to się dopiero rozstrzyga .. Ale tak na 95% to chyba jednak będzie Gienka... A czy Ty masz już projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 11.03.2004 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 JoazymJa właśnie zaczęłam negocjacje o jakiś rabacik. Podobno na dniach mam dostać WZ. Ale uwierzę dopiero jak zobaczę na własne oczy. Też już trochę czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joazym 12.03.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 StóweczkoTo super że wz masz już prawie w kieszeni. Ciekawa jestem przebiegu negocjacji. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 17.03.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Mam pytanie do fanów Gieni, otóż tak siedziałam i tak myslałam o wąskiej małej łazience i tak sobie wymysliłam: Zrezygnować z pokoju nr 10 na rzecz łazienki (wtedy już całkiem sporej), a z pomieszczeń 6 i 8 zrobić pralnio-kotłownie. Małą toaletę zostawić dla gości Warunek jest tylko jeden, muszę zaadaptować poddasze (musze i chce). Ale nie wiem jak będą wyglądały te pomieszczenia. Myslałam o dwóch pokoikach dla moich diewczynek i malej łazience. co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.S 19.03.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Podoba mi się ten projekt, jednak moja żona zauważyła, że jest długi hol.Jeżeli wybuduje się garaż to hol będzie bardzo ciemny, ewentualnie drzwi do sypialni muszą być z szybami. Nie wiem czy posiadacie informacje na temat konstrukcji murów i więźby dachowej ( np ile drewna potrzeba na dach i strop). Poza tym wydaje się na pierwszy rzut oka,że jest to projekt łatwy i tani w realizacji - ato jest istotne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joazym 19.03.2004 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Asia 1997Pomysł bardzo dobry bo o wiele mniej skomplikowany od moich wizji. Ja niestety poddasze chcę raczej zostawić na dalekie kiedyś. Teraz ma być możliwie tanio w budowie i eksploatacji. Pomyśl jednak o delikatnym przesynięciu ściany pomiędzy pomieszczeniami 8 i 12 a zyskasz fajną dużą sypialnię. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joazym 19.03.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Andrzej S Co racja to racja. U nas garażu nie będzie ale myślałam żeby końcówkę korytarza (jakiś 1m) wykorzystać jako schowek na np narty. Niestety masz rację. Będzie ciemno. (Coś się wymyśli ale warto ten aspekt wziąć pod uwagę). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts